13 iulie 2012

Fraza-cheie din delirul (plătit, cred) al lui Bleen





Fraze de-astea scrii ori la comandă, ori dacă ai ceva defect la cap ... friendo. 

La 95 de ani de la începerea bătăliei de la Mărăști (12 iulie 1917), continuată cu Mărășești și Oituz...

5 comentarii :

Riddick spunea...

Văd că delirul continuă - dependența e văzută ca fiind un atu !

UPDATE.

Am văzut că au existat reacții vizavi de articolul de mai jos, care ar fi extrem de pesimist și demobilizator. Trebuie să fac cîteva precizări: eu nu gîndesc în termeni de optimism-pesimism, ci de minciună-adevăr. Nu cred că o atitudine sănătoasă se poate clădi pe auto-iluzionare și minciună. Minciuna naște minciună și orice atitudine clădită pe minciună este putredă în chiar miezul ei. Articolul nu este despre referendum, despre dreapta, despre Băsescu.

Ca să fiu mai exact, articolul este despre concluziile și consecințele strategice ale loviturii de stat date de USL:

România își pierde capacitatea de negociere și locul în Uniunea Europeană. Din acest moment, România nu mai este un membru UE cu drepturi depline, egal cu toți ceilalți.
Dependența politică, economică, financiară, comercială și de securitate a României de Occident (UE, USA, FMI, BM etc) este unica garanție a statului de drept și democrației în România.
România nu poate supraviețui ca stat civilizat, democratic în afara unei construcții suprastatale occidentale capabile să intervină și să apere statul de drept, libertatea și democrația de români.

Riddick spunea...

Accentuarea pasajului îmi aparține.

Fac o paralelă:

Politician german: "Principiul neamestecului nu mai este valabil"

Dacă în România sunt încălcate principiile statului de drept, este dreptul, dar şi datoria ţărilor membre, a popoarelor şi a politicienilor din UE să intervină; principiul neamestecului nu mai este valabil. Dacă permitem încălcarea principiilor democraţiei înseamnă că erodăm bazele Uniunii Europene.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16096212,00.html

Același politician, Hans-Gert Pöttering, dădea indicății (2007, la MAE) pentru trierea funcționarilor și politicienilor români, ca să pătrundă în sistem doar eurocolaboraționiști : "Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu".

http://www.sferapoliticii.ro/sfera/136/art02-cioroianu.html

Crystal Clear spunea...

E clar ca a scris la comanda !

Riddick spunea...

A căutat s-o dreagă, dar nu i-a ieșit.

Crystal Clear spunea...

Am vazut .
E "pathetic".
Ca si toti ceilalti care incearca sa-l spele repede, repede...
Se vede de la o posta ce se intampla .Penibili


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: