09 august 2013

USL, protectorul oligarhiei şi demolatorul micului întreprinzător


Ai "afaceri imobiliare" (închirieri)? Îţi face USL discount! Închiriezi doar 1-2 case sau apartamente? Plăteşti - bă, burjuiule - alte contribuţii la sănătate, pe lângă contribuţia pe care deja o plăteai ca salariat. Nu ţi se aplică - precum "celor cu afaceri" - raţionamentul că "nu primeşti servicii de calitate de 10 ori mai mare decât unul care obţine venituri de 10 ori mai mici".

Protejarea oligarhiei (imobiliare) şi dezvăluirea cu cinism a jecmănirii micului "chiabur imobiliar", care poate are şi serviciu, iar dublarea-triplarea "contribuţiei" la sănătate nu-i dublează-triplează şi calitatea eventualelor prestaţii de care ar beneficia (interviu cu ministrul Finanţelor):
Rep: Ajungem la comentatul caz al contributiilor pe veniturile din chirii.
DC: Exista si in prezent aceasta reglementare. Si in prezent se platesc contributii la sanatate pe veniturile din chirii, cu o precizare! Si am sa va dau aici un exemplu: daca Dv sunteti salariat si obtineti si venituri din chirii, plateati contributii ca salariat. Daca nu erati salariat si aveati venituri numai din chirii, plateati contributii numai pe veniturile din chirii. Deci, reglementarea exista si pana acum.

Rep: Si ce s-a schimbat de fapt?
DC: Ceea ce s-a pus in discutie este uniformizarea si extinderea bazei de impozitare, in sensul ca daca Dvs veti obtine venituri si din salarii si din chirii veti plati la total venituri cote la FNUAS, dar plafonate. De exemplu, cineva care inchiriaza 5 imobile si obtine sume foarte mari nu putem sa ii aplicam cote pe total venit pentru ca el nu primeste servicii de calitate de 10 ori mai mare decat unul care obtine venituri de 10 ori mai mici.

5 comentarii :

Riddick spunea...

S-au pus pe micile magazine care mai vând şi pâine, cică trebuie "magazin specializat".

DISPAR jumătate din magazinele care vând pâine

Micile brutării de cartier ar putea dispărea, iar pâinea va putea fi cumpărată doar din magazine specializate sau din "raionului de panificație" al magazinelor generale. Autoritățile vor astfel să reducă evaziunea fiscală, estimată până la 80% din piața pâinii.

Aproape 75.000 de „puncte de vânzare" a pâinii s-ar putea închide de la 1 ianuarie 2014, dacă nu vor respecta o serie de condiții de igienă și dacă nu vor avea case de marcat, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern iniţiat de patronatul din industria de morărit şi panificaţie. În plus, se vor înăspri și controalele.

Pâinea nu se va putea vinde decât în locuri special amenajate. Angajații marilor rețele de comerț și ai magazinelor specializate vor foloși mănușă de fiecare dată când vor lua un produs de la raft pentru a-l oferi clienților. În plus, vor avea casă de marcat dedicatp exclusiv produselor de panificație.

În România, pâinea se vinde în circa 150.000 de magazine, iar după implementarea măsurilor propuse numărul acestora se va reduce cu 50%, potrivit lui Aurel Popescu preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN). Autoritățile vor să evite astfel ca pâinea să mai fie vândută în locuri insalubre, dar și să îi oblige pe comercianți să cotizeze la buget

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/185066.html

Riddick spunea...

"numai magazinele generale au voie să aibă raion de panificaţie"

Crystal Clear spunea...

Ce sa zic, au gasit ei marea evaziune fiscala ...
Starea tarii este extrem de rea, daca s-a ajuns pana la paine.

Urmeaza apa, aerul etc..

Riddick spunea...

În 2-3 ani îsi pun ţăranii-n cap: liberalizarea vânzării terenurilor (pentru străini), eliminarea "cotei de lapte" (procesatorii vor aduce de afară cu cisterna sau vor lucra numai cu ferme mari), noi norme sanitare pentru crescătorii de animale, etc...

Crystal Clear spunea...

Economie de "stanga". Dezastru .
Vor ajunge sa infometeze populatia


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: