12 septembrie 2013

Premierul Victor Ponta, marele premiu pentru România la Berlinala 2013 și Ministerul Propagandei German


Dr. Ec. Radu Golban:

Vă întrebați, desigur, mirați, ce legătură poate fi între aceste trei subiecte… Ori, cel puțin, între primele două și celebra mașinărie nazistă… Lumea ocultă, atent ascunsă ”în spatele ușilor închise”, lasă și ea niște ”urme”, ca un ”joc puzzle”, pe care vom încerca să-l ”rezolvăm” și decodăm împreună – să vedem ce surprize ne va oferi ”tabloul final”!

Politica și mass-media română au notat evenimentul cu mândrie, necunoscând că diplomația berlineză doar a permis (=și-a făcut pomană!!) Primului Ministru român să facă o vizită protocolară. Puțini cunosc, însă, prețul plătit nu de el, ci de România, de noi toți pentru un spectacol batjocoritor cu regizori teutoni: guvernul actual a ratificat legea retrocedării averilor imobiliare ale sașilor și șvabilor din România, avute dinainte de al II-lea Război Mondial, confiscate prin legi internaționale, după ce s-a constat oficial la Tribunalul de la Nürnberg că întreaga minoritate germană română a fost fascistă și a acționat în consecință! Legea echivalentă română din 1947 le confirmă doar! În nici o altă țară europeană nu s-au retrocedat fostelor minorități germane bunurile lor fasciste confiscate. Poanta macabră este că actualul șef al sașilor din Germania, Bernd Fabritius, unul din negociatorii directi ai Germaniei (adică un intermediar al presiunilor oculte), e ascendent direct al șefului minoritații fasciste germane din România, Fritz Fabritius: ” Fabritius (wurde – n. a.) am 29. Juni 1935 zum Vorsitzenden der rumäniendeutschen Dachorganisation gewählt, die in Deutsche Volksgemeinschaft in Rumänien umbenannt wurde” (http://de.wikipedia.org/wiki/Fritz_Fabritius) Acest B. Fabritius se plimbă la tot felul de întâlniri mai mult ori mai puțin oficiale și răspândește cam aceleași ”valori” și cerințe ca ascendentul său, nefăcând nici efortul de a ascunde mai bine ura și aerul de mare superioritate față de români – v. video site Virgil Bestea: intervenția BF la jubileul Deutsch-Rumänisches Forum Berlin/26.9.2012 în clădirea Parlamentului german!!
Guvernul Ponta a mai promis că va renunța la vechi datorii germane acumulate începând cu I. Război Mondial, estimate la ora actuală între 18 și 20 miliarde Euro, descoperite de un economist român recunoscut pe plan internațional, Radu Golban, stabilit în Elveția! Cazul a fost prezentat în fața Parlamentului European, împreună cu economiști englezi și francezi, datoria este și în documentele politice și financiare la Berlin și bine cunoscute de ei. Știți cum a reacționat oficial Germania? A făcut presiuni politice pentru ca profesorul Golban, asociat de 11 ani al Univeristății de Vest Timișoara, să i se retragă (*1) această calitate, fapt prompt ”îndeplinit”!! Vă închipuiți ce fac împotriva mea, locuind în Germania: am ”la activ” patru încercări înscenate (prin colaborarea strânsă procuratură, poliție&Ministerul de Interne) de a fi trimis la închisoare, două au fost și împotriva copiilor mei, ca să dau numai câteva exemple dintr-o întreagă listă – Securitatea a fost mult mai lejeră cu mine în anii ’80!!
E necesar să introducem o paranteză edificatoare pentru a explica scurt problematica și a demasca ipocrizia nelimitată a politicii teutone (și) la acest subiect. Imediat după I. Război Mondial, toate (!) guvernele germane au mituit – fapt dovedit – șefii de guverne românești, începând cu cel al gen. Averescu pentru nu cere oficial datoria, la care s-au adunat alte împrumuturi!
Nu dorim să punem în discuție multe alte datorii imense ale Germaniei față de România – facând abstracție de intrigile politice, începând cu secolul 12, de ”parcelare” și ocupare a teritoriului român și de împiedicare a reîntregirii legitime, de distrugerile imense din I. Și al II. Război Mondial provocate de ei, cărora li se adaugă asasinarea la ordinul Berlinului a elitelor noastre politic-culturale filo-franco-engleze: Virgil Madgearu/ministrul economiei, N. Iorga/Premier, I. G. Duca/Premier, Nicolae Titulescu ș. a. – obligându-ne să susținem la prețuri de nimic aprovizionarea lor cu alimente, ducerea întregului Război Mondial cu petrol românesc, fapt ce ne-a secat rezervele ce ne-ar fi ajuns 200 de ani!! Bineînțeles, nu s-a auzit vreodată vreun regret din partea Berlinului sau vreo reparație politico-economico-financiară – dimpotrivă!
Să revenim acum la fierbintele nostru subiect actual: și astăzi politica germană încearcă foarte agresiv să evite plata unei datorii recunoscute internațional, așa cum au acționat dintotdeauna. Nu de mult s-a demonstrat cu documente că Premierul Titu Maiorescu, în secolul 19, era spion german, ca mulți alții, de exemplu P. P. Carp, aflat și pe lista de plată austriecilor. Ne întrebăm legitim: care sunt actualii premieri, politicieni, industriași ori scriitori influenți, care execută ordinele trimise de la Berlin!?
Nu posed sumele exacte vehiculate pentru ”alinierea” lor la Axa Berlin-Viena-Budapesta, cu siguranță foarte variate, dar metodele nu s-au schimbat în esență: de exemplu, soția lui Ioan Slavici – bun prieten al lui Eminescu – o maghiară în serviciul austro-ungar – e cea care l-a ”aranjat” pe corifeul culturii române (P. P. Carp telegrafia lui Maiorescu de la Viena, la ordinul politicii austro-ungare anti-române: ”Închideți-i gura lui Eminescu!”) pentru casa de nebuni! Sunt cunoscute mai multe cazuri actuale ciudat de ”paralele”… În domeiul ”culturii” lucrurile sunt mai ”transparente”, deoarece nu merge altfel – scriitorii și editorii sunt expuși mereu vieții publice. Astfel, ”romanele” lui Cărtărescu sunt traduse tot la ordinul Berlinului cu bani de la Institutul Goethe și ICR: până la 30.000 de euro primesc numai traducătorii, sume imense la care nici translatorii germani ai unor scriitori renumiți americani, englezi, francezi nu visează! Cineva din cei implicați mi-a mărturisit că ordinele ”cine trebuie tradus” vin de la Berlin, nu de la editurile germane! Pentru ce asemenea ”generozitate”, în timp ce alți literați de valoare, critici fața de aceste nedreptăți, care traduc, de exemplu, un mare om de cultură ca Enzensberger, primesc pentru 400 pagini dezonoranta sumă de 500!? De ce primește primul – și alții ca Patapievici, Liiceanu invitații luxoase și alte ”avantaje lucrative” – în ultimii ani mai multe burse în Germania (conform regulamentului sunt numai pentru autori până la 35 de ani, singuri și de trei, maximal șase luni) de un an de zile cu toată familia!? Cine cunoaște articolele lor&co., în care e batjocorită toată floarea și mândria culturii noastre și atacată însăși ființarea nației române, înțelege ce se ascunde ”în spatele ușilor închise” și scopurile destructive urmărite. Cine ”îngroapă” modelele cultural-valorice ale unei nații o condamnă la ”facilă guvernabilitate” și dispariție – o spun Kant, Marx, Noica! Cui bono/Cui îi folosește? E clar…
A meritat acest ”gheșeft” pentru Victor Ponta? Clar, NU! Nici măcar pentru speranța iluzorică a sa și a partidului său că vizita se va oglindi puternic în mass-media germană/occidentală, demonstrând românilor și lumii – ha-ha! – câtă importanță are/i se dă acest/-ui guvern. Studiul ecoului medial demonstrează concluzii sumbre, în condițiile în care șefii multor țări recunoscute internațional ca dictatoriale și sângeroase au fost primiți la Berlin cu toate onorurile și mare vâlvă medială!! Premieri ai țărilor complet falimentare în CE – Portugalia, Italia, Grecia, Irlanda, Ungaria, Cipru – s-au bucurat de același tratament. Mai mult, premierul ungar – stat de facto fascist!! – se poate mândri și cu multe medalii (ex. Zoltan Balog/Ministrul Culturii) de mare însemnătate pentru echipa sa, acordate la cel mai înalt nivel de statul german: recte, Germania apreciază și decorează fasciști!! Iar România trebuie să aștepte intrarea în spațiul Schengen – nu neg, mai are situații de îmbunătățit – dar, în comparație cu situația catastrofală economic-financiar-politic-drepturile omului, ale minorităților, libertatea presei etc. din Ungaria, aceasta ar trebui suspendată imediat din CE.
Am urmărit, în mod special, toată presa importantă germană, inclusiv cele regionale, direct involvate – Berlin, dar și Böblingen, unde Premierul a vizitat fabrica Mercedes – și, bineînțeles, televiziunea și radioul național și particular. Ei bine, adică ”Ei rău”: nu a fost nici o mențiune cât de mică – vizita aceasta nu a existat pentru mediile germane… Cu o singură execepție, care, veți vedea, mai bine nu ar fi fost: în cotidianul intelectual al ”elitei” puterii, FAZ/Frankfurter Allgemeiner Zeitung: o notiță insignifiantă, chiar dacă pe prima pagină, de șase rândulețe minimaliste, jos, ultima pe pagină!
Cine cunoaște ”simbolistica” lay-out-ului jurnalistic, își dă seama că pentru Premierul unei țări de primă importanță, împreună cu Polonia, economic-financiar-comercial-geo-strategic în Europa de Est, cu o situație mult mai solidă decât falimentarele menționate, aceasta constituie un clar și voit afront politic bine calculat. Ce devine și mai diabolic printr-un interviu cu V. Ponta în același ziar, undeva în spate, la pagina cinci, însă jos, dezonorant, deasupra, la loc de cinste și ridiculizant, un subiect regional. Concluzia umilitoare: mai bine nu era de loc! Interviul în sine e un întreg șir de întrebări și puneri la punct – unele real necesare și rectificatoare pentru România – pe un ton maxim arogant și obraznic, fără nici o referire la multele părți pozitive. Deci: în Germania nu a ”trebuit” să se afle această vizită, cu excepția inteligenției puterii: nota bene, FAZ-ul e singurul cotidian dorit în fiecare dimineață pe biroul Cancelarei Merkel! Nici măcar mass-media regională Böblingen – un orășel cât Dejul – nu a găsit de cuviință și destul de important să menționeze vizita unui Premier!!
Ce demonstrează situația revelată cititorilor? În primul rând, e clar că întregul peisaj medial german se organizează și dirijează cu mână forte de la o ”centrală”…
Care e legătura cu Berlinala 2013 și Marele Premiu acordat românului Călin Netzer? Continuăm plasarea ”bucăților puzzle” la locul cuvenit și vom ajunge la ”tabloul final” – imaginea ascunsă, dar reală a politicii germane, oglindită în vizibila manipulare medială. Identic (ne)tratării subiectului menționat, se observă că atât în ziua acordării Ursului de Aur filmului românesc, cât și în cele următoare, nu s-a anunțat nicăieri în Germania unul din cele mai importante evenimente ale anului! În toți ceilalți ani, fără nici o excepție, puternica mașină medială și publicitară teutonică celebra cazul – TV, Radio, presă – cu articole, interviuri, cronici etc. ”săritoare în ochi” pe prima pagină.
Când a câștigat România, ca prin ”minune”, o mână nevăzută a înlăturat acest obicei înrădăcinat de peste 50 de ani – nici măcar un mic anunț de trei rânduri, undeva jos, ascuns și rușinat: NIMIC!! Doar după câteva zile, fără vreo atenționare pe prima pagină, cum e cutuma jurnalistică a articolelor despre evenimente foarte importante, undeva la urmă, comentarii foarte negative, rău-voitoare la câștigător, dar nu la celelalte – foarte ciudat și total nedrept când critica internațională a apreciat unanim că filmul lui Netzer e, la distanță, cel mai bun din competiție!! Doar cotidinaul Süddeutscher Zeitung a fost ceva mai binevoitor… Mama și copilul a rulat chiar pe ecranele nemțești, dar… sonorul a fost atât de prost, încât nu s-a înțeles mai nimic, iar subtitrarea sub orice critică, cu același efect – toți românii, obișnuiți cu asemenea acțiuni anti-românești, au afirmat, pe bună dreptate: și acum a fost intenționat!
Cine cunoaște mass-media germană rămâne cu un gust foarte amar, văzând cu ce isterie simpatizant-medială e tratată, de exemplu, Lena, o necunoscută ce a câștigat Eurovision-ul 2010, deși toți recenzenții nemți au recunoscut că nu are voce! Păi, cum iei, în aceste condiții, Premiul cel Mare!? Sau Premiul Nobel pentru Literatură 2009 acordat unei autoare de biografii, ultimele unilateral concentrate și deformând realiatea în favoarea minorităților germane din România, elogiind prieteni care au lucrat pentru Securitate ori încercând să eludeze ”romanesc” marea vină fascistă a minorităților nemțești din România!? Să menționăm, doar en passant, că ultimii rămași în ”concurs” sunt titani recunoscuți ai literaturii: Philip Roth și Umberto Eco… Căile abuzului de putere sunt întortocheate, dar sigure: presiunea a venit direct de la Cancelară!
Exemplele sunt numeroase, voi prezenta doar o mini-selecție restrânsă, dar relevantă: renumita soprană Angela Gheorghiu a fost încununată de doua ori (fapt unic!) cu titlul de ”Cea mai bună soprană a anului”; celebra balerină Alina Cojocaru a fost încoronată ”Balerina anului” în 2004; Teatrul Național București a înfăptuit turnee fulminante în Anglia, Franța etc. Ecoul medial a fost imens în lumea medială națională și internațională… Cu excepția unei singure țări, unde asemenea știri sunt ca ”aspirate” de o ”gaură neagră” și dispar neexistând pentru publicul de acolo: Germania!!
Mai am un exemplu demascant, de o bizarerie diabolică nelimitată: când formația română O-ZONE a lansat marele hit al verii și anului 2004, Dragostea din tei, cântat de toată lumea, inclusiv de germani, în (!) limba română, a fost greu să fie boicotată aici, melodia fiind emisă zilnic de multe ori la toate programele tv. și radio străine, prezente și în Germania. Dar, s-a ”inventat” altceva: urgent s-a organizat ”un turneu” al formației prin Germania: ce onoare, au exclamat românii, cunoscând un cu totul alt tratament. S-a schimbat politica germană?! La câteva luni doar de la marea reușită, când se știe că pregătirea unui turneu se face cu doi-trei ani înainte, fiind foarte dificil de închiriat săli de spectacol, rezervate cu ani înainte – acum s-a reușit în doar câteva săptămâni!! După turneul anunțat în mass-media, un mare scandal tratat cu ”mare generozitate” de mediile nemțești: respectiva ”formație O-zone” a fost un grup fake!! De aceea au primit ”atât de rapid și binevoitor” sălile libere, toate aprobările, ce durează ani de zile la birocrația teutonică: bineînțeles, după acest ”incident” muzica și formațiile românești au terminat-o cu Germania!! Acesta a fost și scopul – și nu e greu de închipuit cine are posibilitate aici să ducă o asemenea acțiune…
”Tabloul puzzle” e la final: se remarcă existența unei campanii concertate și organizate ”din umbră” de ignorare a tot ce e bun în și din România, orice știre negativă e preluată imediat, se colportează des multe minciuni, deformări voite ale realității cu vizibilul scop de a distruge România și imaginea ei!! Recomand celor care doresc să afle detalii și cauze, să lectureze studiile mele România – Șocul viitorului și Eterna mașină Enigma – apărute și în volumul meu de jurnalistică Șocul viitorului – Editura Ideea Europeană, București, 2007, unde relatez cum șefii din presă, radio, tv. și profesorii universitari de jurnalistică germani cer rezolut jurnaliștilor și studenților ce vor să scrie despre România reportaje cât mai negative – dacă nu, vor avea mari probleme!!
Consecințele comercial-economice provocate, astfel, sunt fatale: cine mai vrea să viziteze ori să cumpere produse dintr-o asemenea țară ”catastrofală”!?
Totul e dirijat și pregătit cu rigoare teutonă de la o centrală invizibilă, dar bine simțită și eficace, ce începe să influențeze din ce în ce mai mult poporul german, de fapt, deschis și interesat față de culturi și personalități străine: MINISTERUL PROPAGANDEI!!
Știu ce va urma și la ce sunt expus, dar urmez conștiinței mele de jurnalist obiectiv și neutral, dimpreună cu datoria mea de european și român civilizat, ce dorește pace și armonie în Europa și lume. Ferește-ne, Doamne, de prieteni, că dușmanii îi știm… Se vor ridica voci urlătoare și în România, ce vor cere ca P. P. Carp odată, slujitorul de pe lista germano-austriacă: Ia, mai închideți-i gura lui Eminescu! Foarte bine – să o facă: așa vom ști cine e pe lista lor actuală! Avantaj secolul XXI…
Însă, cine mai îndrăznește să critice destructiva politică germană, când știe că, în propria țară, România, va rămâne fără servici și alte metode de intimidare, cunoscute doar în bolșevism, la KGB? În ce lume și sistem de valori trăim, ce stat din CE face acțiuni atât de destructiv-abominabile împotriva altui stat CE, iar în loc să regrete, să se scuze și să repare daunele produse, acționează mai rău, ca în perioada dinaintea celui de-al 2-lea Război Mondial!?
Poporul german nu cunoaște situația, dar cei cu care am vorbit și le-am relatat sunt revoltați și se opun acestui sistem – însă ei sunt foarte puțini. Ceilalți sunt temeinic pregătiți în ”superioritatea” lor pentru extinderea ”spațiului vital” într-o zonă ”aproape goală” (așa cum e redată de harta rutieră a celui mai mare concern din Europa: Garmin/Navigon – ”întâmplător” unul german), unde sunt numai țigani, hoți și politicieni corupți… Practic, cea de-a doua ediție a Dictatului de la München, din 1938, revăzută și adăugită, e în curs de punere în aplicare – a se citi: Von Krieg zu Krieg – Die deutsche Außenpolitik und die Parzelierung Europas/Din război în război – Politica externă germană de parcelare a Europei – Walter von Goldenbach și Hans-Rüdiger Minow, Editura Das Freie Buch, München, ediția a treia, 1999. Cartea e ,practic, interzisă în Germania tocmai pentru că dezvăluie cu dovezi politica ”tabloului puzzle” prezentat. Deși a fost viu discutată în toate mediile importante din lume de mari oameni si comentatori politici, militari etc., singura reacție germană, bine ascunsă opiniei publice, a fost o dezbatere în Parlamet, dar nu de penitență pentru demascarea politicii identice celei din al III-lea Reich, ci cum a îndrăznit unul din autori, pseudonimul von Goldenbach – se pare un înalt funcționar al Ministerului de Externe – să dezvăluie aceste secrete diabolice!! Orice comentar e inutil…

*1)
http://www.dcnews.ro/2013/03/caz-revolator-de-ce-radu-golban-a-fost-inlaturat-de-la-uvt/

Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara. Motivul: „articolele critice la adresa Germaniei”. Profesorii universitari au afirmat, în şedinţe interne, că această decizie este luată la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara.

Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT, iar Consiliul Departamentului de Ştiinţe Politice și-a motivat decizia excluderii lui prin faptul că „nu doreşte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”, conform ziuanews.ro.

© Eugen Cojocaru
http://de.wikipedia.org/wiki/Eugen_Cojocaru
http://ro.wikipedia.org/wiki/Eugen_Cojocaru


*   *   *

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Se retrocedeaza averile minoritatii germane fasciste, in timp ce averile familiilor refugiatilor din Basarabia din 44 sunt ignorate pur si simplu.

Ce poate fi mai sinistru !

In rest, cred ca este o mare batalie intre noii nazisti si noii kagebisti..

Crystal Clear spunea...

Nu-l inteleg pe R Golban de ce vorbeste astfel despre V Orban

Riddick spunea...

RG preia niște clișee. Probabil are o deformație de la amicii lui de stânga din mediile pe care le frecventează. Nu că ar fi de dreapta media băsistă, dar acolo nu are acces.

Crystal Clear spunea...

Mă mir că preia atât de uşor nişte clişee. De obicei este foarte bine documentat şi judecă profund.

Riddick spunea...

Germania l-a cultivat inițial pe Viktor Orban, acum e contra lui.


Orban compară actuala relație Berlin/UE-Rusia cu pactul Hitler-Stalin

http://www.dcnews.ro/2013/07/orban-compara-actuala-relatie-berlinue-rusia-cu-pactul-hitler-stalin/


Corlatean: Ministrul german Westerwelle m-a rugat sa spun public ca initiativa de protejare a valorilor UE nu a vizat Romania

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_25212/Corlatean_Ministrul_german_Westerwelle_m-a_rugat_sa_spun_public_ca_initiativa_de_protejare_a_valorilor_UE_nu_a_vizat_Romania.html


Partidul lui Viktor Orban riscă excluderea din PPE, după ce Angela Merkel a fost comparată cu Hitler

http://www.ghimpele.ro/2013/05/partidul-lui-viktor-orban-risca-excluderea-din-ppe-dupa-ce-angela-merkel-a-fost-comparata-cu-hitler/


Viktor Orban, criticat dur de politicienii germani după ce a comparat politicile cancelarului Merkel cu invazia nazistă

http://cronicaeuropeana.ro/viktor-orban-criticat-dur-de-politicienii-germani-dupa-ce-a-comparat-politicile-cancelarului-merkel-cu-invazia-nazista.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: