Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

26 februarie 2013

Severin şi conceptul de "naţiune cosmopolită"
Intrebarea este daca lucrul este posibil? Exista oare sau poate aparea un demos, un popor european? Este posibil sa fie adunate intr-o ordine democratica unica si unitara popoare, natiuni (civice si multiculturale) avand traditii de organizare familiala si sociala diferite (atat egalitare cat si inegalitare; atat liberale cat si autoritare)? Atata timp cat UE ramane, deopotriva, o uniune de state si de cetateni, cum se poate impaca inegalitatea reala a statelor componente cu o ordine trans-nationala reclamand egalitatea reala de sanse si de statut juridic ale cetatenilor europeni, in acelasi timp cetateni nationali?

In acest context se dezvolta virusul conflictelor cultural-identitare. Sub actiunea lui natiunile civice risca sa se descompuna si odata cu ele vor pieri si unele dintre culturile pe care le-au conservat si nutrit. Respectivele culturi, ca si respectivele state isi pot regasi securitatea numai integrate intr-o structura comuna de sustinere politica. In plus, continuarea vechiului concurs intre natiunile europene cu forte inegale, in conditiile in care echilibrul terorii nu mai actioneaza spre a congela rivalitatile, va duce negresit la noi si devastatore conflicte intra europene. Acestea fac posibila disparitia unora dintre actualele state-natiune europene. (Cum s-a si intamplat deja in Balcanii de Vest.) Astfel ideea Statelor Unite ale Europei nu apare ca proiect anti-national ci ca unul de salvare nationala.

Iata asadar baza pe care se poate aseza un popor european. Existenta demosului nu depinde de omogenitatea (culturala) comunitatii umane care il constituie ci de coerenta obiectivelor acesteia. Natiunea poate fi si cosmopolita.


De fapt, este o reluare după ideile sale din 2001 (IDENTITATE EUROPEANĂ – IDENTITATE NAŢIONAL STATALĂ):

"După ce Europa unită dotată cu o suprastructură politică reprezentativă va lua ființă, România îsi va păstra libertatea de decizie esențială în cadrul sistemului subsidiarității globale care va realiza echilibrul între vechile identități naționale și noua identitate europeană. Momentul de ruptură se va anunța singur: politicienii și elita românească în general vor ști când am depășit cu totul faza în care identitatea politică naționalã nu mai este în nici un fel pusă în cauză si cînd putem deci să investim această identitate în cadrul unui stat federal european".

5 comentarii :

Simeone spunea...

Ramai fara cuvinte cum manipuleaza omenirea acesti trepadusi odihniti.

Astia ori sunt tradatori ori sunt din afara.

Alta concluzie NU EXISTA.


Riddick spunea...

Lucrează pentru "afară".

Anonim spunea...

Rridick Daca ei lucreaza pentru cei de afara, cei din tara ne asigura linistea si pacea sociala. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0tG31kAy6Rw De risul curcilor am ajuns.

Crystal Clear spunea...

Vad ca azi le-a căşunat pe "servicii".
Una e sa ma apuc eu , un neica nimeni sa boscorodesc serviciile că nu ne apara destul şi alta e sa vezi cum in mod programat, organizat asalteaza cu lovituri bine puse la punct institutia care se presupune ca ne apara. Atacul este concertat : incepe intai pe FB si imediat la televiziuni..Oameni care de obicei nu fac decat sa urmareasca FB, s-au apucat deodata, toti de propaganda pe aceeasi tema a distrugerii statului roman. Este o rusine.

Riddick spunea...

@Anonim: ...iar noi tăcem.

@Crystal Clear: Aşa este.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dragoş Paul Aligică, 2013: "Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

Postări populare (nu P.P.E. !):