01 decembrie 2012

Inovaţia


Abia acum am observat "inovaţia", deşi ea pare să se fi ivit de vreo câţiva ani (*). Participanţilor "oficiali" la manifestările de 1 Decembrie li s-au distribuit cocarde tricolore cu o "bulină" albastră la mijloc, pe marginea căreia apar stelele galbene ale UE. Cum ar veni, UE peste tricolor. Albastrul se repetă ca "a patra culoare". Mai era varianta ardelenească - imaginea lui Avram Iancu în centrul unui cerc tricolor (din trei cercuri, roşu/galben/albastru), dar măcar are o legătură istorică.


Nu-mi imaginez cocarde roşu/alb/albastru + stele UE pe 14 iulie, în Franţa.

Cocardele tricolore de pe vehiculele militare (şi avioane) au albastrul la mijloc, dar cocardele "la purtător" erau cu roşul la mijloc, până acum, când mai apare o bulină albastră.

Imaginea apare la o emisiune Naşul TV de ieri seară (unul dintre invitaţi), dar acelaşi tip de cocardă apărea şi azi la parada de la Arcul de Triumf, la "invitaţii oficiali".

(* Cu Google image search apare aşa ceva, cel puţin din 2011).

3 comentarii :

Riddick spunea...

Invitatul cu pricina este Eugen Tomac, cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), fost consilier prezidenţial, actual candidat ARD pentru colegiul din diaspora, şi care spune spre finalul emisiunii ceva de genul "România si Moldova vor face parte din statul federal european". Iar celalalt invitat (Mihail Neamţu) nu-l contrazice, nici moderatorul ("Naşul" - Radu Moraru).

Înregistrarea emisiunii, aici:

http://www.youtube.com/watch?v=_Ywxk53ndFs

Crystal Clear spunea...

Acum inteleg puzderia de lozinci scrise de mana pe ziduri si garduri pe care le vad prin toata vtara atunci cand merg cu masina " "Basarabia pamant romanesc"....

controlat de rusi..

Riddick spunea...

Nu toţi care scriu chestia aia ştiu ce e-n spate, de fapt. Li se pare chiar ceva util.

Nu ştiu nici că NIMENI din UE nu vrea Unirea (a treia).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: