15 aprilie 2010

Reîntregirea Familiei



Aşadar, Familia Internaţionalei Roşii s-a reîntregit în văzul tuturor. Continuitate, consens, complicitate, tupeu.

Gorbaciov a venit ieri la Bucureşti ca să participe la lansarea cotidianului Puterea, unde îi vom regăsi pe pseudojurnaliştii de la defunctul Gardianul (Racoviceanu & compania). 
Se pare ca întâlnirile lui Gorbaciov cu preşedintele şi premierul României nu vor mai avea loc (sper!).

Nu mai pierd timpul cu aberaţiile lui Ilici sau Gorbaciov, voi reda unele poziţii exprimate de Emil Constantinescu şi de fostul sau consilier Zoe Petre, (democraţii de serviciu, n'aşa ?): 


"Gorbaciov e mai mult decât un om de stat şi o figură istorică, e un umanist" (Emil Constantinescu)

"Ca relaţie personală, l-am cunoscut pe Mihail Gorbaciov ca om al societăţii civile şi am stabilit un alt tip de relaţie. Ceea ce aţi putut şi dumneavoastră asculta acum, şi v-aţi dat seama, Mihail Gorbaciov este mai mult decât un om de stat şi decât o mare figură istorică, este un umanist. Viziunea lui acum este o viziune umanistă. Sigur că, punându-l în contextul celorlalţi mari oameni politici care au creat noua Europă şi au pus bazele unei noi lumi, rolul lui Mihail Gorbaciov rămâne esenţial pentru că proiectul lui a fost în primul rând un proiect intelectual", a declarat Emil Constantinescu.

"Şi «Perestroika», dar şi «Glasnost», ca şi Conceptul Casei Europene au reprezentat proiecte politice importante. Eu am fost partizanul unui alt proiect politic radical, care voia capitalişti şi democraţie, nu socialism reformat. Dar astăzi, toţi împreună, cu care am fost în această familie şi Havel (Vaclav, n.r.) şi Jelev (Jeliu, n.r.) şi Walesa, cu care am fost împreună de multe ori, recunoaştem că proiectul acesta s-a putut lansa pentru că a existat Glasnost", a spus Constantinescu.

"O întâlnire mai apropiată pe parcursul a două zile am avut când a împlinit 75 de ani, în Croaţia, şi a fost foarte interesant atunci că cei care l-au serbat cu ocazia zilei de 75 de ani, în Croaţia, au fost cei de dreapta. Deci mesajele au venit de la Margaret Thatcher, de la Bush, de la Walesa, de la Havel şi, sigur, în conferinţă acolo, îndrăznesc să spun, şi de la mine. Şi aş vrea să vă repet ce-am spus presei din Austria, presei occidentale care era prezentă la Primosten, în Croaţia. M-au întrebat cum l-aş caracteriza pe Gorbaciov. Şi am spus: «Eu l-aş asemăna cu Cristofor Columb». Deci a fost un om care a dorit să descopere un nou est şi a ajuns în vest. Şi bine a făcut. Şi astăzi, viziunea lui umanistă ne arată că dacă doctrina predecesorului său, Brejnev, a împiedicat în Europa centrală să apară un socialism cu faţă umană, astăzi este poate momentul, şi văd că are această viziune, a unui capitalism cu faţă umană", a conchis Constantinescu.

"Mihail Gorbaciov a jucat un rol esenţial în revoluţia din decembrie 1989 din România
" (Zoe Petre, RFI)

 

Ea precizează că influenţa fostului lider sovietic a fost importantă, prin politica de non-intervenţie a URSS, de la acel moment.


Zoe Petre e convinsă că revoluţia din decembrie 1989 nu a fost pusă la cale de Mihail Gorbaciov, care se află miercuri, 14 aprilie, într-o vizită privată, la Bucureşti.

"Nu a pus-o la cale Mihail Gorbaciov, sunt convinsă de asta şi există date cum că prezenţa unor persoane venite din Moldova sovietică şi din Rusia sovietică a fost ceva cu totul privat, veneau de la cumpărături din Serbia", spune ea.

"Deci nu putem spune că e artizan (al revoluţiei din decembrie 1989 - n.r.). Sigur că a fost o condiţie necesară politica de non-intervenţie a Rusiei. Fără asta, muream toţi, ca să zic aşa. Adică ar fi avut probabil soarta Primăverii de la Praga şi a altor încercări de democratizare a sistemului, care au fost înăbuşite de Tratatul de la Varşovia, la iniţiativa Moscovei. Din punctul ăsta de vedere, sigur, a fost un personaj-cheie al anului 1989, dar nu în sensul că ar fi scos el lumea în stradă", afirmă Zoe Petre.

12 comentarii :

Despina spunea...

Cel mai intereant lucru este cred cel subliniat ieri la B1TV ca:
Gorbaciov se distanteaza de Iliescu privind omorarea Ceausestilor....

Riddick spunea...

Sunt curios, la polonezi - Walesa, marele disident, o fi fost la Katyn la ceremonia ţinută anterior de Putin şi premierul polonez Tusk, la care Kaczynski a refuzat să participe ?

Daca aflu ceva, voi posta la "comentarii", aici.

Dacă era mai bine instruit nici nu deschidea subiectul, păstra răspunsul în rezervă, dacă era întrebat.

Despina spunea...

Excelenta intrebare !

Riddick spunea...

Am găsit răspunsul: DA, a fost cu premierii Tusk şi Putin la Katyn, pe 7 aprilie.

Reconciliation

Wednesday’s commemoration crowns a steady improvement in relations between Russia and Poland, though differences remain over natural gas, missile defence and NATO enlargement.

Polish Prime Minister Donald Tusk, a pragmatist who wants to build closer economic ties with energy-rich Russia, called for reconciliation on the basis of honesty about past crimes.

“Prime Minister Putin, the eye sockets of those killed here by a shot to the back of the head are looking at us today and waiting to see whether we are ready to turn this lie into reconciliation,” Tusk told the hundreds-strong gathering.

A commission of Russian and Polish historians is due to publish a book this year on the neighbours’ difficult shared history. It is expected to include a common position on Katyn. Polish authorities also plan a new museum in Warsaw dedicated to Katyn, which is due to open in 2012.

Putin and Tusk, both wearing black ties, laid wreaths in both the Russian and Polish cemeteries and heard prayers offered by Russian Orthodox, Roman Catholic, Jewish and Muslim clergy.

Among those attending the ceremony were former Polish president Lech Walesa, who as leader of the Solidarity trade union helped topple communism in 1989, and Andrzej Wajda, the octogenarian Polish film director whose movie “Katyn” was recently aired on Russian television.

Polish officials, who have been irked by some recent attempts in Moscow to whitewash aspects of the Soviet past and to present Stalin as a heroic figure, welcomed Putin’s conciliatory tone on Wednesday.

“This is a step in the right direction, though not yet a breakthrough,” said Bronislaw Komorowski, who is the candidate of Tusk’s ruling Civic Platform in Poland’s presidential election due later this year.

“I hope Prime Minister Putin’s words about the Russian victims mark an era of coming to terms with Russia’s Stalinist past. That would help democratisation in Russia and also help our bilateral relations,” Komorowksi told Polish television.

http://www.france24.com/en/20100407-leaders-reconciliation-katyn-ceremony-poland-russia-putin-stalin-murder-tusk

bogdan spunea...

Incredibil.
Vine, ne trage de urechi, ne ameninta direct daca acceptam scutul american si nimeni din politica sau mass-media nu reactioneaza!!!
Acum aflam si noi unde sunt agentii acopriti ai Moscovei.
Incredibila e si reactia lui E.C.
De sute de ani stam pres in fata cizmei rusesti.
Cumparaturi din Serbia, LOOOOOOOL. Oamenii astia si-au pierdut mintile?

Anonim spunea...

ilici a venit sa pupe mana dresorului lui, gorbaciov...datorita acestui tovaras de incredere a stat ilici atata amar de vreme la putere...tzapul constantinescu e un perdant vesnic si ranchiunos din cale afara iar acum il pupa in cur pe ilici dupa ce tot ilici si "agenturili" lui l-au dat jos...

Riddick spunea...

@bogdan: Nu mi se pare incredibila reacţia lui E.C.
El este cel care a deschis balconul la Universitate în 1990, false-flag-operation care a depunctat drastic opoziţia la alegerile din 20 mai (în ţară se prindea numai TVR, şi lumea vedea "dezordinea" din piaţa Universităţii).

Apoi a fost impus lui Corneliu Coposu candidat prezidenţial în 1992 de Alianţa Civică şi de Ana Blandiana.

"Datorită" Alianţei Civice PNŢCD ŞI PNL au pierdut un deceniu de consolidare ca partide, ajungând acolo unde le vedem azi.

@Neinfectat De Comunism: joacă toţi trei aceeaşi piesa de la bun început, numai noi am fost fraieri şi nu am văzut

Despina spunea...

Walesa a fost deci cu Tusk..

Anonim spunea...

De ce evita toata lumea esenta problemei Gorbaciov - Iliescu ? Amandoi fac parte din acea familie de orientare satanica a francmasoneriei-sioniste, cum sunt mai toti presedintii americani , ca sa-i amintesc pe Bush sr.Clinton , Bush jr. Obama cum a fost chiar si primul presedinte G. Washington in 1776. De ce suntem in continuu mintiti asupra planului diabolic pe care il urmaresc toti acesti ultrareroristi francmasoni, ce vor sa distruga natiunile, crestinismul, familia etc.?De ce evitati cu toti sa informati dechis, cu curaj adevarul despre toata mizeria ce se ascunde in spatele acestor bestii ?

Riddick spunea...

Scriu şi eu ce este mai accesibil.

Este evidentă afilierea lui Ilici, dacă apar informaţii verificabile nu le voi ocoli.

baruch hashem spunea...

Nu mai vreau sa fim inselati in continuu, asupra realitatii de dincolo de cortina! Gorbaciov si Iliescu sunt francmasoni ce au indeplinit o misiune diabolica conform acestei organizatii secrete ce nu urmareste altceva decat reducerea populatiei globale cu 90%!

Riddick spunea...

Până descoperim secretele oculte, mai simplu ar fi sa descifrăm "secretele" din probele de la Parchet.

Ceva-ceva parca s-ar mişca, dar slab de tot.

Trebuie ori probe, ori o nouă revoluţie. Tertium non datur.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: