18 octombrie 2013

"Gazprom are tot interesul să...". Aşa-i. Dar EuroBăse, ce interes are?!


Dacă spui "nu trebuie să mai facem exploatări cu companii de stat", nu mai poţi apoi să spui că "Gazprom are tot interesul ca România să nu poată începe exploatarea gazelor de şist şi în Marea Neagră"

De ce? Simplu! Fiindcă România se alege astfel doar cu redevenţele de cacao (pornind chiar de la 3,5% pentru gazele de şist), şi alţii rămân cu grosul profitului şi decid dacă "îşi" exportă sau nu gazele. 

Dacă din ce se extrage din subsol - tu, Stat - nu "extragi" măcar o treime (prin redevenţe, dividende din participaţii, impozite şi taxe), nu te mai numeşti stat, ci colonie.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Asa e frate !
Dar de asta ce zici:http://www.mediafax.ro/politic/ponta-a-anuntat-ca-guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-pe-proiectul-legii-descentralizarii-11536415 ???
Parca ar merita ceva atentie ! Nu ?

Riddick spunea...

Da, este de urmărit. Mai ales dacă până atunci (noiembrie) pleacă Iulia Motoc de la CCR, şi deci Băsescu va găsi o scuză: "nu mai am majoritate la CCR, de-aia a trecut regionalizarea". ;-)

http://riddickro.blogspot.ro/2013/07/deconspirarea-echipei-basescu-de-la-ccr.html

Anonim spunea...

ma, ecuatia e mult mai simpla decat pare: o companie de stat ruseasca (gazprom) vrea sa strice ploile altei companii (americane-chevron-private) in Romania CHIAR articolul TAU (cel cu 'optiunea Rusiei') imi da dreptate. implicarea unor servicii rusesti in protestele anti-Chevron si anti-Rmgc este evidenta. in jocul asta 'de strategie regionala' chestiunea faimoaselor 'redevente' trece pe plan secund daca 'statul' recte 'alesii nostrii' nu a stiut/nu au stiut sau nu a vrut/nu au vrut sa negocieze clauze mai profitabile pentru buget NU E VINA celor de la Chevron. e la mintea cocosului..

Riddick spunea...

SRI şi SIE ar trebui să arate că e implicare străină acolo. Mă rog, nu direct, ci prin "scurgeri pe surse", poate.

Evident, vinovaţii au cărţi de identitate româneşti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: