15 noiembrie 2012

EuroBăse ia de la gâtul USL piatra de moară UEistă


Băsescu "va reprezenta România" la reuniunea Consiliului European

Ponta: "Preşedintele m-a informat că vrea să participe personal la Consiliul European. Domnia sa va participa la Consiliul European. Din punctul de vedere al Guvernului României propunerea recent prezentată de preşedintele Van Rompuy este o propunere inacceptabilă şi am prezent preşedintelui această opoziţie fermă şi nenegociabilă a României, invocând inclusiv dreptul de veto al României."

Apocalipsa după Lăzăroiu

În ziua în care Parlamentul îl suspendă pe preşedinte, e probabil ca SUA să aibă o poziţie foarte tranşantă în privinţa Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeană, foarte probabil, ne va SUSPENDA dreptul de vot, ceea ce o CATASTROFĂ, practic eşti scos în momentul ăla din UE. Teoretic eşti acolo, dar nu mai contezi când nu ai drept de vot. Eu aş putea să bag mâna în foc că asta se va întâmpla în ziua în care Parlamentul ar mai face o nouă suspendare. După-aia, Dumnezeu cu mila, suntem o ţară din Asia, nu mai suntem o ţară europeană, nici nu îmi mai dau seama ce miză ar avea preşedintele sau alţi lideri politici care mai rămân responsabili.
  • No shit... Dar nu din cauza asta nu va mai fi o altă suspendare, ci fiindcă toţi fac parte din aceeaşi echipă, şi nu mai au nevoie să ne trombonească iar, odată ce au scăpat de noi, după vot. Şi apoi, cum ar părea viitoarea colaborare PDL-USL de la revizuirea Constituţiei, dacă ar avea loc iar o suspendare ? Altfel, dacă asta ar declanşa ieşirea din UE (se pare că nu), ar fi SUPER !

România (a)trasă în țeapa fondurilor europene

Fondurile europene sunt de fapt o formă de extindere a intervenționismului și redistribuționismului la nivel regional menit să justifice ideea de integrare ”economică” și să asigură o susținere politică suficientă pentru existența instituțiilor europene.
  • Iar prefinanţarea/cofinanţarea de către stat şi suplimentarea ei "pentru asigurarea provizorie" a derulării programelor suspendate este propagandă pro-UE cu bani de la buget.

Politica externă a USL - complicitate cu aliaţii Rusiei, Chinei si Iranului

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România are onoarea de a aduce la cunoştinţă că, în alegerile din 12 noiembrie a.c., care au avut loc în cadrul celei de a 67-a sesiuni a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Republica Bolivariană Venezuela a fost aleasă, cu sprijinul Romaniei, ca membră a Consiliului pentru Drepturile Omului, pentru perioada 2013-2015, cu 154 de voturi din cele 193 exprimate, alături de Argentina şi Brazilia, din partea grupului ţărilor latinoamericane.

Cercetarea istorică de la directivele NKVD la recomandarea UE

Şi în UE, ca şi în fosta URSS sau lagărul comunist, istoria este folosită ca un instrument, ca un mijloc, de propagandă, pentru impunerea ideologiei unificării europene. Pentru un istoric cu conştiinţa vastităţii evenimentelor, personalităţilor şi faptelor istorice, istoria nu poate fi un vehicol de propagandă în favoarea unei construcţii politice supra-statale, ci numai o cale spre adevăr sau într-un sens antic, de la Herodot citire: Historia magistra vitae. Noua generaţie de istorici români trebuie să depăşească complexul ideologic comunist vetust, dar şi cel impus de schematismul şi formalismul recomandărilor UE, să se îndrepte cu nerăbdare, cunoştinţă şi conştiinţă febrilă spre cercetarea aspectelor istoriei naţionale în complexitatea şi varietatea lor aproape infinită şi conexă cu Europa şi lumea.

Moratoriul românesc pe exploatarea gazelor de șist nu există

În România oficialii discută despre un moratoriu pe exploatarea gazului de şist. Culmea, acest moratoriu pe ceva ce nu a cerut nimeni (pentru că România e departe de faza de exploatare, având loc doar timide activităţi de preexplorare, constând mai mult în achiziţionarea de date deja existente) este fluturat ȋn faţa opiniei publice dar nu există de fapt ȋn vreun act oficial.
  • E doar "piar" (P.R.) pentru bizonu' uselé, alimentat până acum cu propaganda "opoziţie totală", care trebuie convins să accepte apoi "aprobarea, după efectuarea unor studii". Mai ales că se trag sforile pentru exportul de gaz din producţia internă.

REPLICĂ INCREDIBILĂ de ministru la adresa FMI

Se vedea clar că au o deficienţă în a înţelege că sunt nişte etape, nişte timpi vizavi de paşii ce trebuie făcuţi pentru a angaja firma de recrutare şi de cât timp e nevoie pentru a-şi executa contractul. Dorinţa lor este aşa, de zvâc.
  • Atenţie la Oficios - zgârmă-n coarne votanţii PDL, dar... "agenda-i agendă". Ce o fi aşa de "incredibil", poate doar dacă respectivul joacă teatru şi vrea să vândă scump în media decizia ulterioară (care o va răsturna pe prima). Acelaşi individ se lăuda că se va exporta gaz din producţia internă.

Exporturile de gaze ale României la momentul adevărului

Incepand de anul viitor, tara noastra va fi nevoita sa exporte gaze naturale, in baza principiilor europene privind libera circulatie a marfurilor. In aceste conditii, exportul indirect, realizat pana acuma prin intermediul unor producatori de ingrasaminte, respectiv de electricitate, va deveni un export fizic de gaze, din care principalii beneficiari vor fi companiile care detin rezervele de gaze din Romania, respectiv Petrom si Romgaz.
  • Exporturile româneşti de gaze pot fi blocate deştept dacă producătorii majori de gaze ar fi numai de stat, iar în consiliile de administraţie de acolo s-ar vota sistematic împotriva acestui export. În paralel, România poate semna / declara că va pune în aplicare n-şpe mii de directive şi că "este de acord cu exportul de gaze", nimeni nu ar avea ce zice. Pam-pam !

UE mărşăluieşte în pas de gâscă

Preşedintele ceh, Václav Klaus, avertizează însă în "The Sunday Telegraph” că ofensiva pentru o Uniune Europeană federală, cu proprie conducere şi armată, e "faza finală" a distrugerii democraţiei şi a statului-naţiune. El cataloghează apelul lui Barroso, urmat rapid de intervenţia germană, ca un important punct de cotitura: "Este prima dată când Barroso recunoaşte ambiţiile reale ale protagonistilor de astăzi, de adâncire în continuare a integrării europene, pe care s-au ferit până acum să le comunice publicului".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: