08 noiembrie 2013

Mişcare a disidenţilor din USL. Şi o intoxicare (a Sistemului) ?

Nu pot să cred că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost luat ca din oală de bomba lansată de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, subalternul său pe linie de partid. Şi nici că ar fi atât de naiv încât să lase să-i scape tocmai lui, candidatului USL la prezidenţialele din noiembrie 2014, o minge special ridicată la fileu. Aşadar declaraţia senatorului Sorin Roşca Stănescu pare să fie doar declanşatorul unei noi operaţiuni a „renegaţilor”, mai bine pregătită decât cea din vara lui 2012, sperând că ea va avea un alt final decât rezultatul referendumului. 

Bun, dar atunci, de ce apare "ROL" la conturile unde Alianţa D.A. ar fi primit dolari (şi, deci, ar fi trebuit să apară "USD") ?! L-a intoxicat cineva pe Ciripoi (S. R.-S.) ? Înţelegeam o suspendare/demitere, ba chiar şi o demisie "tactică", astfel încât să coincidă alegerile prezidenţiale cu referendumul constituţional. Între timp a apărut amânarea cu un an a aplicării pragului de validare de 30%, dar cu noua componenţă a CCR, şi cu rediscutarea acestui prag... chiar prin contestaţia lui Băsescu, nu se ştie... CCR s-ar putea suci şi ar putea chiar elimina de-a binelea restricţia de un an. Dar chiar şi un prag de 30% ar fi prea mare pentru validarea nefraudată a unui referendum constituţional "izolat", astfel rezultă necesitatea cuplării lui cu un alt eveniment electoral semnificativ.

Vocea Rusiei ("Se pregăteşte o nouă suspendare a lui Traian Băsescu?"):

Într-o declaraţie politică facută în Senat, liberalul Sorin Roşca Stănescu îl acuză pe preşedinte Traian Basescu că ar fi spălat 7 milioane de euro în campania electorală pentru Preşedinţie din 2004.Şarja lui SRS se succede proaspetelor ameninţări ale premierului Victor Ponta, care-i previziona şefului statului că nu va pleca pur şi simplu acasă de la Cotroceni, după încheierea mandatului, ci direct la vreun tribunal, pe undeva.

Sorin Roşca Stănescu aduce în sprijinul acuzaţiilor făcute copii de pe actele de transfer bancar care dovedesc că, prin încălcarea Legii nr. 43/2003 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, banii destinaţi candidatului Alianţei Dreptate şi Adevar (ADA) la preşedinţia României, au fost primiţi dintr-un cont din afara ţării, de la Laiki Bank din Cipru, de unde au fost transferaţi prin băncile Brown Brothers Harriman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco, pentru a li se pierde urma. Şi că în final beneficiarul lor ar fi fost chiar Traian Băsescu.

http://f1.corect.com/sites/www.corectnews.com/files/Transfer%20bancar%204%20noiembrie.jpg

Cum SRS nu a precizat un element capital, anume cui aparţinea contul de la Laiki Bank, fostul jurnalist de investigaţii de la ZIUA, Răzvan Savaliuc, a intrat şi el pe fir demonstrând că acesta aparţinea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Şi dovezile în acest sens au fost transmise instanţei chiar de către procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului General, pe 9 septembrie 2010, când s-a dispus arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru tăinuire şi favorizarea infractorului Nicolae Popa (devalizatorul FNI).


Lucrurile par din ce în ce mai limpezi, cu atât mai mult cu cât Sorin Ovidiu Vântu a declarat în 2009 la Realitatea TV că, înaintea campaniei electorale din 2004, s-ar fi întâlnit, într-o parcare din Tâncăbeşti, cu Traian Băsescu, acesta cerându-i sprijinul total pentru a câştiga alegerile. Traian Băsescu a mai fost cercetat de Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) pentru tranzacţii cu terenuri, făcute cu miliardarul asfaltator Costel Căşuneanu, pe vremea când era ministru al Transporturilor şi a fost scos basma curată. În ceea ce priveşte parchetele din România, caracteristica lor este aceea că au ajuns dependente de serviciile de informaţii şi 99% din dosarele penale se deschid sau se fac pierdute la ordin.

Deţinând prin lege monopolul monitorizării oricărui cetăţean român, în cazul anumitor personae, SRI are libertatea să ofere procurorului, în integralitatea lor, rezultatele obţinute. În cazul altor persoane nu. În ultimii ani, promovarea procurorilor nu mai ţine cont de vechime, competenţă profesională sau măcar de un nivel minim de inteligenţă, SRI transformându-se într-un arbitru care face ca un anumit procuror să pară peste noapte competent. Trecerea de la funcţia de execuţie la cea de conducere fiind urmarea firească a semnării angajamentului de colaborator al SRI. Cum SRI-ul este obedient 100% lui Traian Băsescu, era mai mult decât evident că la autosesizarea ONPCSB, Parchetul General nu va deschide nici o anchetă care să conducă la trimiterea în judecată a actualului preşedinte. Aşadar e de la sine înţeles că în demersul său, SRS nu a mizat absolut deloc pe Justiţia din România.

Nu pot să cred că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost luat ca din oală de bomba lansată de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, subalternul său pe linie de partid. Şi nici că ar fi atât de naiv încât să lase să-i scape tocmai lui, candidatului USL la prezidenţialele din noiembrie 2014, o minge special ridicată la fileu. Aşadar declaraţia senatorului Sorin Roşca Stănescu pare să fie doar declanşatorul unei noi operaţiuni a „renegaţilor”, mai bine pregătită decât cea din vara lui 2012, sperând că ea va avea un alt final decât rezultatul referendumului.

3 comentarii :

Riddick spunea...

CV Tudor susţine că dezvăluirile au ca sursă "KGB"-ul (FSB-ul rusesc):

http://www.ziartricolorul.ro/liderul-prm-a-afirmat-in-repetate-rinduri-ca-traian-basescu-are-conturi-uriase-in-bancile-straine-astazi-dezvaluirile-sint-facute-chiar-de-k-g-b-ul-lui-vladimir-putin/

Versiunea ar fi plauzibilă, ştiind că Laiki Bank ("de unde au venit dolarii") a falimentat, apoi a fost înghiţită de Bank of Cyprus, care are patronat rusesc:

Russian, Ukrainian companies become main owners of Bank of Cyprus

Law offices and auditing firms representing new owners of the Bank of Cyprus were invited on Monday to the Central Bank of Cyprus to discuss with its governor, Panicos Demetriades, the composition of the new Bank of Cyprus board of directors to be appointed at a shareholders meeting on Septemper 10.  It is not yet known how many members of the new board will be appointed by the foreign owners of the 12 percent share in the bank. However, another large group of shareholders owning 18 percent of the bank's stock were reported to be eligible to be represented by four members on the new board.  This group is made up of former depositors in the now wound down Cyprus Popular Bank, also known as Laiki, who are represented by the Central Bank of Cyprus in its capacity as Laiki's resolution authority. The bank was resolved and merged into Bank of Cyprus, after reaching insolvency following the pumping of 9.2 billion euros in emergency liquidity assistance by the European Central Bank.

http://english.sina.com/world/2013/0819/620250.html

Riddick spunea...

Vocea Rusiei, despre "renegaţi":

Se pregăteşte o revoluţie anti-Ponta

România se află în stare de război civil. După cum am mai scris în articolele precedente, există două coaliţii largi care transcend „frontierele” partidelor politice şi liniile de demarcaţiune administrativă dintre serviciile secrete.

În contextul în care Washingtonul îşi diminuează influenţa în România, ambele grupuri profită de ocazie pentru a-şi lichida concurenţii cu care luptă pentru controlul asupra puterii politice şi a fluxurilor financiare. În linii mari, taberele beligerante au fost descrise în articolul „Război civil în serviciile secrete”:

„Tabăra „Sistem” este formată din acele structuri şi persoane care se simt confortabil în actuala configuraţie a paralelogramelor de forţă şi doresc conservarea stării existente. O listă (deloc exhaustivă) a celor care fac parte din această tabără l-ar include pe Traian Băsescu (şi camarila), grupul Udrea din PDL, grupurile oligarhilor portocalii („drumari”, „băieţii deştepţi” etc), părţi din SIE şi SRI, STS, Victor Ponta (grupul Sârbu din PSD), grupul Tăriceanu din PNL, o grupare media cu RTV în calitate de „vârf de lance” etc.

Tabăra „Renegaţilor” este formată din cei care au fost daţi la o parte în procesul împărţirii principalelor fluxuri financiare şi elementelor-cheie a puterii politice. O listă (deloc exhaustivă) de participanţi ar include „garda veche” din SRI (cei care comunicau prin intermediul lui Ion Stan), grupul „Antenelor” (cu Voiculescu în rol de joker din cauza vulnerabilităţilor juridice), o parte din grupurile oligarhice (Ioan Niculae etc.), grupul Antonescu din PNL, o parte din PSD (oponenţii lui Ponta), o serie de „mamuţi din media” (Sorin Roşca Stănescu, Cornel Nistorescu etc). Ambele liste sunt inexacte şi fluide, mai ales în condiţiile în care trădările se ţin lanţ şi sunt un lucru cotidian.”

http://romanian.ruvr.ru/2013_02_21/Se-pregateSte-o-revolutie-anti-Ponta/


Scandalul Ponta vs SRS: „Sistemul” atacă şi câştigă

Recenta dispută dintre premierul Ponta şi senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu se încadrează în contextul luptei din interiorul serviciilor secrete din România. Victor Ponta este un exponent al sistemului construit de Traian Băsescu, iar SRS a încercat să pună în aplicare un plan al „taberei renegaţilor”, care încearcă dinamitarea regimului Băsescu.

În ultimele luni, în cadrul războiului civil din interiorul serviciilor secrete din România (vezi: Război civil în serviciile secrete), tabăra „Sistem” a înregistrat progrese importante. Cei mai vocali reprezentanţi ai renegaţilor, senatorul Valer Marian şi senatorul Roşca Stănescu au devenit ţintele unor operaţiuni punctuale de discreditare şi obstrucţionare a activităţii politice. Senatorul Marian şi-a ameninţat oponenţii politici cu devoalarea unor informaţii care ar putea demonstra şantajabilitatea lui Victor Ponta şi Ilie Sârbu de către colegii din cadrul Securităţii. Ameninţarea a fost luată în serios, iar senatorul PSD s-a trezit blocat de la participarea la congresul partidului, iar la el în judeţ a fost transformat într-un paria, chiar de colegii de partid. Mai mult, unicul organ de presă local care-l mai susţinea a rămas fără site, fără bani şi fără personal. În contrapondere, Valer Marian nu a reuşit decât publicarea unei scrisori deschise în care au fost prezentate mai multe acuzaţii la adresa tandemului Sârbu & Ponta, însă dovezile au lipsit cu desăvârşire din materialele prezentate de distinsul „renegat”. Scor la pauză: 1 la 0, pentru „Sistemul” lui Băsescu.

http://romanian.ruvr.ru/2013_05_20/Scandalul-Ponta-vs-SRS-Sistemul-ataca-Si-caStiga/

Riddick spunea...

Mişcarea e 'oaţă: pentru băsişti, "e mână rusească", deci - o minciună.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: