13 iulie 2012

Parlamentul va scoate condiția de validare prin participarea a minim 50% pentru TOATE referendumurile



Scrisesemnu e (numai) pentru Băsescu, ci și pentru referendumul de revizuire a Constituției. S-ar putea să mai fie și pentru altceva, anume pentru noul Tratat UE (post - Tratatul de la Lisabona), precum și pentru un posibil al doilea referendum constituțional care ar urma să implementeze clauzele noului tratat european. Doar guvernul a comunicat "poziția României" față de această chestiune (și cum ar putea USL să se opună "proiectului" ?)

M-ar confirma și Cotidianul: "CCR nu ţine cont de organismele Comisiei Europene. Parlamentul va decide dacă va fi sau nu cvorum la referendum".

S-a publicat în ultimele zile pasajul din Codul de bune practici in materie de referendum al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept ("Comisia de la Veneția"), în care scrie negru pe alb că nu este necesar cvorumul la un referendum ! Halal democrație modernă ! Probabil această recomandare a apărut după referendumurile  din 2005 care au avut loc în Franța și Olanda, și care au respins "Constituția Europeană".
7. Cvorum

Nu se recomandă următoarele:

a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.
Prea multe nu mai rămân de spus, decât că asistăm la atacuri furibunde împotriva democrației reprezentative, cu sprijin extern. Și aș putea plusa - chiar la comandă externă. Să nu pierdem din vedere că Gitenstein sprijină decizia lui Ponta de a se convoca parlamentul, deși se poate emite o altă ordonanță în acord cu decizia CCR, iar Barroso inventează reguli noi de alegere a Avocatului Poporului, când de fapt trebuie reparat abuzul și repusă în funcție  persoana demisă.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Vor să treacă peste cenzura majorității, spre guvernul european, apoi spre cel mondial. Manufacturând procese democratice artificiale, de laborator.

1-Are demosul un viitor în epoca globalizării, a reţelelor de comunicare instant şi a frontierelor libere ?
2- Mai este încă "demos"-ul o noțiune compactă, un corp cu o "voinţă" şi o "identitate" care durează peste timpuri ?
3- Mai este demosul o noțiune coerentă în epoca bloggerilor politici ?
4- Mai este timp pentru o politică autentică, care să reflecte caracterul pluralist al realităţii ?

http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/totalitarismul-inversat.html

Riddick spunea...

ÎNTREBAREA ÎNTREBĂRILOR :

VA CONTESTA PDL LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ LEGEA REFERENDUMULUI, DACĂ USL VA SCOATE CONDIȚIA DE VALIDARE, ADICĂ PARTICIPAREA A MINIM 50% DINTRE ALEGĂTORI ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: