13 septembrie 2013

PnL - cât mai ţine travesti-ul ?


"Dincolo de orgoliile naționale, cred că ar trebui să existe un orgoliu european. Nu este important câte steaguri sau ce steaguri vor fi la bordul navelor noastre de acțiune. Este important să existe acțiune, iar ea să fie eficientă și coerentă. Din punctul meu de vedere, coeziunea europeană înseamnă și politică de coeziune în materie de securitate." (Norica Nicolai)
S-a răspândit - în mod interesat - clişeul cum că PnL ar fi "un partid naţionalist şi antieuropean", iar tembelii l-au înghiţit pe nerăsuflate. Grupul ALDE (la care este afiliat PnL) este eurofederalist, pro-gay, anti-american şi anti-NATO.

În realitate, PnL urmează întocmai agenda europeistă (doar câteva exemple: ratificarea Tratatului de la Lisabona, a "eurodiktatului fiscal", susţinerea "armatei UE"...). Că-i iese "travesti-ul" la intern, asta se datorează talentului său de dedublare şi audienţei naive.


Site Norica Nicolai (ALDE/PnL):

 Capacitățile militare ale UE, în atenția Parlamentului European

Parlamentul European, reunit la Strasbourg, a adoptat astăzi două rapoarte în domeniul securității și apărării europene,documente pe care eurodeputataNorica Nicolai le-a coordonat și amendat din calitatea de raportor din umbră al Grupului ALDE.

În dezbaterea ce a precedat adoptarea celor două rapoarte, Norica Nicolai a arătat că, deși ideea apărării comune există de aproape un deceniu, realitățile din teren demonstrează că avem uneori grupuri de lucru care nu funcționează, duplicăm proiecte ale căror costuri sunt ridicate, iar capacitatea de apărare a statelor membre este redusă din cauza alocărilor bugetare foarte scăzute.

"Așa cum se spune și în Raport, UE mai mult reacționează decât acționează și cred, la fel ca și cei care vor mai multă Europă, că ar fi momentul să reacționăm și să facem presiune acolo unde contează, în parlamentele naționale, în statele membre, pentru ca politica de apărare comună să devină realitate. Propun să folosim aceste două Rapoarte în dialog cu parlamentele naționale și astfel putem sensibiliza și Consiliul European înaintea reuniunii din decembrie, când se poate aduce un plus în domeniul apărării comune", a explicat Norica Nicolai în plenul Parlamentului European.

Eurodeputata liberală, care ocupă poziția de vicepreședintă a Comisiei de Securitate și Apărare a Parlamentului European, a mai arătat că, dincolo de vulnerabilitățile UE în materie de apărare, riscul cel mai mare vine dinspre tendința statelor de a avea o abordare de tip limitat, în sens naționalist, ceea ce nu avantajează UE nici în credibilitate, nici în vizibilitatea externă: "Dincolo de orgoliile naționale, cred că ar trebui să existe un orgoliu european. Nu este important câte steaguri sau ce steaguri vor fi la bordul navelor noastre de acțiune. Este important să existe acțiune, iar ea să fie eficientă și coerentă. Din punctul meu de vedere, coeziunea europeană înseamnă și politică de coeziune în materie de securitate. (...) Dacă vrem să fim un real partener în asigurarea securității globale, atunci va trebui obligatoriu să reacționăm împreună".

*** Cele două rapoarte pot fi vizualizate în continuare, la următoarele adrese:

Raportul referitor la dimensiunea maritimă a politicii de securitate și apărare comune: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2013-0220+0+DOC+XML+V0//RO

Raportul referitor la structurile militare ale UE: situația actuală și opțiuni viitoare: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2013-0205+0+DOC+XML+V0//RO


4 comentarii :

Riddick spunea...

A se remarca "coincidenţa" datei votării rezoluţiilor (implicit) anti-NATO şi anti-SUA - 11 septembrie (2013).

Turma de europarlamentari din România a votat o rezoluție favorabilă "armatei UE":

http://riddickro.blogspot.ro/2013/09/turma-de-europarlamentari-din-romania.html

Crystal Clear spunea...

In ce mafie am intrat !

Riddick spunea...

Uneori chiar mă întreb: care putregai e mai autentic ?

Dintre partide. Şi-mi vine greu să-mi dau un răspuns, fiecare are un domeniu de excelenţă.

Crystal Clear spunea...

Sunt răspândiţi în functţie de subiectul diversiunii.Eu cred că atunci când s-au "fabricat" partidele a avut fiecare o "temă de casă "


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):