Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

15 ianuarie 2013

Ne-am lămurit... despre intenţiile PDL-ului privind Constituţia şi regionalizarea.

Flutur a anunţat echipele care vor monitoriza activităţile USL-ului: echipele care vor monitoriza temele politice majore ar urma să fie coordonate de Adriean Videanu şi Andreea Paul (buget), Daniel Buda (revizuirea Constituţiei) şi Sulfina Barbu (Codul electoral).

Să recapitulăm unele dintre declaraţiile lui Buda pe temele revizuirii Constituţiei şi regionalizării.


Prima propunere de modificare a Constituţiei anunţată de Băsescu : "În viziunea mea, putem opta pentru un sistem unicameral prin eliminarea uneia dintre cele două Camere. Avem deja o cameră: Parlamentul European." (ianuarie 2009) :
Democrat-liberalii avansau încă din 2007, când exista Partidul Democrat, ideea “spargerii” judeţelor într-o nouă configuraţie, care să coincidă cu actualele regiuni de dezvoltare, dar numai din 2013, cel mai devreme, după ce regiunile îşi vor fi dovedit eficienţa în atragerea fondurilor europene. 
"Se pare că am ajuns la concluzia asta mult mai repede decât anticipam acum doi ani. Nu e nici o problemă că se propune şi acum, a fost suficient să constatăm că avem de-a face cu un aparat administrativ supraîncărcat, care blochează atragerea fondurilor europene".
PDL nu vroia supunerea regionalizării unui referendum constituțional, mergea pe ideea comasării județelor până la nivelul regiunilor de dezvoltare și denumirea acestora - prin lege - tot... județe (februarie 2010) :
Deputatul PDL de Cluj Daniel Buda este de părere că încă nu se poate vorbi de desfiinţarea actualelor judeţe şi înlocuirea lui cu regiuni, pentru că aceasta „ar implica modificarea Constituţiei, ceea ce reprezintă un proces laborios, de durată”. În viziunea sa, soluţia regionalizării ar consta, la acest moment, în „lărgirea competenţelor actualelor agenţii de dezvoltare”.
"Liderii USL sunt ipocriți în privința revizuirii legii fundamentale" (octombrie 2012) : 
"Le amintesc liderilor USL, care nu o dată au dat dovadă că priorităţile lor guvernamentale şi parlamentare primează în faţa interesului naţional, de faptul că legea fundamentală are nevoie de modificări,  înainte de toate, în concordanţă, cu evoluţia politică, administrativă şi economică şi evident în deplin acord cu statutul de ţară membră cu drepturi depline în Uniunea Europeană."
Interviu electoral (noiembrie 2012) :
"În ceea ce priveşte reforma constituţională contextul european, globalizarea şi evoluţia politică internă, ne-au condus la concluzia că se impune un amplu proces de revizuire a legii fundamentale care să răspundă în mod neechivoc realităţilor curente. În egală măsură se impun modificări substanţiale necesare pentru reglementarea şi evitarea oricăror conflicte între funcţionarea principalelor instituţii ale statului: Preşedinţie, Guvern, Parlament. Procesul de reorganizare administrativ-teritorială se impune, pe de o parte pentru reducerea decalajelor dintre actualele judeţe, iar pe de altă parte este nevoie de constituirea cât mai rapidă a regiunilor, unități administrativ-teritoriale cu personalitate juridică pentru atragerea cât mai bună a fondurilor europene." 
Interviu electoral (site PDL Cluj) :
O altă prioritate legislativă o reprezintă procesul de reorganizare administrativ-teritorială. Actuala organizare administrativă a României este depăşită şi nu mai corespunde realităţilor economice. O regionalizare eficientă ar contribui la o mai bună atragere a fondurilor europene în vederea reducerii decalajelor evidente dintre actualele judeţe.
Pe site (la "Ce voi face în Parlament 2012-2016", chestiuni grupate la subtitlul "O nouă Constituţie pentru România"):
- reguli clare pentru o relaţie corectă Guvern-Parlament-Preşedinte
- reducerea numărului de parlamentari; Parlament unicameral
- reorganizarea teritorială, pentru o administraţie mai bună şi pentru atragerea fondurilor europene

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nu s-a dat atenție destulă atunci (și după) acestei afirmații:

"In viziunea mea, putem opta pentru un sistem unicameral prin eliminarea uneia din cele două Camere. Motivul este acela că avem deja o Cameră, şi anume Parlamentul European. Consider că existenţa Parlamentului european este o garanţie suficientă atat pentru o bună reprezentare a intereselor generale ale romanilor, cat şi pentru impiedicarea oricărui abuz al puterii legislative "autohtone". Dacă naţiunea nu va dori totuşi să renunţe la una din Camere, acesta ar trebui oricum să fie ales astfel incat să reprezinte altceva decat Camera, de pildă interesele comunităţilor locale – şi aici mă refer la Senat", a spus Băsescu.

http://stiri.rol.ro/comisia-prezidentiala-privind-constitutia-are-argumente-pro-si-contra-parlamentului-unicameral-171463.html

Este deosebit de gravă, în sensul inducerii noțiunii de parlament transnațional reprezentativ. PE nu e, nici prin atribuții și nici formal, la vot - 2009 - au venit 43% la nivelul UE și vreo 29% în România.

Băsescu induce ideea ca Senatul să devină "Camera Regiunilor", aleasă indirect (de consilieri și primari - varianta de acum a USL).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):