01 septembrie 2012

La Consiliul European (când se va propune un nou Tratat UE - schița "S.U.E.") va vota Băsescu, nu Ponta



Ponta: "Nu mai merg eu la Bruxelles"

"Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu ?"

USL vrea să restrângă și mai mult dreptul la autoapărare

"Cred că trebuie să analizăm cu specialiştii în domeniu şi având în vedere şi legislaţia europeană în acest sens să perfecţionăm legea cu privire la regimul armelor şi muniţiilor. Fie că sunt pistoale cu gaze, pistoale cu bile de cauciuc sau spray-uri paralizante nu cred că trebuie să fie la îndemâna tuturor cetăţenilor. Probabil că sunt cetăţeni care au şi probleme de altă natură şi să ajungi în piaţă să îţi cumperi un spray paralizant sau o armă din aceasta care este sigur neletală, dar uitaţi ce se întâmplă", a declarat Mircea Duşa la România TV, referindu-se la cazul fetiţei împuşcate.

Tăpălagă agită baubaul rusesc ca să înghițim mai ușor europeismul cartelului PDUSLMR

Daca se va ajunge aici, riscul de contagiune in zona este ridicat. Alte tari cu democratii fragile ca Ungaria si Bulgaria, cu lideri populisti si excesivi ca Orban sau Borisov, vor fi tentate sa intinda coarda mizand pe neputinta Occidentului demonstrata, eventual, intr-o tara ca Romania. Apoi, Rusia va deveni si mai tentata in a destabiliza politic tari din marginea imperiului  si de a le arunca in bratele nationalismului. Moscova isi poate realiza mai usor interesele energetice intr-o regiune scoasa de sub influenta Bruxeless-ului, dominata de guverne anti-occidentale si anti-americane.

Germania face lobby pentru regionalizarea României

Deutsche Welle: Guvernul sporeşte controlul şi limitează încă o dată libertatea de acţiune a provinciilor. Cu toate acestea, intenţiile guvernului sunt cât se poate de îndreptăţite. Pe de altă parte, este clar că lucrurile nu pot continua aşa la nesfârşit. Administraţiile locale sunt iresponsabile tocmai pentru că nu li se acordă o responsabilitate deplină. Fiind mereu dependente de guvern, bucurându-se de o autonomie pe jumătate, ele sunt tentate să profite de această situaţie. În momente de criză, guvernul adoptă noi măsuri constrângătoare, limitând şi mai mult autonomia şi, în subsidiar, sentimentul responsabilităţii proprii. E un cerc vicios, care nu va putea fi eliminat decât printr-o reală descentralizare.

Diplomații străini își schimbă declarațiile peste noapte
Prietenii germani vs interesele Germaniei

Presa a dezvăluit că Băsescu a făcut tot ce i-a stat în puţinţă să îi ofere Angelei Merkel pe tavă Oltchim pe nimic. Din această afacere Germania iese cu vreo câteva miliarde de euro profit. Ar fi doar mizilicul de la ospăţul geopolitic pe care şi-l pregăteşte Germania în zonă. Acum zece ani, prietenul meu profesorul Cristopher Cocker de la London School of Economics făcea o profeţie: «învăţaţi germana şi rusa, pentru că, în următoarele decenii, jocurile geopolitice şi geoeconomice vor fi făcute în Europa Centrală şi de Est de Berlin şi de Moscova, cu sau fără acceptul Statelor Unite». Zona devine clar un co-dominion germano-rus. Aceasta este noua politică a lui Drang nach Osten pentru recuperarea pierderilor cauzate locomotivei economice germane de criza din zona euro. Aşa că pionii fideli mecanismului de generare de profit pentru Germania în regiune trebuie să funcţioneze Zeiss. Unul din ei este şi Băsescu. Nu m-ar mira să aflu că şi semnarea contractului cu Gazprom de către Videanu, în vederea dezvoltării proiectului South Stream (rivalul proiectului Nabucco) a fost făcută tot la sugestia Berlinului.

Viviane Reding: Puciul parlamentar din România, oprit și cu ajutorul FMI

Este ceva nou și demonstrează că, și în timp de criză, Europa nu se rezumă la o mare piață. Este mai ales un continent unde oamenii trebuie să fie asigurați de respectarea drepturilor lor. Criza a arătat că avem nevoie de un ministru european de finanțe, dar poate într-o zi vom avea nevoie și de un ministru al justiției.

Foarte rău. Europa trebuie să fie doar piață unică și nimic altceva, iar pentru partea de apărare e NATO. Nu vă bucurați că (acum) UE a susținut "pe cine trebuie", gândiți-vă că poate mâine ce le trebuie lor nu va coincide cu ce ne trebuie nouă.


Autostrada suspendată a lui Oprescu și-a dublat prețul - de la 800 milioane la 1,6 miliarde de euro

Elena Băsescu anunţă că şi-a păstrat numele în urma căsătoriei

Uniunea Sovietică nu a dispărut ! Totul a fost o mare mistificare

Adoptând, aidoma tovarăşilor chinezi, capitalismul etatist şi corporatist, comunismul rus la ora actuală controlează direct Rusia propriu-zisă şi, indirect, dar prin aceleaşi reţele neokaghebiste, republicile ex-sovietice. Întărindu-se temeinic în ultimele două decenii, îşi propune astăzi să reinventeze o nouă URSS numită Uniunea Eurasiatică", constată Petru Bogatu.
"Să nu ne facem iluzii, deci, ne avertizează Pavel Stroilov, Imperiul răului e chiar în mijlocul nostru. Cu toate că a suferit în ultimii douăzeci de ani şi ceva umilitoare pierderi şi înfrângeri, încearcă să se revanşeze cu mult succes. Şi este azi mai periculos ca oricând, deoarece pentru foarte multă lume rămâne încă nevăzut", mai notează cunoscutul comentator.

Despre bani, originea monedei si pseudo-supremația euro

BCE va deţine monopolul acordării licenţelor bancare în zona euro, potrivit unui proiect al Comisiei Europene

Statele Unite îşi reduc de o manieră semnificativă participarea la manevrele militare cu Israelul

Viitor guvern eurosceptic în Olanda? 

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: