27 ianuarie 2014

Băsiștii nu vor referendum constituțional cu prag de validare de 50% ?


De aceea nu le convine suprapunerea referendumului cu alegerile europarlamentare ? Nu anunță boicot, ci participarea pentru "votul împotrivă" ! Ar prefera unul cu prag de 30%, ținut mai târziu (2015) ? Sau poate nici USL nu mai vrea. Deși are puțin timp la dispoziție pentru a organiza referendumul în luna mai, amână lucrările comisiei de revizuire cu o săptămână "din cauza vremii nefavorabile".

Opinia unui fost consilier prezidențial al lui Băsescu, exprimând poziția băsistă, adică "o susținere condiționată a revizuirii". Critică una-alta, dar nu esențialul.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Bătaie de joc - clipul e ciuntit cu "publicitate", apoi cu muzică, după minutul 16-17. Dar revine la subiect după 4-5 minute. La fel și pe site, nu-i din cauza preluării ("embedding").

Riddick spunea...

29:45

"De data asta nu se va întâmpla, fiindcă interesul partidelor este să participe cît mai multă lume la referendum, bănuiesc că se va organiza în aceeași secție de votare."

E vorba despre faptul că la referendumul din 2007, poate și la cel din 2009 (ambele cerute de Băsescu), secțiile din școli pentru referendum erau la etaj, mai greu accesibile, iar secțiile pentru votarea "principală" (europarlamentare, respectiv alegeri prezidențiale) - la parter.

Riddick spunea...

Altă întrerupere publicitară, minutul 32 (până la 36:45).

În 2009, referendumul s-a ținut în aceleași secții cu alegerile prezidențiale (poate de-aia s-a și validat !):

http://inconstantin.ro/2009/11/alegeri-prezidentiale-2009-lista-cu-cele-294-de-sectii-de-vot-din-strainatate.html

Riddick spunea...

39:53

Laudă demokratura UE, care l-a boicotat pe Jörg Haider, forțând alegeri anticipate în Austria.

Uniunea Europeană încerca să preseze în mod inutil Austria pentru că, atunci când ai economia Austriei, discursurile devin formale. Problema a fost rezolvată de preşedintele Austriei de la acea vreme, care era o persoană ce nu prea apărea la televizor. În acel moment, el l-a chemat pe Jörg Haider, liderul extremei drepte, şi a avut loc o discuţie în care i-a spus că pentru binele Austriei „dumneata nu trebuie să formezi guvernul". El trebuia să formeze guvernul pentru că avea majoritatea. I-a cerut să se retragă şi Haider s-a retras. Astea sunt momentele în care preşedintele intervine! El intervine în momente de criză. - Emil Constantinescu, justificând stereotipurile utilizate de UE în cazul partidelor şi politicienilor neconvenabili (non-europeişti).

http://riddickro.blogspot.ro/2013/08/ar-putea-functiona-un-plan-ue-de.html

http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/Emil_Constantinescu-_-Romania_duce_o_acuta_lipsa_de_cetateni_0_386961805.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: