29 iulie 2012

USL asumă eșecul



50% prezență din 50% minim necesar (jumătate din jumătate egal un sfert), în 56% (9/16) din timpul total de 16 ore, sau în peste 60% din timpul util de vot (nu toți știu că se votează până la ora 23 ori vor să meargă la vot noaptea). 
Prezența la vot la ora 16.00 este, potrivit surselor USL, de 24,94%. 

Datele au fost centralizate din aproximativ 60% din sectiile de votare. 

Numărul persoanelor cu drept de vot este de 18.292.514.

Cotidianul.ro

UPDATE:  

26,89% la ora 17 (BEC). Insurmontabil 50%, mai sunt 4 ore de lumină și doar șase pentru vot.

8 comentarii :

Riddick spunea...

Procentul dat pe surse de USL nu mai poate ajunge la 50%, a trecut mai bine de jumătate din timp. Ca și când te încalți la un pantof în 10 secunde, dar ai la dispoziție pentru amândoi doar 15 secunde.

Riddick spunea...

De la 3% pe oră acum vin 2%, după ora 14.

Crystal Clear spunea...

Am fost afara cateva ore.Strazile sunt pustii. Dupa amaiza n-a iesit aprope nimeni la vot.
Sa vedem dupa orele 20,00 ce se mai intampla

Riddick spunea...

Au fost județe și localități unde prezența a fost mai mare și cu peste 10% față de locale, s-a furat pe față, și cred că au colaborat și unii observatori de-ai PDL, cumpărați.

Crystal Clear spunea...

Da, judetele din sud, cu 70% participare....
Daca se lua ca baza cifra ultimului recensamant era suspendat.

Riddick spunea...

Eu nu-mi dau seama cum de au putut ține acel recensământ înainte de alegeri. Mare prostie, ar fi trebuit găsit un pretext să nu se țină. Pe de altă parte, la referendumul pentru revizuirea Constituției se vor aplica acele date (DE-AIA PDL L-A ORGANIZAT ÎN 2011 !), în ipoteza că va mai fi prag de validare.

Anonim spunea...

Asta e sfirsitul Romaniei asa cum ati cunoscut-o pina acum ! Va era frica de regionalizare ! Acum veti avea secesiuni !

Riddick spunea...

Să vedem. Poate dacă om muri toți, mai întâi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: