21 septembrie 2012

PDL a ales calea trădării. Este de partea celor care cer destructurarea statelor naționale și crearea "statului Europa" !


UPDATE - Evident, după fuziunea prin absorbţie a PDL în PnL, acum PnL devine cosemnatar al documentului.
 
Informare de presă (21 septembrie 2012)

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, împreună cu Anca Boagiu, vicepreşedinte al partidului şi senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea participă, în perioada 21 - 22 septembrie, la Congresul Internaţionalei Centrist-Democrate.

În prima zi a Congresului, liderii politici participanţi la eveniment au adoptat documentul 'Provocări la adresa democraţiei din partea populismului şi grupărilor anti-partide politice', document care stipulează că problemele cu care se confrunta Europa sunt de importanţă mondială, soluţionarea lor având influenţă asupra întregii economii globale.

Vă prezentăm o sinteză a celor mai importante principii ale documentului 'Provocări la adresa democraţiei din partea populismului şi grupărilor anti-partide politice' adoptat astăzi, la Roma.

Partidele şi organizaţiile de orientare creştină trebuie să ia iniţiativa şi să-şi asume rolul istoric de a avansa integrarea europeană, aşa cum în secolul XX au luptat împotriva extremismului de dreapta sau de stânga. Aceasta poate fi noua lor identitate europeană comună.

Creşterea economică din a doua jumătate a secolului XX în vestul Europei a fost susţinută şi de existenţa unui plan împărtășit de toate partidele, care a ghidat evoluţia UE.

Criza euro a arătat deficienţele aranjamentului instituţional prezent în UE.

În statele membre mişcări populiste proliferează pe fondul slăbiciunii partidelor tradiţionale şi importanţei tot mai mari pe care o are Bruxelles-ul în deciziile economice.

Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă.

Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente.

Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra.

Pe agenda Congresului figurează şi o întrevedere, sâmbătă, 22 septembrie, a delegaţiilor prezente la eveniment, cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea.

Departamentul de Comunicare al Partidului Democrat Liberal
 

5 comentarii :

Simeone spunea...

http://www.naturalgaseurope.com/romania-black-sea-gas-exxon-mobil-omv-petrom-domino

Riddick spunea...

Interesant.

Riddick spunea...

Comunicatul a fost scos de pe site-ul AGERPRES, singurul loc unde a apărut integral, iniţial.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/148473.html

Riddick spunea...


Comunicatul PDL/PPE a fost retras (şters) de pe siteul AGERPRES, dar apar elemente din el aici:

http://epochtimes-romania.com/news/liderii-pdl-participa-la-congresul-internationalei-centrist-democrate---168613

Riddick spunea...

https://web.archive.org/web/20160620090216/http://epochtimes-romania.com/news/liderii-pdl-participa-la-congresul-internationalei-centrist-democrate---168613


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: