12 ianuarie 2014

Cum se dau singuri de gol


Încă o confirmare că la nivelul UE şi la nivelele naţionale conduce o oligarhie transideologică, subordonată unui singur scop: desfiinţarea statelor naţionale şi crearea unui "stat european".

Adevărul:

Primejdioasa ideologie a morţii ideologiilor: Europa 2014
Pe de o parte a baricadei se situează acum politicienii partidelor tradiţionale care susţin proiectul (ideologic în primul rând) al unei Europe Unite. Diferenţele doctrinare se situază pentru prima oară în plan secund, căci prioritatea este salvarea construcţiei europene şi perpetuarea visului european într-o formulă mult mai legată, eficace şi clară în eventuala sa nouă dimensiune constituţională. Măsurând, de-abia acum, când s-ar putea să fie mult prea târziu, efectele respingerii proiectului constituţional european, prima mare tentativă de a constitui o naţiune europeană.

De cealaltă parte, noua ideologie a destrucţiei UE, cea promovată de noua dreaptă extremistă şi naţionalistă, perfect sintetizată de recenta declaraţie a liderului Frontului Naţional, Marine Le Pen:
"Cum să îmbunătăţim Uniunea Europeană? În primul rând, destrămând-o... Eu consider că Uniunea Europeană nu poate fi reformată... Trebuie să aşteptăm ca Uniunea Europeană să se prăbuşească, să contribuim cât mai mult la aceasta, pentru a permite configurarea proiectului unei Europe a naţiunilor libere pe care îl avea în minte generalul De Gaulle... Iar acest proiect va însemna, evident, dispariţia majorităţii structurilor actuale ale UE. Aştept un singur lucru de la actualul sistem european: să explodeze... Rolul pe care îl vom avea de jucat, noi, aleşii patrioţi ai Parlamentului European, va fi mai presus de orice să blocăm orice nou progres, orice progres suplimentar al acestei uniuni federale europene."
Aceasta este dihotomia esenţială care va domina alegerile europene din luna mai a acestui an. Aceasta este adevărata miză, enormă, a bătăliei politice de o duritate extremă care se desfăşoară acum în Europa. Oriunde în Europa, cu excepţia României din care se aud doar zvonurile unor la fel teribile bătălii, dar numai pentru stabilirea ordinii pe listele de partid.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: