29 iunie 2013

Devine previzibil


Băsescu va anunţa convocarea "referendumului său" (-bis) pentru 2013, mai înainte ca USL să oficializeze hotărârea de a-l amâna pe cel de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei") pentru 2014. Ponta: "O să discut când mă întorc în țară cu colegii din USL și cu celelalte forțe politice. CCR ne-a dat voie după un an de zile. E mai greu de înțeles acest an. De ce ne-a întârziat un an ? Nu mai contează".
#şulfe   #PontaBass
Băsescu le-a dat oportunitatea să-l poată valida cu prag redus la 30%, şi prin cuplarea cu alegerile prezidenţiale din 2014, ca să fie o prezenţă mai mare. CĂ ÎN TOAMNA ASTA NU SE VALIDA NICI CU 30% ! Numai că ar fi mai dificil de argumentat de ce ar trebui să dureze două zile (aşa era planificat - neoficial - pentru această toamnă), probabil se va risca totul într-o singură zi.

Primul referendum este planificat să eşueze prin nevalidare, pentru a nu mai fi obiecţii (la cel "principal") că se menţine parlamentul unicameral: "s-a sucit Boboru' ! deci - bicameral !", şi ca să apară Băsescu drept victimă a CCR (unde acum are o majoritate de 6:3, dacă includem şi omul UDMR-ului). CCR, care a amânat aplicarea pragului de validare de 30% cu un an, Băsescu "beneficiind" la referendumul său de pragul actual de 50%. De asemenea, cade singurul motiv oficial al PDL-ului de a boicota referendumul constituţional ("nu prevede - revizuirea - parlament unicameral cu maxim 300 de mandate").

Referendumul din 2014 va fi validat "din burtă", ca în 2003, în eventualitatea că nu va participa 30% din electorat. De o majoritate la CCR a USL şi UDMR, de 5:4 (după ce va pleca la CEDO Iulia Motoc), ca să fie Băsescu din nou scos din cauză ("pâi, nu mai am majoritate la CCR...") şi să rămână credibil pentru idioţii care-i vor credita făcătura - (Partidul) Mişcarea Populară.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: