10 decembrie 2013

Continuitate, de la pepe-socialişti la eurocomunişti


Guvernul eurocomunist USL aplică pe seama muncitorilor români din Israel politicile Bruxelului şi Beijingului (treabă pornită de-acum doi ani, de guvernul pepe-socialist PDL-UDMR-UNPR). Deh, nu numai în UE şi-n Schengen se pot găsi locuri de muncă mai bine plătite. Iar cu "coloniile": arabii au pierdut toate războaiele pe care le-au început cu Israelul. Ar fi fost oare "teritoriile evreieşti ocupate de arabi" un subiect de discuţie la nivel internaţional în cazul unor victorii arabe ? Ar mai fi existat "populaţii non-arabe" acolo ? Iar să crezi că Israelul va accepta vreodată să-şi cedeze jumătate din capitala sa, Ierusalim (cea de est) e un simptom de ţicneală avansată.

HotNews:

UPDATE Romania nu va mai trimite muncitori in constructii in Israel, in lipsa unui acord privind munca in colonii

Guvernul roman a afirmat ca nu va mai trimite muncitori in constructii in Israel pana cand statul evreu se angajeaza ca acestia nu vor munci in Cisiordania, inaltimile Golan sau in Ierusalimul de Est, scrie Haaretz, in editia electronica.

In urma acestei decizii, Israelul va angaja mai multi muncitori din Republica Moldova si din Bulgaria, care nu solicita astfel de restrictii, noteaza cotidianul israelian.

Romania si Israelul incearca de doi ani sa ajunga la un acord asupra acestei probleme, dar nu s-a ajuns la nici o solutie, in ciuda deficitului de forta de munca pe care statul evreu il are in sectorul constructiilor.

Asociatia contractorilor si constructorilor din Israel afirma lipsa de forta de munca determina intarzieri in constructia de noi locuinte, intr-un moment de cerere ridicata.

Anterior, radioului militar israelian, preluat de AFP, anunta un incident diplomatic intre Romania si Israel dupa ce Bucurestiul a refuzat ca muncitorii romani sa fie angajati in coloniile din Cisiordania.

Potrivit sursei citate, negocierile dintre cele doua guverne privind forta de munca din Romania au esuat in urma cu un an, dar ambasada Israelului la Bucuresti a relansat recent discutiile cu noul guvern roman.

Precedentele guverne au cerut in timpul discutiilor cu ministerul israelian la Afacerilor Externe un angajament care sa garanteze ca muncitorii romani nu vor fi angajati pentru constructia de locuinte in colonii. Guvernul israelian respinsese aceste cereri.

Postul militar de radio a precizat ca printre tarile care furnizeaza contingente importante de muncitori Moldova si Bulgaria nu cereau ca muncitorii lor sa fie angajati doar pe teritoriul israelian, spre deosebire de Romania si China.

Avi Primor, fost ambasador in Germania si la Uniunea Europeana (UE), a apreciat ca Romania "nu face decat sa urmeze politica comuna a Europei care nu este indreptata impotriva Israelului ci a colonizarii si ocupatiei".

"Atunci cand negocierile (israeliano-palestiniene) s-au reluat, guvernul israelian s-a dedat la tot felul de provocari anuntand la modul cel mai grosier o intreaga serie de constructii in colonii", a afirmat Avi Primor.

UE a adoptat in iulie "liniile directoare" care vor intra in vigoare la 1 ianuarie, excluzand de la cooperare institutiile si intreprinderile israeliene care au activitati in teritoriile ocupate palestiniene si siriene.

3 comentarii :

Riddick spunea...



O mai îndulcesc, oarecum:

http://www.mediafax.ro/politic/mae-romania-si-israel-negociaza-un-protocol-pentru-trimiterea-unor-muncitori-romani-in-zona-11754147

Anonim spunea...

Nu-i nimic !
Muncitorii romani pot munci, la fel de efficient, pentru aceiasi patroni, aici, in Romania.
Din ce in ce mai mult !
Sa multumim Domnului pentru acest privilegiu !!!

Riddick spunea...

E o ironie "subtilă", nu ?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: