Printre primele măsuri luate de guvernul USL au fost cele privind instituțiile IICCMER și ICR. De ce au fost atacate mai întâi aceste ținte neesențiale, când planul prevedea asaltul final asupra conducerilor celor două camere, a Curții Constituționale, a Avocatului Poporului și a președintelui republicii ?
Pâi, tocmai ca să poată trece mai ușor argumentele aruncate opiniei publice, când atacul își va fi arătat direcția principală. În jurul celor două instituții, dar mai ales în jurul ICR, au apărut controverse. La ICR s-a dezvoltat un curent dizolvant, dăunător, pe alocuri chiar antinațional, au apărut o serie de scandaluri de-a lungul anilor. După dinozaurii lui Iliescu, au venit pretutindenarii cu papion. Iar a critica aberațiile care au ajuns să fie girate de ICR devenise o blasfemie, erai catalogat drept retrograd ori ceaușist.
Dacă Băsescu și PDL, la guvernare fiind, n-au găsit altceva mai bun decât să urmeze orbește indicățiile Bruxelului și să ridice în slăvi "Statele Unite ale Europei", USL a avut o marjă de manevră mai mare. Neavând nicio clipă intenția de a abandona linia europeistă, a început să mimeze atitudini naționaliste, uneori cu accente eurosceptice (comedia cu eurodiktatul fiscal, pe care l-au ratificat în parlament în unanimitate, după ce l-au criticat pe Băsescu că l-a acceptat). Pentru cine poate crede altceva despre partidele care au falsificat referendumul constituțional din 2003 și au ratificat Tratatul de la Lisabona fără referendum.
Iar acum, aflat la guvernare, USL caută să amâne anunțarea agendei reale până după alegerile generale. Punctul principal - regionalizarea (se intenționează să fie trecută în Constituție). A preluat integral acordul cu FMI, Banca Mondială și UE, a mai solicitat un nou împrumut de un miliard de euro, și s-a angajat să continue privatizările întreprinderilor strategice.
Și, din nou, teatru estival. Antonescu (ieri): "Legile României se fac în România. În conformitate cu Constituţia supuse controlului CCR, ele se fac de către legiuitorii investiţi de Constituţie - Parlament şi în unele cazuri, Guvern. Dar se fac în România, nu se fac şi nu se negociază în altă parte. Acesta este un principiu legat de suveranitatea înscrisă în Constituţie pe care nu o poate pune nimeni la îndoială".
Măi, să fie ! Dar unde era parlamentarul Antonescu când s-a ratificat fără referendum Tratatul de la Lisabona, ori când s-au legiferat prăduielile de la BCR, Petrom, și de la multe altele ? Unde era atunci când Tăriceanu a cariat întreprinderile strategice cu 10-15-20 % participații ale Fondului Proprietatea, care a trecut apoi de la proprietarii nedespăgubiți la speculatori, prin cumpărarea la preț de chilipir a drepturilor litigioase ? De ce nu s-a făcut un Fond Național Pentru Despăgubiri, garantat de stat, în care să se verse un procent ori o fracțiune de procent din încasările bugetare, și s-au acceptat cariile intereselor private în întreprinderi strategice ?
PnL face parte din grupul ALDE, cel mai vocal grup din Parlamentul European în chestiuni precum "Statele Unite ale Europei" și "drepturile" persoanelor gay. Și tot din PnL face parte și Renate Weber, singurul europarlamentar din România membru în Grupul Spinelli, organizație care militează pentru abolirea statelor naționale și crearea "Statului Europa".
Așa că jos labele de pe tricolor, impostorilor !
6 comentarii :
Altă manevră propagandistică a PSD, PnL și PC - atacurile la UDMR, care de fapt deveneau atacuri la Ungaria, la Viktor Orban și la Fidesz.
Cu UDMR cooperau în subteran - omul UDMR de la CCR a înclinat balanța și s-a declarat neconstituțională tăierea unor salarii și pensii (era lezat electoratul USL), ajungându-se la mărirea TVA (care afectează pe toată lumea).
Partidul Conservator dă mesaje la derută, să adoarmă bizonu' cu nostalgii peremiste
Clica Grivco ("322") s-a descompletat odată cu intrarea UDMR la guvernare.
Planul actualizat prevede aducerea înapoi a UDMR, lângă PSD, PNL si PC. O spune senatorul PNL Emilian Frâncu încă de la începutul lui 2010: "cheia viitoarei majorităţi stă în atragerea UDMR".
Că UDMR face parte din PPE (ca şi PDL) mai mult mă îngrijorează decât să mă liniştească. Nu ăsta pare motivul pentru care (încă) mai stau la guvernare, ci rezultatul alegerilor din Ungaria, din vară, când partidul de dreapta Fidesz al lui Viktor Orban a obţinut o victorie zdrobitoare.
De la o vreme (cam de pe la începutul verii) am observat atacuri sistematice anti-UDMR pornite de la Partidul Conservator (au fost şi de la PSD şi PNL, dar numai cazuri punctuale):
- PC îi cere premierului Boc scoaterea UDMR de la guvernare din cauza atitudinii antinaţionale
- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: «UDMR se află în afara legii»
- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: PDL a vândut radioul public UDMR-ului
- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: UDMR se îngroapă în subiectul „Ţinutului Secuiesc”
- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: UDMR şantajează Guvernul cu legea minorităţilor
- UDMR, Iuda politicii româneşti, îşi primeşte azi cei treizeci de arginţi pentru vânzarea interesului naţional la moţiunea de cenzură
- Bogdan Diaconu: “Ungaria e butoiul de pulbere al Europei”
http://riddickro.blogspot.ro/2010/12/partidul-conservator-da-mesaje-la.html
Antonescu la Bruxelles (atunci se plângea la Înalta Poartă):
"Dacă, așa cum onorabilul coleg Cristian Preda spunea, un apetit recent pentru dialog s-a deschis în inimile dumneavoastră, în mințile dumneavoastră, îl putem face oricând la București, cu lux de amănunte. Aici în fond am venit să spunem niște lucruri pe care le credem despre realitatea din România, nu am venit să cerem arbitraj, n-am venit să ne denunțăm reciproc. Am venit doar să spunem că în România este mai mult sau altceva decât un protest, uzual azi în vestul Europei, împotriva unor măsuri de austeritate. Am venit să spunem că opoziția din România este într-un anumit sens, profund, la fel de reprezentativă pentru națiunea română ca și puterea sau majoritatea de azi din România. Am venit, în fine, să discutăm despre amenințările care în România, știm noi mai bine, dar poate nu numai, planează asupra unor reguli, unor criterii, unor valori care ne-au adus pe toți în decursul vremii în această construcție solidă, admirabilă, care este Europa unită!"
http://www.pnl.ro/stiri/antonescu-catre-monica-macovei-n-am-venit-aici-sa-ne-denun-am-reciproc-am-venit-sa-doar-sa-spunem-ca-in-romania-este-mai-mult-decat-un-protest-impotriva-unor-masuri-de-austeritate
... și de ce nu s-a prevăzut în legea Fondului Proprietatea dreptul de preempțiune al statului la achiziționarea drepturilor litigioase (vândute cu maxim 20-25% din valoarea reală) ?
Ei, "de ce"...
Circulă pe net: "Ieșirea din UE, acum !"
Ieșirea din UE, acum !
Ar fi un semn de inteligență important. Am anticipa cu cîțiva ani colapsul făcăturii sub greutatea crizei sau transformarea accelerată a monstruozității în ceea ce s-a dorit de la început, o închisoare a terorii și imbecilizării.
Am salva moneda națională înainte de a o vedea mistuită în cazanul euro, exact cînd euro se va dizolva sub multiple impacturi financiar-politice.
Am scăpa de ura de activiști instituționalizați, de voma nesfîrșită a minciunilor mai proaste decît raportările la hectar de pe vremea lui Ceaușescu și mai ticăloase decît propaganda sovietică.
Am scăpa de monitorizări deliberat inventabile pentru a ne bloca și umili.
Am fi obligați să găsim soluții politice normale, românești, pentru români, altele decît triada PDL, PNL, PSD teleghidată de străini pentru a-și asigura dominația aici.
Ne-au împovărat sub datorii după sistemul jegos pe care îl aplică, ceva mai cu mănuși, propriilor nații. Ei, și? Le vom plăti cînd vom putea sau deloc. Cu potențialul energetic și alimentar pe care îl avem nu noi depindem de alții. Telefoane mobile, dacă vor mai funcționa pe o planetă disperată, vom lua la kilogram.
Nu se poate? Ba nu se vrea. Pentru că între nimic și șansa de a face ceva pentru ai tăi, trebuie alimentată o gălăgie infernală care să ne tîmpească minut de minut cum că universul și legile lui au apărut doar pentru a se desăvîrși în scopul luminos al UE. Am ajuns ca noțiuni elementare de politică, dacă nu chiar de logica cea mai simplă, să fie ignorate de un discurs (cuvînt prea pretențios – de o zeamă verbală) insuportabil.
Să-și bage tehnologia în cur. Sîntem mai nefericiți cu toată electronica asta acaparatoare de timp. Sîntem mai proști cu internetul copy-paste, sîntem mai surzi cu rețelele de socializare și mai nesimțiți cu cît crește numărul campaniilor de sensibilizare.
Eu depind de căcaturile astea, eu voi pierde dacă se duce unde se va duce euro, pentru interesul meu îmi convine status quo-ul, dar nu mai pot, nu-i mai suport, nu mai vreau.
Tu nu vezi ca ,mai nou In linie dreapta cand nu-i convine ca spui adevarul afirma ca :
"riddick, tu ai cam pierdut contactul cu realitatea. nu spun pt ca as fi de acord cu bleen, spun pt aia cu "la comanda".. serios --costin
Ca pe vremea securitatii kagebiste. Nici o deosebire..
Eee, dar cînd se înțepau Patruped bun (așa era atunci) cu autori de la Blogary... și acum se publică reciproc !
S-a schimbat politica, s-au refacut aliantele....
Trimiteți un comentariu