16 aprilie 2015

Să-i fi venit mintea la cap PSD-ului, ori e vorba de un pretext ca să aibă loc alegeri anticipate ?"De ce anticipate ?" - pâi, ca să aibă oligarhia spaţiu de manevră (mandat de 4 ani, 2015-2019), pentru regionalizare şi încă şi mai multă austeritate în scopul trecerii la euro... 

Mira-m-aş, de s-ar scutura PSD-ul de implantul Ponta !

NAŞUL.TV:

[...] Astfel ca, dupa ce au facut front comun o scurta perioada de timp pentru ca partidul sa ramana unit, iata ca acum „lupii tineri” si „baronii” sunt gata sa reporneasca macelul pe functii si sfere de influenta. Numai ca, dupa ce s-au ars de fiecare data cand i-a luat gura dinainte si au facut taraboi inainte sa se dea la oamenii si rudele premierului, puternicii lideri din teritoriu, bine struniti de Liviu Dragnea, au schimbat cu totul tactica. Si, atatia cati au mai ramas in libertate, se pregatesc acum sa-i dea o lovitura naucitoare sefului Guvernului, pe care acesta sa o resimta din plin.

Pe muteste

Apropiatii, dar si rivalii din partid deopotriva, nu au avut cum sa nu observe, in ultima vreme, o schimbare radicala in atitudinea afisata de Liviu Dragnea, indiferent ca participa sau nu la evenimente oficiale. Acesta nu doar ca nu mai este la fel de vocal ca inainte, dar nici macar nu mai zambeste pe sub mustata, ca in vremurile bune. Iar pasivitatea expusa, parca prea ostentativ, de catre ministrul Dezvoltarii, a fost pusa cam de toata lumea pe seama „cruciadei” declansata de catre procurorii anticoruptie. Mai ales ca termenul final al luarii unei decizii in dosarul in care DNA il acuza pe Liviu Dragnea de fraudarea referendumului se apropie vertiginos. Si, totusi, se pare ca Dragnea se comporta ca un adevarat „Sfinx”, dupa cum au inceput sa-l porecleasca, mai nou, colegii de partid, din cu totul alte motive. Iar misterul acestui comportament s-ar putea explica prin faptul ca liderul pesedist pregateste o lovitura de proportii in sanul PSD. Si cum este constient ca astfel isi joaca ultima carte, acesta prefera sa mearga pe burta. Ca si restul „baronilor” care s-au saturat pana peste cap de conducerea lui Victor Ponta, acuzat de „colaborationism” cu organele statului.

I-o trag in iunie

Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, oamenii din PSD ramasi inca fideli lui Liviu Dragnea, si nu sunt deloc putini, au fost sfatuiti de acesta din urma sa nu se mai ia pe fata de Victor Ponta si de apropiatii acestuia. Si sa aplice, ca si Dragnea insusi, aceeasi atitudine misterioasa si taciturna a „Sfinx”-ului pesedist. Astfel ca, la recentul Consiliu National al partidului, nu au mai avut loc, cu mici exceptii, asteptatele rabufniri ale unor importanti lideri din teritoriu. Iar conducerea centrala a rasuflat usurata, crezand ca a reusit sa-i duca din nou cu zaharelul pe acestia, chiar daca nu i-a pus inca definitiv cu botul pe labe. Numai ca socotelile oamenilor lui Ponta par sa nu se potriveasca deloc cu cele ale „baronilor” lui Dragnea. Care, pe sestache, au decis sa-si mobilizeze in mare secret proprii oameni din Parlament, pentru a-i da o palma „nerecunoscatorului” Ponta, la inceputul lunii iunie. Atunci cand este de asteptat ca liberalii, care nu mai au rabdare sa ajunga la ciolanul politic, sa forteze depunerea unei noi motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Iar membrii gruparii Dragnea sunt decisi ca, fara niciun fel de intelegere prealabila cu PNL-ul, sa voteze, in secret, pentru motiune. Chiar daca sunt pe deplin constienti ca, atata timp cat „interesul national” al lui Gabriel Oprea coincide cu propriile calcule ale liderului uneperist, Cabinetul Ponta nu are cum sa pice. Dar sunt siguri ca astfel ii vor arata pisica premierului, pentru ca si acesta, la randul sau, sa o lase mai moale cu „reformarea” din temelii a partidului, ceea ce ar insemna anihilarea pe vecie a influentei pe care „baronii” au avut-o dintotdeauna in PSD.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):