22 septembrie 2012

Ponta a bătut palma cu UDMR pe regionalizare


Una din cele "opt" regiuni ar putea fi Har-Cov-Mur (Autonomă Maghiară bis).

Pe 21 iulie 2012, la 95 de ani de la Mărășești 1917, Ponta s-a dus în "Secuime" să promită regionalizare. Și să facă propagandă pentru referendumul din 29 iulie.
Victor Ponta a afirmat că susţine actuala structură, însă, dacă va exista o propunere mai bună, va fi discutată "la anul".

"Despre viitoarea împărţire pe regiuni a României, opinia Guvernului pe care îl conduc şi a USL o ştiţi foarte bine, 2013 trebuie să fie anul în care facem regiuni, judeţele rămân, nu se desfiinţează, dar facem regiuni, noi propunem cele opt actuale. Dacă există o propunere mai bună, la anul, suntem gata să o discutăm", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta declara, în iulie, că propunerea USL este de a păstra cele opt regiuni economice de dezvoltare actuale, însă aceasta "nu e bătută în cuie, iar în 2013, după terminarea campaniei, este obligaţia tuturor, inclusiv a UDMR, de a participa la efortul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării.

(România TV)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: