12 mai 2013

O spun de pe acum - PDL va accepta şi va vota regionalizarea aşa cum este propusă de USL... iar "intransigenţa" privind parlamentul unicameral o va face uitată, cel mult va veni cu "argumentul" că Senatul s-a transformat în Camera Regiunilor, "şi deci nu este chiar un parlament bicameral". USL a menţionat şi această variantă.

Din conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN al PDL :
"Principala noastră preocupare este respectarea rezultatului referendumului din 2009. Noi considerăm că acest referendum este singurul şi cel mai important mandat care a fost acordat de către cetăţenii României pentru Adunarea Constituantă care este Parlamentul actual. Aici, practic, nu există niciun punct de negociere, cum să se aplice, parţial sau să nu se respecte decizia care a fost validată de către cetăţeni. Nu suntem doar pentru simpla regionalizare, ci pentru o reorganizare mai amplă care să aibă în vedere toate entităţile administrativ-teritoriale. Această reorganizare trebuie să se facă, în opinia noastră, cu respectare principiului subsidiarităţii care ar trebui să fie menţionat în Constituţie pentru a delimita competenţele în ceea ce priveşte nivelul de luare a deciziilor. Orice transfer de competenţe se va face, indiferent de rezultatul negocierilor care vor avea loc cu privire la reorganizarea-administrativ teritorială, trebuie să aibă în vedere şi transferul resurselor financiare. Acesta este un principiu pentru care noi insistăm să fie introdus în Constituţia revizuită."
În schimb, nu uită de eurodiktatul fiscal (invenţie care împiedică statele mici să se dezvolte prin împrumuturi, deci prin deficit):
"De asemenea, noi considerăm că este necesar, şi aici există o largă posibilitate de consens cu toate partidele, de a introduce în Constituţie limitarea deficitului la 3% din PIB, condiţie introdusă în Tratatul fiscal european, ratificat şi de România."

9 comentarii :

Riddick spunea...

El problemo - aia cu Camera Regiunilor ar intra în funcţiune cel mai devreme din 2016, deci CADE ca variantă, dar PDL tot va vota regionalizarea !

Gogu spunea...

Se vede treaba ca romanii sint pe cont propriu !
Ei nu mai au de facut decit sa mature de pe fata Pamintului acesti saltimbanci care vor duce Romania la pieire, din tradare, imbecilitate, perversitate etc. Nici nu conteaza !
Au devenit un corp nociv, malign, care trebuie deindata extirpat ! De remarcat ca, daca se respecta regulile impuse de ei, invinsul va fi, neabatut, unul singur, respectiv Poporul Roman .
Asadar trebuie desprinse rapid invatamintele si stabilite masurile de aparare adecvate !

Gogu spunea...

Aseara il ascultam la ''radioul national'' pe venerabilul domn Parvulescu vorbind cu patos stahanovist despre cum s-ar putea elimina din constitutie sintagmele de ''stat national'' si ''stat unitar'', cum am renuntat, de facto, la o parte din suveranitate aderind la ue etc.
Fac pe aceasta cale un apel la conducerea ritului caruia ii apartine acest ''profesor'' sa-l potoleasca sau sa-l treaca in adormire; altfel lumea va zice ca si ritului respectiv ii impartaseste opiniile desi, se cunoaste patriotismul, dovedit prin fapte, ce anima conducerea acestei organizatii.
Doresc sa subliniez ca afirmatia privind ritul in cauza este sincera si animata de un sentiment de respect !

Riddick spunea...

Ştii care-i treaba cu ăştia ? Orice le-ai face, o merită din plin. ;-)

Gogu spunea...

Iata despre cine vorbeam mai sus ! Spargeti ceva sa nu innebuniti !
http://www.dcnews.ro/2013/05/pirvulescu-prezenta-udmr-la-guvernare-si-in-parlament-este-esentiala/

Riddick spunea...

USL are protocol semnat cu UDMR în iunie-iulie 2012.

Gogu spunea...

Iata de unde ne vine ''lumina'' !!!!

''Prin acest reportaj, televiziunea germană face o încercare de a demonstra, că în zilele de vineri, la orele 7 dimineaţă, numeroşi parlamentari europeni se prezintă la serviciu, se înregistrează pentru a beneficia de indemnizaţia de prezenţă deloc neglijabilă (284 euro/zi)... dar cu valizele gata pregătite pentru plecarea imediată în week-end.

Vă propunem vizionarea acestui video tulburător!!

Ceea ce surprinde foarte mult este ca nu le e ruşine de colegii lor, ci numai ca nu vor să fie filmaţi; atâta tot !

http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55


Si mai au neobrazarea sa spuna despre noi ca nu intelegem si nu respectam inaltele standarde ale valorilor europene.

Aveti inclusiv traducerea in limba romana. Dati clic pe sageata in jos din partea stanga si trageti cursorul in jos pana in dreptul limbii romane si dati din nou clic pe limba aleasa. ''
Iar asta o spun NEMTII CARE IUBESC UE ?!!?!
Am pus ghilimele fiindca nu sint vorbele mele !Riddick spunea...

Voi posta în curând traducerea unui articol foarte interesant despre UE, iniţiatorii săi, şi ce scopuri se urmăresc.

Gogu spunea...

Perfect !
Originea raului ACOLO ESTE !
Astia de aici sint simpli executanti, niste ''fantose'', niste tradatori ordinari si, adesea, inconstienti de raul pe care il fac !
Desigur, nu e cazul lui Parvulescu ! ''Don profesore'' ar zice ''incrucisatorul'' national daca ar uita deznodamintul acelei noapti de pomina, din Decembrie 2004, cind, dupa 50%/50%, a doua zi era ''seful statului'' !
Sint toti din aceeasi haita !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):