08 noiembrie 2013

Dl. Căcărău, nevoit să dezvăluie realitatea: PnL numai "naţional" nu este

S-a răspândit - în mod interesat - clişeul cum că PnL ar fi "un partid naţionalist şi antieuropean", iar tembelii l-au înghiţit pe nerăsuflate. Grupul ALDE (la care este afiliat PnL) este eurofederalist, pro-gay, anti-american şi anti-NATO.

În realitate, PnL urmează întocmai agenda europeistă (doar câteva exemple: ratificarea Tratatului de la Lisabona, a "eurodiktatului fiscal", susţinerea "armatei UE"...). Că-i iese "travesti-ul" la intern, asta se datorează talentului său de dedublare şi audienţei naive. PnL a obţinut în 2008 la alegeri 18,5%, cu peste jumătate mai mult decât media ALDE în UE (11,4%, alegeri europarlamentare 2009; PnL - 14,5%).

Din conferinţa de presă comună, de azi, Căcărău-Verhofstadt:
 
(Căcărău, introducerea): "Suntem, ca de obicei, în convergență, desprindem aceleași puncte de vedere. Domnul Verhofstadt știe că are în România una din entitățile liberale cele mai puternice din Europa. Noi știm în continuare că avem in Guy Verhofstadt un lider european pe care îl vom susține și alături de care vom fi în această competiție de reașezare a formulelor europene și împreună cu care vom susține un proiect pentru prezentul și pentru viitorul Europei."

În continuare, Verhofstadt:

"Grupul ALDE dorește să participe la aceste alegeri oferind o alternativă la poziția adoptată de eurosceptici în Europa. Noi oferim o alternativă pentru că socotim că euroscepticismul înseamnă o mare minciună.

De ce spun acest lucru? Pentru că pentru a rezolva criza care ne zguduie pe toți, rezolvarea nu se găsește în mai puțină Europă, ci dimpotrivă, în mai multă Europă, dacă putem spune așa, pentru că niciodată criza nu se oprește doar la granițele naționale. Doar apelând la mai multă Europă vom reuși să avem succes pentru că avem deja o monedă unică și numai prin întărirea tuturor celorlalte componente - uniune politică, uniune bancară și în toate celelalte domenii - vom reuși să ne bucurăm de succes.

Ne așteaptă o importantă bătălie și în această bătălie noi oferim, de fapt, singura alternativă. Nici PPE, nici socialiștii nu au dovedit în ultimii cinci ani că ar fi capabili să ofere o soluție. Pe de-o parte, PPE a rămas cantonat în conservatorism, iar socialiștii tind să repete aceleași greșeli, nu par să fie capabili să vină cu noi soluții. Așadar, noi oferim singura alternativă față de eurosceptici, pentru că socotim că doar printr-o mai mare dezvoltare și susținere a pieței interne, care este comună și există deja, putem să venim și să susținem viitorul propriu."

"Dacă partidul mă va desemna pe mine în calitate de candidat, şi acest lucru se va întâmpla spre sfârşitul anului, intenţia mea, în acest moment, ca lider, este să organizăm şi să susţinem dezbateri în fiecare stat membru, inclusiv în România, aşa că acum mă vedeţi prima oară, dar o să mai revin cât de curând pentru că socotim că importantă este campania transnaţională, organizată în toate statele unite ale Uniunii Europene, iar alături de PNL, care este prietenul şi sprijinul nostru de nădejde, vom lupta împotriva euroscepticilor, care îşi fac vocile auzite în ţări precum ar fi Franţa sau Ţările de Jos şi, prin atitudinea pe care aceştia o adoptă, se ajunge, de fapt, la o înrăutăţire a crizei, nu la o îmbunătăţire a situaţiei. Noi liberalii considerăm că ce vine ca soluţie este o mai mare integrare la nivel european şi, în calitate de lider al grupului, voi susţine acest lucru."

"Cartea, pe care o voi lansa astăzi, a fost scrisă împreună cu domnul Daniel Cohn-Bendit, care reprezintă Partidului Verzilor, iar eu sunt liderul Grupării familiei liberalilor și, în ciuda faptului că ne despart și diferențe, pe care le avem pe anumite subiecte, am ajuns la o voce comună, am scris împreună această carte pentru a apăra ceea ce am putea numi "Cazul Europei", pentru că, pe de o parte, există niște pro-europeni care sunt mai curând așa soft, sunt prea blânzi, prea catifelați în felul în care abordează problemele și de fapt ce se întâmplă în acest moment este că, în Europa, gestionarea este de proastă calitate. Pe de altă parte, euro-sceptici nu fac altceva decât să critice, fără să aducă ceva constructiv în loc.

Nimeni, în afară de noi, nimeni nu vorbește de nevoia de mai multă Europă care, pentru mine, este singura soluție valabilă. În primul rând, pe scena politică, ceea ce se evidențiază este o gestionare proastă a Europei, iar pentru mine, vă spuneam, ce este important este să venim cu această altă alternativă de mai multă Europă."

2 comentarii :

Riddick spunea...

"În mod interesat": adică, alţi tembeli - eurobăsiştii - cred că europeismul este o "marfă căutată", şi de-aia îşi asumă monopolul, alungând votul naţionalist, pe care stânga nu se sfieşte să-l momească.

Riddick spunea...

P.N.L. - Mirajul puterii
Cinci personaje în căutarea unui autor

http://riddickro.blogspot.ro/2009/06/aripa-putreda.html

(text de Aurelian Pavelescu, 1990)

Cei cinci foşti secretari executivi ai P.N.L. sînt toţi deosebiţi de înalţi : Dinu Patriciu, Gelu Netea şi Radu Cojocaru depăşesc 1,90 m, Călin Tăriceanu şi Andrei Chiliman având 1,85 m. Nu este vorba de o coincidenţă. Ei s-au constituit după o îndelungă selecţie. Impresionînd prin talie şi mimică, prin tehnici îndelung studiate la şcoala occidentală privind persuasiunea (vai, cît de puţini intelectuali români mai poartă în afară de ei cravate de import !), cei cinci au şi intrat rapid în rolul liberalilor. Chiar nişte liberali decadenţi ! Dacă decadentismul lor nu ar fi eşuat într-o vulgară luptă pentru putere ! [...]

Dinu Patriciu este profesor la facultatea de Arhitectură. Are voce de bariton, astfel încît îşi convinge partenerul mai mult prin fraza amplă, aproape interminabilă şi usor cîntată. El va trage concluziile înainte ca celălalt să spună vreun cuvânt şi în caz de eşec evident mutul a greşit. Capul mic, disproporţionat faţă de corpul deosebit de înalt şi de suplu, îi conferă o alură serpentieră, alură ce motivează majoritatea acţiunilor sale : se insinuează oriunde, invăluie, se face nevăzut, suge laptele mamiferelor dar şi muşcă deosebit de veninos.

A călătorit mereu în străinătate pînă în decembrie trecut şi se pare că probleme deosebite l-au reţinut pînă acum în ţară. Asta şi in condiţiile în care nu a mai avut timp să-şi cîştige modesta sumă de 100.000 lei lunar pe meditaţii, cum o făcea în vremuri mai rele. Puţini ştiu că totuşi activitatea asiduă la P.N.L. nu l-a epuizat atît cît să nu-şi deschidă o mică firmă pentru proiecte de arhitectură, unde studenţii lui au lucrat cîteva luni gratuit , pentru a realiza capital. Alţi studenţi, adică majoritatea, se pare că i-au dat un vot de blam în ianuarie - ca şi mulţi din colegii lui. Eu l-am cunoscut sfios şi harnic, săritor şi prietenos. M-a mirat însă cînd s-a recomandat ''Şeful tineretului liberal'' în ianuarie : nu exista o asemenea organizaţie. Apoi, din nou, cînd i-am văzut semnătura în ''Viitorul'' : ''Dinu Patriciu, şeful Propagandei Partidului Naţional Liberal'' : nu al unei Comisii de propagandă, ci al Propagandei insăşi. În orice caz, asta nu servea drept semnatură. [...]


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):