19 iunie 2013

BNR nu mai vrea să primească instrucţiuni de la Bucureşti, ci de la Bruxel


Încă un indiciu că revizuirea Constituţiei este un demers anti-România de inspiraţie Bruxel:

"În urma consultării cu reprezentanţii BNR, propun introducerea unui nou alineat, care să vizeze consacrarea expresă a independenţei operaţionale a BNR, în conformitate cu legea în vigoare şi cu tratatele UE care prevăd această necesitate ca băncile naţionale să fie indendente din punct de vedere organizaţional", a spus Chiuariu. (acelaşi Chiuariu care a propus amendamentul pro-gay)

Şi s-a votat la Articolul 137 alineatul : "În exercitarea prerogativelor sale, BNR nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului."

Cum ar veni, se consacră o a patra putere în stat - BNR. Ce-i aia "independenţa Băncii Naţionale" ?! Independenţă faţă de cine, DE REPREZENTANŢII ALEŞI AI NAŢIUNII ? PE BANII EI ?! Face BNR politica financiară, bugetară, monetară şi fiscală în locul guvernului ? Am văzut cât de greu i-a fost lui Viktor Orban să scape de trepăduşul de la banca centrală ungară (care spiona pentru FMI), a trebuit să aştepte mai bine de doi ani, să-i expire mandatul.

Anterior se votase (tot "în urma consultării cu reprezentanţii BNR"), amendamentul: "În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană [...]"

20 de voturi din 23 (17 pentru şi trei abţineri). Să fi minţit PDL că s-a retras din comisia de revizuire, unde are trei membri ? Că doar n-or fi fost prezenţi toţi (cei rămaşi; PP-DD şi-a retras cei doi membri).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: