21 septembrie 2012

PDL a ales calea trădării. Este de partea celor care cer destructurarea statelor naționale și crearea "statului Europa" !


UPDATE - Evident, după fuziunea prin absorbţie a PDL în PnL, acum PnL devine cosemnatar al documentului.
 
Informare de presă (21 septembrie 2012)

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, împreună cu Anca Boagiu, vicepreşedinte al partidului şi senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea participă, în perioada 21 - 22 septembrie, la Congresul Internaţionalei Centrist-Democrate.

În prima zi a Congresului, liderii politici participanţi la eveniment au adoptat documentul 'Provocări la adresa democraţiei din partea populismului şi grupărilor anti-partide politice', document care stipulează că problemele cu care se confrunta Europa sunt de importanţă mondială, soluţionarea lor având influenţă asupra întregii economii globale.

Vă prezentăm o sinteză a celor mai importante principii ale documentului 'Provocări la adresa democraţiei din partea populismului şi grupărilor anti-partide politice' adoptat astăzi, la Roma.

Partidele şi organizaţiile de orientare creştină trebuie să ia iniţiativa şi să-şi asume rolul istoric de a avansa integrarea europeană, aşa cum în secolul XX au luptat împotriva extremismului de dreapta sau de stânga. Aceasta poate fi noua lor identitate europeană comună.

Creşterea economică din a doua jumătate a secolului XX în vestul Europei a fost susţinută şi de existenţa unui plan împărtășit de toate partidele, care a ghidat evoluţia UE.

Criza euro a arătat deficienţele aranjamentului instituţional prezent în UE.

În statele membre mişcări populiste proliferează pe fondul slăbiciunii partidelor tradiţionale şi importanţei tot mai mari pe care o are Bruxelles-ul în deciziile economice.

Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă.

Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente.

Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra.

Pe agenda Congresului figurează şi o întrevedere, sâmbătă, 22 septembrie, a delegaţiilor prezente la eveniment, cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea.

Departamentul de Comunicare al Partidului Democrat Liberal
 

5 comentarii :

Simeone spunea...

http://www.naturalgaseurope.com/romania-black-sea-gas-exxon-mobil-omv-petrom-domino

Riddick spunea...

Interesant.

Riddick spunea...

Comunicatul a fost scos de pe site-ul AGERPRES, singurul loc unde a apărut integral, iniţial.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/148473.html

Riddick spunea...


Comunicatul PDL/PPE a fost retras (şters) de pe siteul AGERPRES, dar apar elemente din el aici:

http://epochtimes-romania.com/news/liderii-pdl-participa-la-congresul-internationalei-centrist-democrate---168613

Riddick spunea...

https://web.archive.org/web/20160620090216/http://epochtimes-romania.com/news/liderii-pdl-participa-la-congresul-internationalei-centrist-democrate---168613


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: