22 septembrie 2012

Ponta a bătut palma cu UDMR pe regionalizareUna din cele "opt" regiuni ar putea fi Har-Cov-Mur (Autonomă Maghiară bis).

Pe 21 iulie 2012, la 95 de ani de la Mărășești 1917, Ponta s-a dus în "Secuime" să promită regionalizare. Și să facă propagandă pentru referendumul din 29 iulie.

Victor Ponta a afirmat că susţine actuala structură, însă, dacă va exista o propunere mai bună, va fi discutată "la anul".

"Despre viitoarea împărţire pe regiuni a României, opinia Guvernului pe care îl conduc şi a USL o ştiţi foarte bine, 2013 trebuie să fie anul în care facem regiuni, judeţele rămân, nu se desfiinţează, dar facem regiuni, noi propunem cele opt actuale. Dacă există o propunere mai bună, la anul, suntem gata să o discutăm", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta declara, în iulie, că propunerea USL este de a păstra cele opt regiuni economice de dezvoltare actuale, însă aceasta "nu e bătută în cuie, iar în 2013, după terminarea campaniei, este obligaţia tuturor, inclusiv a UDMR, de a participa la efortul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării.

România TV

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

Postări populare: