Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

30 noiembrie 2012

Tăpălagă, recidivistPare să se fi întemeiat o tradiţie: în preajma lui 1 Decembrie - hop !, şi Tăpălagă, cu un atac la statul naţional.

Dacă în 2011 atacul era mai brutal, mai imprudent, acum se vrea unul "ştiinţificat".

Tăpălagă, 2011 (Criză și patriotism): "La fel ca pe vremea altui imperiu, patria este acolo unde îți este bine. Până la urma va trebui să întelegem asta cu toții. Mai avem apoi de făcut trecerea la al treilea nivel. Mai trebuie să reușim un salt mental, de la patriotismul local și cel național la un fel de patriotism european, dacă-i putem spune așa".
Tăpălagă, 2012 (De ce este România altfel? Un excelent eseu cu final neinspirat): "Ziua naţională ne găseşte împărţiţi între naţionalişti tot mai agresivi şi europenişti tot mai timizi. În vremuri când discursul anti-european şi anti-occidental cunoaşte o recrudescenţă nocivă, lectura ultimului volum lansat de istoricul Lucian Boia devine act obligatoriu de igienă." 

El face apologia unei scrieri de-a lui Lucian Boia, "demitizatorul istoriei româneşti", şi semnatar pe lista de susţinere a candidaturii lui Căcărău, în 2009. Iată-l refolosibil, acum, la propaganda eurobăsistă ("Proletarii n-au patrie !", n'aşa ?!). Ba chiar îl dojeneşte pe Boia, spre final, că "n-a mers destul de departe".

O mostră din panseurile lui Boia (2002): 

"Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, pastrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale."

2 comentarii :

Gogu spunea...

Noaptea mintii ! Au mai fost perioade de acestea ! E clar ca nicio minte dementa, gen Napoleon, Hitler, Merkel etc. nu va putea sa schimbe rinduiala natiilor lasata de Dumnezeu ! Pai, vibreaza cineva cind ii livrezi lozinci despre ''constructia(!!!!) europeana, patriotism european'' si alte aberatii iesite dintr-un ghiveci ce le-a inundat mintea unor tradatori nenorociti, chiar daca se straduiesc sa para cu staif.
Boia asta zicea ca noi am copiat tot timpul de la altii ! Dar nu spune ca si altii au copiat de la altii si ca si altii au copiat de la noi si, prin urmare, e vorba de interactiunea fireasca intre natiile lasate de Dumnezeu pe Pamint ! El doar constata si insinueaza ''concluzii'' in sensul dorintelor celor care-l platesc !
Si, cel mai interesant, chiar Boia recunoaste ca noua ne trece repede, din filo-greci devenim rapid filo-francezi, iar asta se va repeta curind, cind molozul destructurarii aberatiei numita ''constructia'' europeana va trebui aruncat in haznaua istoriei ! La multi ani de Ziua Nationala ! Moarte tradatorilor de Tara si Neam !

Riddick spunea...

Trăzni-i-ar !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):