13 iulie 2012

PDL a observat capcana. Va contesta la CCR eliminarea cvorumului de validare a referendumurilor ?



Stănişoară (PDL): Guvernul să dea ordonanţă pentru referendum. Nu avem încredere în decizia parlamentului

"Legea (privind referendumul-n.r.) care va fi luată în discuţie în Parlament nu are legătură cu Ordonanţa. E un proiect care se discută la Parlament. Ordonanţa de urgenţă nu are nicio legătură cu acesta (...) Nu avem încredere, pentru că nu au respectat (cei de la USL - n.r.) nimic, modul în care s-au desfăşurat aceste proceduri în ultimele zile arată că ei (cei de la USL - n.r.) nu au niciun Dumnezeu", a declarat, primvicepreşedintele Mihai Stănişoară, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

MAE reduce numărul secţiilor de vot din străinătate

Cei mai afectaţi de aceste schimbări vor fi românii din Italia, Spania, SUA, şi Republica Moldova. Astfel în Italia cei 1,2 milioane de romani vor vota în şapte secţii în loc de 55. În Spania cei aproximativ 1 milion de români îşi vor exprima votul în 9 secţii faţă de 38 câte au avut la dispoziţie în 2009.

Ipocrizia USL - la televizor rățoială, în culise europupcurism

Antonescu: Vreau să fie foarte limpede: Preşedintele României, deplin sau interimar, nu primeşte ordine şi dispoziţii de la nimeni, cu excepţia Parlamentului în unele cazuri şi cu excepţia poporului român atunci când el se pronunţă.
 
PSD și PnL (2010) propun o modificare complexă a Constituției în toate domeniile în care Legea fundamentală trebuie corectată și pusă în acord cu... Constituția UE.

Politician german: Principiul neamestecului nu mai este valabil

Dacă în România sunt încălcate principiile statului de drept, este dreptul, dar şi datoria ţărilor membre, a popoarelor şi a politicienilor din UE să intervină; principiul neamestecului nu mai este valabil. Dacă permitem încălcarea principiilor democraţiei înseamnă că erodăm bazele Uniunii Europene.

Același politician, Hans-Gert Pöttering, dădea indicății (2007, la MAE) pentru trierea funcționarilor și politicienilor români, ca să pătrundă în sistem doar eurocolaboraționiști : "Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu".

Cerinţele Comisiei Europene pentru România: Nicio graţiere prezidenţială, nicio numire în posturile de procuror general şi de procuror şef DNA

Traian Băsescu cere clarificarea regulilor după care se va desfășura referendumul

Scandalul Băsescu-USL: este România teatrul unei uriașe piese politice ?

Curtea Constituțională cauționează abuzul revocării Avocatului Poporului

MAE minte, ambasadorul României la Berlin a fost convocat, nu a fost vizită programată

România are toate șansele să rămână fără fonduri europene. Poate chiar din 2013

Mesajul Germaniei e ca referendumul să aibă loc conform deciziei CCR

S-a dat liber la exportul de gaz din producția internă

Ridicarea interdicțiilor de racordare a furnizorilor de gaze la conducta Isaccea-Negru Vodă dă posibilitatea unor companii ca Romgaz (de stat) sau OMV Petrom (controlată de grupul austriac OMV) să scoată masiv din țară gaze naturale, la prețuri mai mari decât sunt obligate să vândă pe piața românească, în condițiile în care se mențin încă tarifele reglementate la gaz.

USL face jocul Petrom (și al altora) - permite exportul de gaze din producția internă. Băsescu returnase la parlament legea gazelor, cu obiecția expresă tocmai la acel pasaj care interzicea exportul de gaze din producția internă, iar la avizare guvernul Boc dăduse aviz negativ, cu aceeași motivație. Iarăși, convergența antinațională a "celor două" forțe, PDL și USL.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: