13 mai 2013

Ponta, tu nu eşti sigur că-ţi trece un referendum şi vrei două ?Revizuirea unui articol constituţional declarat ca nerevizuibil de actuala Constituţie presupune revizuiri şi referendumuri succesive ! TREBUIE să fie promulgat un text constituţional din care să reiasă că "articolul 44" (Dreptul de proprietate privată) nu mai este nerevizuibil, abia apoi treci la revizuire, cu o nouă procedură !

Ponta : 
"Până la urmă te duci la articolul care spune că e nerevizuibil şi-l revizuieşti. Important este dacă vrei, important este dacă există decizia politică şi asumată. Te duci la articolul care spune că 44 e nerevizuibil şi îl revizuieşti pe ăla şi atunci e revizuibil şi 44".
Articolul 152: Limitele revizuirii (atenţie la alineatul 2.)

1. Dispozițiile prezentei Constituții privind caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independența justiției, pluralismul politic și limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
2. De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora.
3. Constituția nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgență și nici în timp de război.

9 comentarii :

Riddick spunea...

Articolul 44: Dreptul de proprietate privată

1. Dreptul de proprietate, precum și creanțele asupra statului, sunt garantate. Conținutul și limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
2. Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetățenii străini și apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condițiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană și din alte tratate internaționale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condițiile prevăzute prin lege organică, precum și prin moștenire legală.
3. Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă și prealabilă despăgubire.
4. Sunt interzise naționalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenței sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.
5. Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăți imobiliare, cu obligația de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantațiilor sau construcțiilor, precum și pentru alte daune imputabile autorității.
6. Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) și (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergență, prin justiție.
7. Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecția mediului și asigurarea bunei vecinătăți, precum și la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
8. Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.
9. Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracțiuni ori contravenții pot fi confiscate numai în condițiile legii.

Gogu spunea...

Da ! Cum sa NU ?!
Scrie colea destul de bine de ce :
http://2blackjack1.wordpress.com/2013/05/13/romania-sufletelor-moarte-cum-poate-disparea-o-tara/

Riddick spunea...

Văd că reia tema şi Căcărău:

"În principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise în Constituţia actuală limitele revizuirii, dar discuţia se poate duce în condiţiile în care există voinţă politică şi există majoritate, în orice direcţie. Eu o să vă invit încă o dată, insistent, să înţelegeţi că punctul de vedere al USL pe ce ne-am înţeles şi susţinem în comun, ce eventual e divergent, nu poate fi prezentat decât după ce aceste discuţii sunt finalizate între noi."

http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-daca-exista-vointa-politica-poate-fi-modificat-articolul-care-prevede-limitele-revizuirii-10875392

Gogu spunea...

Exemplificare la postarea de mei sus:
Oprescu( fiul generalului de securitate cu acelasi nume, apartinator al ''garzii'' anilor '50,cind se cam stie ce era securitatea, casatorit cu o distinsa doamna de aceeasi etnie cu cei din ''armia rosie'', care ne-a pricopsit cu actualul ''primar general'' -astia sint abonati la termenul de general) a devenit Ceausescu 2.
Daca nici asta nu va declansa revolutia atunci sintem un popor de mameluci !
http://www.mediafax.ro/social/noi-reguli-de-la-primaria-capitalei-fara-culori-stridente-si-aparate-de-aer-conditionat-pe-fatada-blocurilor-amenzi-de-pana-la-8-000-lei-pentru-cei-care-nu-ingrijesc-fatadele-imobilelor-10875329
A propos ! Ati observat ca pe masura ce imbatrineste Oprescu seamana tot mai mult cu doamna Golda(stiti dvs. care Golda)si nu cu Brucan ?! Oare de ce ?

Gogu spunea...

Hai sa mai si ridem !
Ministerul Agriculturii, condus de un tinar ce nu ar putea fi mai mult de capitan, a ''racolat Biserica, condusa de cineva care ar putea avea( daca nu cumva chiar are) usor patru stele mari, si a pus-o la treaba, obligind-o sa ''colaboreze'' !
Pe astia ii tradeaza subconstientul profesional si ii ia gura pe dinainte !
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14797542-protocol-colaborare-intre-patriarhia-romana-ministerul-agriculturii-preotii-vor-informa-comunitatile-rurale-despre-fondurile-europene-disponibile-pentru-dezvoltarea-agriculturii.htm

Gogu spunea...

Fara comentarii !!!

http://www.ziartricolorul.ro/intilnire-ultrasecreta-la-carei-intre-cei-trei-raufacatori-care-vor-sa-jefuiasca-zacamintele-uriase-de-la-rosia-montana-viktor-orban-va-primi-spaga-de-la-george-soros-100-000-000-de-euro-in-fiecar/

Riddick spunea...

L-a decorat Casa Duda, cică e mare edil. Sunt curios cum delimitează "centrul", cică treaba cu aerul condiţionat pe faţade e numai pentru "centrul oraşului".

Da' ce, e ruda cu Brucan cumva ?

Riddick spunea...

Cred că Viktor Orban e băgat aiurea în acel articol. Ungaria nu are cum bloca proiectul, oricum guvernul Orban nu prea mai are influenţă în UE, care l-ar vrea plecat.

Riddick spunea...

Nu mă mai miră nimic la Daniel Ciobotea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):