30 ianuarie 2014

Bişniţarul Gruia Stoica, folosit şi aruncat


Trebuie să ai o doză de nebunie sau "garanţii solide" ca să te încumeţi să faci afaceri pe picior mare în domeniul transportului feroviar. 
De aici mai reies nişte chestii: 

- CFR Marfă (da, "de stat" !) are cele mai mici tarifuri de transport, şi logistica necesară; 

- dacă Gruia Stoica punea mâna pe CFR Marfă, acum era "hoţul neprins, negustor cinstit";

- această căpuşă, GFR, n-a fost decât instrumentul "corodării" cotei de piaţă a CFR Marfă, alt rechin (extern) vine acum "la tain" (privatizare, cică...).

Soarta CFR-urilor s-a decis din 1998 (punct în Programul PSAL II): dezmembrare -> falimentare -> privatizare (cu partener extern !). Restul nu-i decât abureală, ce ni se serveşte.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Este un "pattern" (tipar) care s-a aplicat mai peste tot:

dezmembrare -> falimentare -> privatizare (cu partener extern !)

Riddick spunea...

Iaca, Băsescu:

"Apropo, am fi foarte interesaţi dacă, spre exemplu, Deutsche Bahn ar privi către licitaţia care se organizează pentru privatizarea CFR Marfă. Vom privatiza marile companii de stat pentru că ni se pare că aici este cheia creşterii competitivităţii sectorului de stat."

"Vom privatiza marile companii de stat pentru că ni se pare că aici este cheia creşterii competitivităţii sectorului de stat" - menţionase lipsa de competitivitate a economiei ("de stat") ca obstacol faţă de trecerea la euro. Deci,"totul pentru euro !".

Un nemernic având vocaţia de a ajunge "risipitor de ţară" într-o situaţie reală, de n-ar fi împiedicat - atunci - de forţele naţionale sănătoase.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16518652-traian-basescu-romania-vrea-intre-zona-euro-2018-2019.htm


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: