19 iunie 2013

BNR nu mai vrea să primească instrucţiuni de la Bucureşti, ci de la Bruxel


Încă un indiciu că revizuirea Constituţiei este un demers anti-România de inspiraţie Bruxel:

"În urma consultării cu reprezentanţii BNR, propun introducerea unui nou alineat, care să vizeze consacrarea expresă a independenţei operaţionale a BNR, în conformitate cu legea în vigoare şi cu tratatele UE care prevăd această necesitate ca băncile naţionale să fie indendente din punct de vedere organizaţional", a spus Chiuariu. (acelaşi Chiuariu care a propus amendamentul pro-gay)

Şi s-a votat la Articolul 137 alineatul : "În exercitarea prerogativelor sale, BNR nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului."

Cum ar veni, se consacră o a patra putere în stat - BNR. Ce-i aia "independenţa Băncii Naţionale" ?! Independenţă faţă de cine, DE REPREZENTANŢII ALEŞI AI NAŢIUNII ? PE BANII EI ?! Face BNR politica financiară, bugetară, monetară şi fiscală în locul guvernului ? Am văzut cât de greu i-a fost lui Viktor Orban să scape de trepăduşul de la banca centrală ungară (care spiona pentru FMI), a trebuit să aştepte mai bine de doi ani, să-i expire mandatul.

Anterior se votase (tot "în urma consultării cu reprezentanţii BNR"), amendamentul: "În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană [...]"

20 de voturi din 23 (17 pentru şi trei abţineri). Să fi minţit PDL că s-a retras din comisia de revizuire, unde are trei membri ? Că doar n-or fi fost prezenţi toţi (cei rămaşi; PP-DD şi-a retras cei doi membri).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: