02 martie 2013

Câteva note privind moţiunea "Reformiştii"


Cele trei moţiuni care vor fi votate la convenţia PDL sunt de negăsit pe siteul partidului. Au apărut în primele ore de la depunere în format .pdf la Iosif Buble ("Pe surse") sau la De Ce News. Semn că erau deja redactate în acest format şi au fost distribuite ori "scurse".

Prima pe care o găsesc integral ca text "normal" este moţiunea "Reformiştii",
la Madame Blogary. Mă voi ocupa şi de celelalte.

În continuare, pasaje din moţiune şi scurte observaţii de-ale mele (cu roşu).


Este rolul Partidului Democrat Liberal de a conduce opoziția. Nu putem permite ca alte partide, inclusiv formațiuni populiste fără principii și fără doctrină, să își aroge acest rol major.

  • Opoziţia o poate conduce acel partid care va face opoziţie în mod convingător, nu doar o va mima. PPDD pare mai bine plasat în acest rol, PDL declară diverse colaborări cu USL "în interes naţional" (revizuirea Constituţiei, regionalizare...).
Privatizare și debirocratizare trebuie să fie cuvintele de ordine. Considerăm ca privatizarea este singura modalitate de a stopa jaful din companiile de stat. Tot prin privatizare vor putea fi înlăturați directorii incompetenți, numiți pe criterii politice în companiile de stat.
  • "Argumente" false. Pâi, hai să privatizăm şi guvernul, să fim siguri că eliminăm jaful. Cu numirile - pot exista în conducerile întreprinderilor de stat "tehnocraţi" care să facă altă politică decât cea a guvernului, şi să fie toleraţi ?
Politica agricolă a UE este principala resursă pentru dezvoltare rurală, modernizarea agriculturii și a industriilor conexe.
  • "Desigur". Întrebaţi-i pe fermieri despre "binefacerile" ei. Şi mai ales din 2014, când se pune la cale vânzarea de teren agricol către străini, fără restricţii.
Partidul Democrat Liberal este partidul care a deschis discuția cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României. Astăzi, toată clasa politică este de acord că România trebuie să fie alcătuită altfel din punct de vedere administrativ.
  • Nu chiar, ci PSD, prin 2002-2003, apoi a abandonat fiindcă veneau alegerile şi tema era nepopulară. Da, este şi acum nepopulară pentru cetăţeni. Spre deosebire de "toată" clasa politică.
Partidul Democrat Liberal este și trebuie să rămână vocea cea mai puternică a pro-europenismului și atlantismului de pe eșicherul nostru politic.
România trebuie să se profileze ca actor regional și european prin Parteneriatul Estic, Strategia UE pentru Regiunea Dunării și coordonarea cu Serviciul European de Acțiune Externă.
Implementarea acordului privind scutul anti-rachetă, în calendarul stabilit, este un element esențial al securității naționale pe termen lung. NATO rămâne cheia de boltă pentru toate democrațiile în secolul XXI.

  • De parcă nu s-ar cunoaşte tentativele de creare a "Armatei UE"...
Experiența politică și administrativă a României reclamă o Constituție refondatoare pentru țara noastră, cu totul nouă și nu amendarea actualei Constituții. Credem că eșafodajul constituțional trebuie reașezat, având în vedere că România anului 2013 este complet diferită de România anului 1991 și chiar de România anului 2003.
  • Actuala Constituţie menţionează clar paşii necesari a fi parcurşi pentru revizuirea sa. Orice altceva reprezintă lovitură de stat.

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Maşina timpului" - cum era văzută regionalizarea prin 2001-2003


http://riddickro.blogspot.ro/2011/07/masina-timpului-cum-era-vazuta.html

Anonim spunea...

Mai Riddick eu ziceam sa ne luam un COMPAS si un ECHER si sa analizam REFORMA REFORMISTILOR chiar daca tu ai pus niste NOTE pe portativ. Treaba e foarte simpla. Luam pepiniera aceea ROTARY si o rotim de la Chisinau pina la Timisoara si obtinem AUTONOMIA BANATULUI cu niste AUTONOMI dupa gratii. http://www.rotarytm.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26 Mai departe scrie in carte http://www.debanat.ro/2013/02/rotarienii-din-romania-si-republica-moldova-se-intalnesc-la-timisoara/ Sa vedem unde ajungem sau unde crapa.

Riddick spunea...

Ia uite-aici:

PĂRĂSIT DE MASONI ȘI ROTARIENI, PDL SE DEZINTEGREAZĂ (articol de la GIURGIU news)

http://riddickro.blogspot.ro/2012/06/parasit-de-masoni-si-rotarieni-pdl-se.html

Anonim spunea...

Nimic nu se pierde ci totul se transforma. Intrebarea e daca mai sunt sfinti in zilele noastre. Eu spun ca da. Pentru ca minunile lor sunt pentru cei NECREDINCIOSI ce vor sta pururi la STINGA. Doamne ajuta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: