24 august 2012

Ungureanu sabotează PDL, folosindu-se de UDMRO mare gafă se va comite la Congresul PPE din octombrie (la care gazda principală va fi PDL) - UDMR a obținut de la conducerea PPE ca punctul privind autonomia minorităților să fie introdus în platforma PPE. Evenimentul va fi speculat de USL, care își va anexa votul naționalist (-naiv). 

Elemente separatiste primesc în mod inexplicabil carnete PDL, iar Ungureanu face o propagandă păguboasă pentru PDL, în numele așa-ziselor valori europene: "Credem că este un foarte bun prilej ca viitoarea plaformă politică opusă actualei guvernări şi USL-ului, în integralitatea ei, să fie reprezentată şi să se implice în tot ceea ce înseamnă preparativele şi desfăşurarea Congresului. Prezumtiva participare a UDMR, alături de alianţa de centru dreapta, poate fi de bun augur pentru eventuale negocieri premergătoare sau ulterioare alegerilor parlamentare din 2012. Buna organizare şi participarea de înalt nivel sunt crucial importante în demonstrarea faptului că politica europeană reprezintă în continuare o constantă a preocupării forţelor de centru dreapta din România”.

Kelemen Hunor: "I-am solicitat presedintelui Wilfried Martens, ca la modificarea programului PPE sa ne acorde sprijinul sau pentru ca drepturile comunitatilor nationale, chestiunea autonomiei, repectiv toate acele drepturi colective pentru care noi militam de ani in sir, sa fie cuprinse si in programul PPE. Avem o promisiune ferma in acest sens din partea presedintelui. Am discutat totodata si referitor la problematica reprezentarii maghiarimii din Romania in Parlamentul Roman si cel European, ocazie cu care Wilfried Martens si-a reafirmat pozitia anterioara pe care ne-a transmis-o si in mesajul sau video la congresul UDMR din februarie, conform careia maghiarimea din Romania are nevoie de o reprezentare unitara pentru a reusi sa-si pastreze si consolideze pozitia, respectiv pentru a avansa in domeniul afirmarii drepturilor minoritatilor. Acesta reprezinta interesul tuturor".

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asa cum procedeaza , Ungureanu lucreaza impotriva statului roman..

Riddick spunea...

Să vedem ce va face PDL, pocinogul e pregătit pentru congres.

Riddick spunea...

Blaga a sesizat pericolul și a blocat sabotajul lui Ungureanu.

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, nu crede că UDMR ar putea accepta o alianţă pre-electorală, precizând vineri, la Zalău, că alianţa electorală de centru-dreapta, din care face parte şi PDL, va fi constituită până la mijlocul lui septembrie, având în componenţă patru partide."Noi nu am avut nici cu UNPR, nici nu UDMR decât alianţe post-electorale şi nu cred că maghiarii vor dori vreodată, cât funcţionează ca şi UDMR, alianţe pre-electorale. Noi am avut alianţă post-electorală cu UDMR. Noi discutăm aici de o platformă comună de centru-dreapta, de o alianţă electorală. Nu putem face, deşi ne-am fi dorit, o alianţă politică, nu mai este timp. Paşii în justiţie sunt foarte lungi pentru a crea o alianţă politică. De aceea mergem pe o alianţă electorală, compusă, în acest moment, din PDL, Partidul Noua Republică, PNŢCD şi, de săptămâna viitoare, de încă un partid, pentru că există această intenţie a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, condusă de domnul Ungureanu, de a se transforma, de a fuziona cu un partid existent, şi atunci vor fi patru partide la masă", a declarat sursa citată.

Vasile Blaga a subliniat că alianţa de centru-dreapta va fi funcţională până la mijlocul lunii septembrie.

"În ceea ce priveşte stadiul alianţei politice de centru-dreapta, suntem pe un drum bun. Am avut trei întâlniri, a patra aseară cu preşedinţii şi părerea noastră este că pe la mijlocului lui septembrie lucrurile vor fi încheiate din punct de vedere al constituirii. De altfel, săptămâna viitoare, miercuri, 29 august, manifestul politic va fi lansat de către cele trei plus una formaţiuni, pentru că vor fi patru până la urmă, la sediul Fundaţiei Creştin-Democrate. Se va intra în linie dreaptă. Au fost constituite toate grupurile de lucru: cele care se ocupă de laturile tehnice, cea care se ocupă, evident, de tot ceea ce înseamnă programul politic şi, nu în ultimul rând, de programul de guvernare. Lucrurile au fost deja puse la punct, se lucrează şi suntem convinşi că ne vom încadra, în jurul mijlocului lui septembrie, ca să putem să finalizăm această construcţie, astfel încât noi, în şedinţa naţional a Consiliului Naţional de Coordonare, aşa cum spune statul nostru, la sfârşitul lui septembrie s-o şi aprobăm", a afirmat preşedintele PDL.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/143971-Vasile-Blaga-nu-crede-ca-UDMR-ar-accepta-o-alianta-preelectorala.html

Crystal Clear spunea...

N-as intra intr-o aemenea cloaca , nici moarta ! Energie risipita fara rost.. Mi-as vedea de drumul meu, fara asociati care sunt dubiosi de la bun inceput si de care esti sigur ca vor trada.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):