16 noiembrie 2012

PDUSL a calculat cât va fi apsorţia în următorul EUrocincinal, şi-i dă cu fracţie



Deocamdată, doar Marea Britanie se gândeşte serios să blocheze o creştere a bugetului UE.

România vrea să plătească o contribuţie anuală mai mare, "ca să absoarbă mai mult din ceva mai mare", acel "mai mult" putând prea bine să fie absorbit şi dintr-un buget la fel ca cel actual. Ba poate chiar şi dintr-unul mai mic !

Mărirea contribuţiei anuale este inevitabilă, dacă va creşte bugetul. Deci: al cui joc îl face PDUSL când vrea mărirea bugetului UE ?

Barroso şi Schulz instigă guvernele statelor membre UE la rebeliune împotriva naţiunilor:
"Sper că la Consiliul European şefii de guvern nu vor lua în considerare doar ceea ce, într-un sens limitat, definesc ca interes naţional şi că vor fi capabili să gândească european şi să înţeleagă cât de important este un compromis asupra bugetului multianual al Uniunii Europene."  
CE are tupeul să ceară o creştere de buget, dar predică austeritate pentru statele membre, "că e criză".  

2 comentarii :

Riddick spunea...

Indiferent că ar creşte "apsorţia" în intervalul 2014-2020, nu va diferi spectaculos faţă de procentele actuale.

Practic, diferenţa în plus la contribuţia anuală înseamnă bani aruncaţi.

Riddick spunea...

PDUSL lucrează sistem bielă-manivelă, să ocupe tot spectrul (PP-DD îi încurcă RĂU):

- PDL cu "spilcuiţii" (Evropa, blabla)
- USL cu "rednecşii" (stăpâni la noi acasă, hău-hău-hău)

După "filmare" (alegeri) strâng decorul, trepiedele şi costumele de clowni şi fac bruderşaft, ca în 2008 cu Lisbon Treaty (ratificare în unanimitate, la câteva luni de la "războiul" suspendării #1).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: