02 martie 2013

Câteva note privind moţiunea "Reformiştii"Cele trei moţiuni care vor fi votate la convenţia PDL sunt de negăsit pe siteul partidului. Au apărut în primele ore de la depunere în format .pdf la Iosif Buble ("Pe surse") sau la De Ce News. Semn că erau deja redactate în acest format şi au fost distribuite ori "scurse".

Prima pe care o găsesc integral ca text "normal" este moţiunea "Reformiştii",
la Madame Blogary. Mă voi ocupa şi de celelalte.

În continuare, pasaje din moţiune şi scurte observaţii de-ale mele (cu roşu).


Este rolul Partidului Democrat Liberal de a conduce opoziția. Nu putem permite ca alte partide, inclusiv formațiuni populiste fără principii și fără doctrină, să își aroge acest rol major.

  • Opoziţia o poate conduce acel partid care va face opoziţie în mod convingător, nu doar o va mima. PPDD pare mai bine plasat în acest rol, PDL declară diverse colaborări cu USL "în interes naţional" (revizuirea Constituţiei, regionalizare...).
Privatizare și debirocratizare trebuie să fie cuvintele de ordine. Considerăm ca privatizarea este singura modalitate de a stopa jaful din companiile de stat. Tot prin privatizare vor putea fi înlăturați directorii incompetenți, numiți pe criterii politice în companiile de stat.
  • "Argumente" false. Pâi, hai să privatizăm şi guvernul, să fim siguri că eliminăm jaful. Cu numirile - pot exista în conducerile întreprinderilor de stat "tehnocraţi" care să facă altă politică decât cea a guvernului, şi să fie toleraţi ?
Politica agricolă a UE este principala resursă pentru dezvoltare rurală, modernizarea agriculturii și a industriilor conexe.
  • "Desigur". Întrebaţi-i pe fermieri despre "binefacerile" ei. Şi mai ales din 2014, când se pune la cale vânzarea de teren agricol către străini, fără restricţii.
Partidul Democrat Liberal este partidul care a deschis discuția cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României. Astăzi, toată clasa politică este de acord că România trebuie să fie alcătuită altfel din punct de vedere administrativ.
  • Nu chiar, ci PSD, prin 2002-2003, apoi a abandonat fiindcă veneau alegerile şi tema era nepopulară. Da, este şi acum nepopulară pentru cetăţeni. Spre deosebire de "toată" clasa politică.
Partidul Democrat Liberal este și trebuie să rămână vocea cea mai puternică a pro-europenismului și atlantismului de pe eșicherul nostru politic.
România trebuie să se profileze ca actor regional și european prin Parteneriatul Estic, Strategia UE pentru Regiunea Dunării și coordonarea cu Serviciul European de Acțiune Externă.
Implementarea acordului privind scutul anti-rachetă, în calendarul stabilit, este un element esențial al securității naționale pe termen lung. NATO rămâne cheia de boltă pentru toate democrațiile în secolul XXI.

  • De parcă nu s-ar cunoaşte tentativele de creare a "Armatei UE", care ar dubla şi ar submina NATO.
Experiența politică și administrativă a României reclamă o Constituție refondatoare pentru țara noastră, cu totul nouă și nu amendarea actualei Constituții. Credem că eșafodajul constituțional trebuie reașezat, având în vedere că România anului 2013 este complet diferită de România anului 1991 și chiar de România anului 2003.
  • Actuala Constituţie menţionează clar paşii necesari a fi parcurşi pentru revizuirea sa. Orice altceva reprezintă lovitură de stat.

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Maşina timpului" - cum era văzută regionalizarea prin 2001-2003


http://riddickro.blogspot.ro/2011/07/masina-timpului-cum-era-vazuta.html

Anonim spunea...

Mai Riddick eu ziceam sa ne luam un COMPAS si un ECHER si sa analizam REFORMA REFORMISTILOR chiar daca tu ai pus niste NOTE pe portativ. Treaba e foarte simpla. Luam pepiniera aceea ROTARY si o rotim de la Chisinau pina la Timisoara si obtinem AUTONOMIA BANATULUI cu niste AUTONOMI dupa gratii. http://www.rotarytm.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26 Mai departe scrie in carte http://www.debanat.ro/2013/02/rotarienii-din-romania-si-republica-moldova-se-intalnesc-la-timisoara/ Sa vedem unde ajungem sau unde crapa.

Riddick spunea...

Ia uite-aici:

PĂRĂSIT DE MASONI ȘI ROTARIENI, PDL SE DEZINTEGREAZĂ (articol de la GIURGIU news)

http://riddickro.blogspot.ro/2012/06/parasit-de-masoni-si-rotarieni-pdl-se.html

Anonim spunea...

Nimic nu se pierde ci totul se transforma. Intrebarea e daca mai sunt sfinti in zilele noastre. Eu spun ca da. Pentru ca minunile lor sunt pentru cei NECREDINCIOSI ce vor sta pururi la STINGA. Doamne ajuta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România. Lăsată de capul ei, cu un popor pasiv, care nu ştie să-şi apere democraţia şi statul de drept, se pot întâmpla oricând evenimente precum cele din vara 2012, când justiţia, statul de drept, democraţia, au fost puse într-un imens pericol şi doar intervenţiile UE şi SUA ne-au salvat de la derapajul spre o nouă dictatură, machiată şi fardată ca fiind 'democraţie originală'."


Ştefan Vlaston, 2015 ("Statele Unite ale Europei, acum ori niciodată"): "Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."


Postări populare (nu P.P.E. !):