09 decembrie 2013

Aroganţă liberală antinaţională


Trecând peste faptul că salariul minim pe economie este mai degrabă un indice socialist (mai relevant în statele dezvoltate, unde munca la negru a imigranţilor l-ar face necesar), e de remarcat aroganţa viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu (numit de PnL):
Întrebat care sunt prioritățile României în anul care va urma, fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a răspuns concis: “Atragerea de fonduri europene, finalizarea conturării priorităților de infrastructură și încadrarea în angajamentele cu Fondul”.

De asemenea, viceguvernatorul BNR a fost solicitat să precizeze și care ar trebui, în opinia sa, să fie salariul minim decent în România.

“Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment”, a explicat Bogdan Olteanu.
Tot Olteanu:  "Bancherii au rolul de a administra fluxuri financiare, nu companii industriale, și sunt reticenți în a finanța companii românești precum Oltchim, având în vedere trecutul acestora."

3 comentarii :

Anonim spunea...

Bogdan Olteanu este la fel de liberal, tot atit cit este de liberal si bunica domniei sale.
Argument:''“Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment”,
Deci, daca nu producem, nu mincam. Dar economia este private si apartine capitalului strain .
Eu vreau sa produc, dau patronal meu nu vrea sa produca mai mult.
In acest caz ce facem ???
Ne spune nepotul bunicii sale, ca Brucan era mai transparent ???

Crystal Clear spunea...

Cel mai lăuda teofil pe cretinul ăsta prin 2009 cand l-au trimis la BNR...

Riddick spunea...

@Anonim: Liberalii post '89 sunt mai bandiţi decât cei ante '47, care "lucrau" prin BNR, ajunsă un fel de puşculiţă de partid, a lor şi a Casei Regale. Cioaca cu "creşterea salariului prin creşterea productivităţii muncii" nu ţine. Ca să crească salariul RO la nivelul mediu din UE (adică măcar de 3-4 ori), ar însemna ca muncitorul român să producă de 3-4 ori mai mult în unitatea de timp. Realizabil doar cu linii automatizate/robotizate. În realitate, firmele străine şi-au mărit marja de profit pe seama fondului de salarii, încurajate de politica de stat a României - "avem o forţă de munca ieftină şi calificată".

@Crystal Clear: Hehe, mi-a scăpat chestia asta, la "Teofil". Trebuia de atunci să mă prind, am terminat cu el de-abia din 2010.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: