30 noiembrie 2012

Tăpălagă, recidivistPare să se fi întemeiat o tradiţie: în preajma lui 1 Decembrie - hop !, şi Tăpălagă, cu un atac la statul naţional.

Dacă în 2011 atacul era mai brutal, mai imprudent, acum se vrea unul "ştiinţificat".

Tăpălagă, 2011 (Criză și patriotism): "La fel ca pe vremea altui imperiu, patria este acolo unde îți este bine. Până la urma va trebui să întelegem asta cu toții. Mai avem apoi de făcut trecerea la al treilea nivel. Mai trebuie să reușim un salt mental, de la patriotismul local și cel național la un fel de patriotism european, dacă-i putem spune așa".
Tăpălagă, 2012 (De ce este România altfel? Un excelent eseu cu final neinspirat): "Ziua naţională ne găseşte împărţiţi între naţionalişti tot mai agresivi şi europenişti tot mai timizi. În vremuri când discursul anti-european şi anti-occidental cunoaşte o recrudescenţă nocivă, lectura ultimului volum lansat de istoricul Lucian Boia devine act obligatoriu de igienă." 

El face apologia unei scrieri de-a lui Lucian Boia, "demitizatorul istoriei româneşti", şi semnatar pe lista de susţinere a candidaturii lui Căcărău, în 2009. Iată-l refolosibil, acum, la propaganda eurobăsistă ("Proletarii n-au patrie !", n'aşa ?!). Ba chiar îl dojeneşte pe Boia, spre final, că "n-a mers destul de departe".

O mostră din panseurile lui Boia (2002): 

"Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, pastrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale."

2 comentarii :

Gogu spunea...

Noaptea mintii ! Au mai fost perioade de acestea ! E clar ca nicio minte dementa, gen Napoleon, Hitler, Merkel etc. nu va putea sa schimbe rinduiala natiilor lasata de Dumnezeu ! Pai, vibreaza cineva cind ii livrezi lozinci despre ''constructia(!!!!) europeana, patriotism european'' si alte aberatii iesite dintr-un ghiveci ce le-a inundat mintea unor tradatori nenorociti, chiar daca se straduiesc sa para cu staif.
Boia asta zicea ca noi am copiat tot timpul de la altii ! Dar nu spune ca si altii au copiat de la altii si ca si altii au copiat de la noi si, prin urmare, e vorba de interactiunea fireasca intre natiile lasate de Dumnezeu pe Pamint ! El doar constata si insinueaza ''concluzii'' in sensul dorintelor celor care-l platesc !
Si, cel mai interesant, chiar Boia recunoaste ca noua ne trece repede, din filo-greci devenim rapid filo-francezi, iar asta se va repeta curind, cind molozul destructurarii aberatiei numita ''constructia'' europeana va trebui aruncat in haznaua istoriei ! La multi ani de Ziua Nationala ! Moarte tradatorilor de Tara si Neam !

Riddick spunea...

Trăzni-i-ar !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):