27 ianuarie 2014

Băsiștii nu vor referendum constituțional cu prag de validare de 50% ?


De aceea nu le convine suprapunerea referendumului cu alegerile europarlamentare ? Nu anunță boicot, ci participarea pentru "votul împotrivă" ! Ar prefera unul cu prag de 30%, ținut mai târziu (2015) ? Sau poate nici USL nu mai vrea. Deși are puțin timp la dispoziție pentru a organiza referendumul în luna mai, amână lucrările comisiei de revizuire cu o săptămână "din cauza vremii nefavorabile".

Opinia unui fost consilier prezidențial al lui Băsescu, exprimând poziția băsistă, adică "o susținere condiționată a revizuirii". Critică una-alta, dar nu esențialul.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Bătaie de joc - clipul e ciuntit cu "publicitate", apoi cu muzică, după minutul 16-17. Dar revine la subiect după 4-5 minute. La fel și pe site, nu-i din cauza preluării ("embedding").

Riddick spunea...

29:45

"De data asta nu se va întâmpla, fiindcă interesul partidelor este să participe cît mai multă lume la referendum, bănuiesc că se va organiza în aceeași secție de votare."

E vorba despre faptul că la referendumul din 2007, poate și la cel din 2009 (ambele cerute de Băsescu), secțiile din școli pentru referendum erau la etaj, mai greu accesibile, iar secțiile pentru votarea "principală" (europarlamentare, respectiv alegeri prezidențiale) - la parter.

Riddick spunea...

Altă întrerupere publicitară, minutul 32 (până la 36:45).

În 2009, referendumul s-a ținut în aceleași secții cu alegerile prezidențiale (poate de-aia s-a și validat !):

http://inconstantin.ro/2009/11/alegeri-prezidentiale-2009-lista-cu-cele-294-de-sectii-de-vot-din-strainatate.html

Riddick spunea...

39:53

Laudă demokratura UE, care l-a boicotat pe Jörg Haider, forțând alegeri anticipate în Austria.

Uniunea Europeană încerca să preseze în mod inutil Austria pentru că, atunci când ai economia Austriei, discursurile devin formale. Problema a fost rezolvată de preşedintele Austriei de la acea vreme, care era o persoană ce nu prea apărea la televizor. În acel moment, el l-a chemat pe Jörg Haider, liderul extremei drepte, şi a avut loc o discuţie în care i-a spus că pentru binele Austriei „dumneata nu trebuie să formezi guvernul". El trebuia să formeze guvernul pentru că avea majoritatea. I-a cerut să se retragă şi Haider s-a retras. Astea sunt momentele în care preşedintele intervine! El intervine în momente de criză. - Emil Constantinescu, justificând stereotipurile utilizate de UE în cazul partidelor şi politicienilor neconvenabili (non-europeişti).

http://riddickro.blogspot.ro/2013/08/ar-putea-functiona-un-plan-ue-de.html

http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/Emil_Constantinescu-_-Romania_duce_o_acuta_lipsa_de_cetateni_0_386961805.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: