13 mai 2013

Madame Blogary se rebranduieşte sau reevaluează ?

 
Probabil au constatat că eurobăsismul a alungat votul naţionalist la USL şi PP-DD. Dar dacă citim mai atent, vedem că la Blogary problema nu-i destatalizarea / denaţionalizarea, ci "Rusia". De fapt chiar vedem redată explicit teza "normalităţii" apartenenţei la UE, chiar dacă "cu amendamente", şi "normalitatea" subordonării militare către Licurici. Că autorul dublu-citat e Bleen, este doar un detaliu - acolo e un cuib de năpârci trădătoare, iar ăsta nu-i decât mai explicit.

"o bază strategică pentru armata americană"

"indiferent unde se îndreaptă Europa, România trebuie să fie parte a ei"
"Apartenența României ca entitate decizională distinctă la Uniunea Europeană_trebuie să fie parte necesară a doctrinei naționale. De ce entitate decizională distinctă? Pentru ca în eventualitatea unor negocieri dintre UE și Rusia care presupun cedări din partea europenilor, românii să aibă posibilitatea de a influența sau chiar bloca anumite cedări ale teritoriului românesc. În momentul în care Uniunea Europeană (sau ce va fi peste 10, 20 sau 50 de ani) se află într-o situație delicată care presupune cedări în fața Rusiei, România să reprezinte un asset important al Europei, economic, strategic, cultural, simbolic, politic, la care europenilor să le vină greu să renunțe. Din acest punct de vedere chiar și patrimoniul cultural și natural pot reprezenta atuuri strategice. România trebuie să devină un spațiu familiar europenilor, cu valoare simbolică și culturală, nu numai politică și economică. Momentan, dacă îi întrebi pe nemți la cine ar renunța între Bulgaria și România tare mă tem că vor răspunde în proporție de 99% România. E important iar în momentele decisive și delicate, cînd se fac alegeri pe muchie, contează absolut orice. România trebuie să devină nu numai o bază strategică pentru armata americană, nu numai un codecident politic în Europa, nu numai parte a sistemului monetar comun european ci și un spațiu primitor pentru capitalul și cetățenii europeni, un spațiu familiar, cu valoare simbolică. Indiferent unde se îndreaptă Europa, România trebuie să fie parte a ei și să încerce să influențeze acest drum din interior."
Cu un an în urmă (România este un eşec. Românii sunt incapabili să se guverneze.): 
"Românii nu se constituie ca națiune decît în jurul grătarului. România va fi land german sau nu va fi deloc."
Chiar şi acum, tot susţin "ce important e să fim în UE, parte a sistemului monetar comun european şi să influenţăm din interior".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: