07 octombrie 2013

Vocea Rusiei: De ce vrea Puterea să închidă postul Realitatea TV? (I)


[...] Pe 8 Noiembrie 2012, la emisiunea „Deschide Lumea” de la Realitatea TV jurnalistul Florian Bichir menţiona că în 1976, producţia de ţiţei extras a României a fost 14,2 milioane tone, iar cea de gaze naturale 33,4 miliarde metri cubi. Înainte de privatizarea din 2004, producţia de ţiţei scăzuse la peste 6 milioane de tone/an. În anul 2010, după anunţate investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, OMV a declarat că a produs 4,7 milioane tone de ţiţei. În România, OMV nu prelucrează decât cel mult 1,8 milioane tone ţiţei la rafinăria Brazi. Ce face OMV cu restul producţiei? Unde o stochează? Există şi posibilitatea să nu o declare, ca OMV să nu plătească nici acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%). Acelaşi jurnalist atrăgea atenţia că din 2013, după eliminarea restricţiilor tehnice, România (adică OMV) va putea exporta gaze naturale, la 150 de dolari pe metru cub, în timp ce necesarul pentru consumul intern şi-l va asigura de la Gazprom, la preţuri de 450-500 de dolari.

Cu câtva timp în urmă, Realitatea Media a primit o somație de la casa de avocatură a OMV Petrom, prin care era anunțată că va fi sistată căldura și furnizarea cu energie electrică a spaţiilor ocupate. Şi că intenţiona să sisteze şi accesul personalului Realitatea Media la sediul din clădirea Willbrook, considerat ca ocupat nelegal. Cu două săptămâni înainte de acea somaţie, tot în emisiunea „Deschide Lumea” de la Realitatea TV, s-a discutat despre înlocuirea de către guvernul Ponta de la şefia ANAF a lui Şerban Pop cu Gelu Stefan Diaconu, un ins urmărit penal pentru înşelăciune. Potrivit jurnaliştilor de la Realitatea TV, motivul demiterii lui Şerban Pop ar fi fost o inspecţie pe care a ordonat-o celor de la ANAF, în legătură cu o presupusă evaziune fiscală, comisă de compania OMV în mai 2009, prin deducerea în mod fraudulos a TVA-ului, fără documente justificative. Inspectorii ANAF au început controlul la compania OMV la ora 7 dimineaţa, la ora 10 încheindu-se actul de control prin care OMV trebuia să returneze 60 milioane de euro. Dacă mai dura 12 zile şi acest control nu era efectuat, statul pierdea 60 de milioane de euro pentru că se prescria fapta.

http://romanian.ruvr.ru/2013_10_07/De-ce-vrea-Puterea-sa-inchida-postul-Realitatea-TV-Partea-I-0663/

2 comentarii :

Riddick spunea...

EuroBăse nu e de acord cu interzicerea exportului de gaze naturale din producția internă

REF: Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor nr. 351/2004

Presedintele României, Traian Basescu, a trimis marti, 10 ianuarie a.c., Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia României, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor nr. 351/2004.

Potrivit art. 148 alin. (4) din Constitutia României, Parlamentul, Presedintele României si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la îndeplinire a obligatiilor rezultate din Actul de Aderare la Uniunea Europeana. În aceste conditii, tinând cont de prevederile pertinente ale Tratatului de Functionare a Uniunii Europene, consideram ca impunerea conditiei valorificarii productiei interne de gaze naturale numai în piata interna de gaze, pâna la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale din import, contravine libertatii de circulatie a gazelor în piata interna a Uniunii Europene.

http://riddickro.blogspot.ro/2012/01/eurobase-nu-e-de-acord-cu-interzicerea.html

Riddick spunea...

Jaful secolului - Privatizarea S.N.P. PETROM

1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.
2. În anul în care se discută problema, 2010, OMV, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei ! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone !”)
3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei ? Unde o stocaţi ? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%) !

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/jaful-secolului-privatizarea-snp-petrom.html


Petrom - strict secret !

http://gabriellajoy.wordpress.com/2013/03/12/petrom-strict-secret/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: