26 octombrie 2012

Omisiune intenţionată


Pentru Ungureanu nu contează decât militarii care au luptat după 23 august 1944. Mă rog, primul pasaj pare să atenueze omisiunea. Ce naiba să ceri de la un fost membru al CC al UTC?! Care se mai şi laudă că se trage "din neam de eroi".

Comunicat de presă - Forţa Civică

Mesajul Domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice cu ocazia Zilei Armatei
25 OCTOMBRIE este un moment simbolic cu semnificaţie majoră în istoria poporului român. O zi de glorie şi de cinstire pentru cei care, prin eroismul şi jertfa lor, de-a lungul vremii, în uniforma Armatei Române, au pus mai presus soarta neamului românesc decât propria viaţă, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajaţi nemijlocit în luptă, între 23 august şi 25 octombrie 1944. Dintre aceştia, au fost ucişi sau răniţi aproape 58.000.

Memoria acestora o evocăm astăzi cu recunoştinţă şi mândrie. Avem încrederea că eroismul Armatei Române a rămas nealterat peste ani. Faptele militarilor noştri o dovedesc pe teatrele de operaţiuni sau în misiunile la care România este parte.

Armata Română este garanţia securităţii şi stabilităţii noastre. Tocmai de aceea militarii români trebuie să-şi recapete demnitatea în societatea românească. Înzestrarea armatei şi asigurarea unui cadru salarial corect pentru toţi cei ce servesc Armata Română trebuie să devină priorităţile noastre.

Doresc mulţi ani glorioşi Armatei Române şi tuturor celor care o slujesc cu mândrie. 

Mihai-Răzvan Ungureanu, nepot de erou al Armatei Române.

(AGERPRES)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Să fie limpede. În 25 octombrie 1944 s-a eliberat "ÎNTREG teritoriul naţional". Să nu vă stea capul că ar mai fi existat niscaiva teritorii naţionale neeliberate.

Riddick spunea...

... precum, de exemplu, Basarabia şi nordul Bucovinei.

Riddick spunea...

Da' ce zic eu prostii, că doar toată România (ante-1940) era ocupată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: