26 octombrie 2012

Omisiune intenţionată


Pentru Ungureanu nu contează decât militarii care au luptat după 23 august 1944. Mă rog, primul pasaj pare să atenueze omisiunea. Ce naiba să ceri de la un fost membru al CC al UTC?! Care se mai şi laudă că se trage "din neam de eroi".

Comunicat de presă - Forţa Civică

Mesajul Domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice cu ocazia Zilei Armatei
25 OCTOMBRIE este un moment simbolic cu semnificaţie majoră în istoria poporului român. O zi de glorie şi de cinstire pentru cei care, prin eroismul şi jertfa lor, de-a lungul vremii, în uniforma Armatei Române, au pus mai presus soarta neamului românesc decât propria viaţă, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajaţi nemijlocit în luptă, între 23 august şi 25 octombrie 1944. Dintre aceştia, au fost ucişi sau răniţi aproape 58.000.

Memoria acestora o evocăm astăzi cu recunoştinţă şi mândrie. Avem încrederea că eroismul Armatei Române a rămas nealterat peste ani. Faptele militarilor noştri o dovedesc pe teatrele de operaţiuni sau în misiunile la care România este parte.

Armata Română este garanţia securităţii şi stabilităţii noastre. Tocmai de aceea militarii români trebuie să-şi recapete demnitatea în societatea românească. Înzestrarea armatei şi asigurarea unui cadru salarial corect pentru toţi cei ce servesc Armata Română trebuie să devină priorităţile noastre.

Doresc mulţi ani glorioşi Armatei Române şi tuturor celor care o slujesc cu mândrie. 

Mihai-Răzvan Ungureanu, nepot de erou al Armatei Române.

(AGERPRES)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Să fie limpede. În 25 octombrie 1944 s-a eliberat "ÎNTREG teritoriul naţional". Să nu vă stea capul că ar mai fi existat niscaiva teritorii naţionale neeliberate.

Riddick spunea...

... precum, de exemplu, Basarabia şi nordul Bucovinei.

Riddick spunea...

Da' ce zic eu prostii, că doar toată România (ante-1940) era ocupată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: