18 octombrie 2013

"Gazprom are tot interesul să...". Aşa-i. Dar EuroBăse, ce interes are?!


Dacă spui "nu trebuie să mai facem exploatări cu companii de stat", nu mai poţi apoi să spui că "Gazprom are tot interesul ca România să nu poată începe exploatarea gazelor de şist şi în Marea Neagră"

De ce? Simplu! Fiindcă România se alege astfel doar cu redevenţele de cacao (pornind chiar de la 3,5% pentru gazele de şist), şi alţii rămân cu grosul profitului şi decid dacă "îşi" exportă sau nu gazele. 

Dacă din ce se extrage din subsol - tu, Stat - nu "extragi" măcar o treime (prin redevenţe, dividende din participaţii, impozite şi taxe), nu te mai numeşti stat, ci colonie.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Asa e frate !
Dar de asta ce zici:http://www.mediafax.ro/politic/ponta-a-anuntat-ca-guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-pe-proiectul-legii-descentralizarii-11536415 ???
Parca ar merita ceva atentie ! Nu ?

Riddick spunea...

Da, este de urmărit. Mai ales dacă până atunci (noiembrie) pleacă Iulia Motoc de la CCR, şi deci Băsescu va găsi o scuză: "nu mai am majoritate la CCR, de-aia a trecut regionalizarea". ;-)

http://riddickro.blogspot.ro/2013/07/deconspirarea-echipei-basescu-de-la-ccr.html

Anonim spunea...

ma, ecuatia e mult mai simpla decat pare: o companie de stat ruseasca (gazprom) vrea sa strice ploile altei companii (americane-chevron-private) in Romania CHIAR articolul TAU (cel cu 'optiunea Rusiei') imi da dreptate. implicarea unor servicii rusesti in protestele anti-Chevron si anti-Rmgc este evidenta. in jocul asta 'de strategie regionala' chestiunea faimoaselor 'redevente' trece pe plan secund daca 'statul' recte 'alesii nostrii' nu a stiut/nu au stiut sau nu a vrut/nu au vrut sa negocieze clauze mai profitabile pentru buget NU E VINA celor de la Chevron. e la mintea cocosului..

Riddick spunea...

SRI şi SIE ar trebui să arate că e implicare străină acolo. Mă rog, nu direct, ci prin "scurgeri pe surse", poate.

Evident, vinovaţii au cărţi de identitate româneşti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: