14 iulie 2012

"Poate să-mi deseneze cineva un scenariu în care România nu se duce dracului în următoarele câteva luni ?"



Un amănunt important: jumătate dintre români nu au intrat niciodată pe internet

Poate sa-mi deseneze cineva un scenariu in care Romania nu se duce dracului in urmatoarele cateva luni ?
Un amanunt important : jumatate dintre romani nu au intrat niciodata pe internet.
Nu e vorba ca nu au bloguri, sau nu comenteaza sau chiar nu se uita la subiectele politice. NU AU INTRAT NICIODATA PE NET !!!!!, 
Astia de pe net ii stiti deja, 
Ori cu Base ori formatati in regim “jos Basescu”, 
Cap de plastic cu terci drastic, 
…. stomac spastic….

Impactul Ponta. Privatizări la preț redus ? Falimente ale firmelor de stat ?

Guvernul tot bate toba ca va respecta programul FMI, program ce prevede o serie privatizari strategice.
Problema este ca Romania tocmai a intrat intr-o perioada de regres economic, cu leul care a luat-o la vale, cu investitori care ori inchid activitatile in Romania (cazul Eureko), fie ezita sa investeasca intr-o tara cu problemele. De asemenea, lipsa fondurilor europene va pune economia intr-o dificultate si mai mare decat pana acum.
Asadar, cum sa privatizezi active, precum Hidroelectrica, intr-un astfel de climat negativ ? Ce evaluari poti sa faci ? Pretul activelor nu are decat sa fie mult subevaluat. Si cum firmele straine nu vor investi, ghici ciuperca cine va cumpara astfel de active. Evident, noii actionari nu vor avea bani de investitii. Ca si in perioada anilor ’90 probabil jumatate din firme vor fi devalizate si inchise, iar cealalta jumatate va fi salvata tot de stat in 5 ani si vanduta la pret de fier vechi unor investitori occidentali ca spaga sa ne bage iar in seama in Europa. Parca am mai vazut schema asta in trecut, prin 2000 – 2004 ?
Pe 29 iulie va trebui sa retinem si schema asta.

Șova e sisi ?  Mihail Neamțu: La o emisiune TV, Dan Șova s-a apropiat de urechea mea și a început incantația – Neamțu hitleristule, Neamțu fascistule

“In pauza publicitară la emisiunea Realitatea TV, Dan Șova s-a apropiat de urechea mea și, cu o privire fixă, a început următoarea incantație: Neamțu hitleristule, fascistule, Neamțule, hitleristule, hitleristule, fascistule... Ad nauseam. A durat cam cât de o pauză publicitară. Ca și Bănicoiu, Negoiță Robert sau Mazăre, omul ăsta e în prin Parlamentul României, prieten cu Victor Viorel Ponta, votează legi, dă interviuri, are permis de conducere și, mai ales, pregăteste viitorul României sub umbrela USL. Horror.”

"Cât mai multe partide naționaliste"... ca să nu conteze

Partidul Naționalist e blocat procedural la înregistrare de Kovesi, la ordinul lui Băsescu. Rapcea (ex MISA) vrea să dizolve Noua Dreaptă, care a lansat Partidul Naționalist, și anunță că va crea ...un partid nou.

Dreptul de a avea o Dreaptă

Cristoiu pune punctul pe i: "Conspiratorii, dar şi mafioţii care stau în spatele loviturii, nu vor ca România să iasă din Uniunea Europeană"

Crin Antonescu nu primeşte ordine de la Barroso (doar de la Gitenstein)

Comisia Europeană dezminte că a înaintat României, oficial, o listă cu cerințe

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey dezminte că a oferit nume în așa-presupusa listă în 11 puncte publicata de RFI România și preluată de alte canale media. Contactat de Radio România Observator European, Mark Grey a precizat că discuția a fost off the record. “Am văzut ştirile publicate de Hotnews şi Radio France Internationale care includ şi nume. Nu este adevărat. Nu există o declaraţie oficială a Comisiei Europene”,  a adăugat Grey, care a precizat că discuția cu presa română a fost off the record.

Are dreptate, nărodul: cele 11 puncte erau pe lista de subiecte a discuției, nu sunt incluse într-un document oficial

Italia iese din zona euro înaintea Greciei

Bulgaria amână adoptarea euro cu cel puțin doi ani

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: