19 iunie 2013

BNR nu mai vrea să primească instrucţiuni de la Bucureşti, ci de la Bruxel


Încă un indiciu că revizuirea Constituţiei este un demers anti-România de inspiraţie Bruxel:

"În urma consultării cu reprezentanţii BNR, propun introducerea unui nou alineat, care să vizeze consacrarea expresă a independenţei operaţionale a BNR, în conformitate cu legea în vigoare şi cu tratatele UE care prevăd această necesitate ca băncile naţionale să fie indendente din punct de vedere organizaţional", a spus Chiuariu. (acelaşi Chiuariu care a propus amendamentul pro-gay)

Şi s-a votat la Articolul 137 alineatul : "În exercitarea prerogativelor sale, BNR nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului."

Cum ar veni, se consacră o a patra putere în stat - BNR. Ce-i aia "independenţa Băncii Naţionale" ?! Independenţă faţă de cine, DE REPREZENTANŢII ALEŞI AI NAŢIUNII ? PE BANII EI ?! Face BNR politica financiară, bugetară, monetară şi fiscală în locul guvernului ? Am văzut cât de greu i-a fost lui Viktor Orban să scape de trepăduşul de la banca centrală ungară (care spiona pentru FMI), a trebuit să aştepte mai bine de doi ani, să-i expire mandatul.

Anterior se votase (tot "în urma consultării cu reprezentanţii BNR"), amendamentul: "În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană [...]"

20 de voturi din 23 (17 pentru şi trei abţineri). Să fi minţit PDL că s-a retras din comisia de revizuire, unde are trei membri ? Că doar n-or fi fost prezenţi toţi (cei rămaşi; PP-DD şi-a retras cei doi membri).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

 

Postări populare: