19 iunie 2013

Ilie Şerbănescu: Victoria aparţine lui Viktor, şi nu lui Victor


Dl Viktor a scos-o la capăt în ciuda concertului de proteste aşa-zis „internaţionale” că nu se conformează unor clişee. A coborât deficitul sub 3% echivalent PIB şi a forţat CE să scoată cu inima îndoită Ungaria din procedura de deficit excesiv. Recalcitranta Ungarie nu s-a împrumutat de pe pieţe mai costisitor decât obedienta Românie. Si mai ales Ungaria nu a fost dată afară din lume, nici măcar din UE! Statul maghiar este acum mai în măsură să înfrunte teribilele vremuri care în mod sigur se vor precipita să vină.
Jurnalul Naţional :

În principiu, Comisia de la Bruxelles s-ar fi cuvenit să recomande cu inima deschisă scoaterea României din procedura de deficit excesiv, o procedură dictată împotriva acelor ţări din UE care depăşesc limita de 3% echivalent PIB, limită dincolo de care se consideră că statul riscă să inoculeze dezechilibrarea economiei. Cu inima deschisă, pentru că România, spre a ajunge la un deficit public sub limitele prevăzute, a urmat punct cu punct programul stabilit de CE şi FMI.

Pe baza unei teze halucinante prin neadevărul ei – „statul e de vină, statul să plătească!” – întreaga ajustare a fost aruncată în cârca statului, deşi nu statul, ci băncile (toate străine) generaseră dezechilibrele care impuneau inevitabilele ajustări. Si astfel, în locul băncilor, au plătit salariaţii prin reduceri dramatice de salarii, pensionarii prin îngheţări pe ani de zile ale pensiilor şi, culmea!, contribuabilii fără nici o implicare şi chiar fără nici o legătură cu problema prin majorări substanţiale ale TVA.

Băncile s-au salvat, statul însă nu! E ca şi falit! A fost obligat să contracteze un împrumut-mamut chiar de la FMI-CE, banii au ajuns la bănci, iar rambursările împreună cu dobânzile aferente vor fi plătite de contribuabili. Ba şi de copiii acestora, în veacul vecilor! Pentru „ajutorul” financiar oferit, FMI şi CE au impus lichidarea şi a ultimelor puncte strategice de economie românească din România precum şi total nejustificata şi secătuitoarea creştere a preţurilor în energie. Iar dl Victor de la Bucureşti, când a venit la guvernare, şi-a asumat din păcate cu semnătură şi chiar cu entuziasm acest program!

Celălalt Victor (de fapt Viktor) de la Budapesta n-a admis aşa ceva! A refuzat ca populaţia să plătească întreaga factură, cum îi cereau FMI şi CE. Ca atare, a respins şi „asistenţa” FMI, descurcîndu-se fără aceasta dar şi fără impunerile adiacente. A plătit desigur şi populaţia o parte din factură, dar au plătit şi cei vinovaţi de dezechilibrele create şi care profitaseră de ele. În timpul crizei, dl Viktor a suprataxat băncile, hipermarketurile, telecomul şi distribuţiile de energie, adică toate poziţiile de monopol fără vreo opţiune pentru clienţi ci doar cu avantaje decât pentru furnizori, poziţii care, nu întâmplător, fuseseră confiscate de capitalul vestic, ca şi în România. Dl Viktor a scos-o la capăt în ciuda concertului de proteste aşa-zis „internaţionale” că nu se conformează unor clişee. A coborât deficitul sub 3% echivalent PIB şi a forţat CE să scoată cu inima îndoită Ungaria din procedura de deficit excesiv. Recalcitranta Ungarie nu s-a împrumutat de pe pieţe mai costisitor decât obedienta Românie. Si mai ales Ungaria nu a fost dată afară din lume, nici măcar din UE! Statul maghiar este acum mai în măsură să înfrunte teribilele vremuri care în mod sigur se vor precipita să vină.

Victoria aparţine dlui Viktor de la Budapesta şi nu dlui Victor de la Bucureşti! Văcsuitorii de ghete nu obţin niciodată nicio victorie. Nici chiar atunci când văcsuiesc până la strălucire ghetele stăpânilor!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):