13 iulie 2012

Fraza-cheie din delirul (plătit, cred) al lui Bleen





Fraze de-astea scrii ori la comandă, ori dacă ai ceva defect la cap ... friendo. 

La 95 de ani de la începerea bătăliei de la Mărăști (12 iulie 1917), continuată cu Mărășești și Oituz...

5 comentarii :

Riddick spunea...

Văd că delirul continuă - dependența e văzută ca fiind un atu !

UPDATE.

Am văzut că au existat reacții vizavi de articolul de mai jos, care ar fi extrem de pesimist și demobilizator. Trebuie să fac cîteva precizări: eu nu gîndesc în termeni de optimism-pesimism, ci de minciună-adevăr. Nu cred că o atitudine sănătoasă se poate clădi pe auto-iluzionare și minciună. Minciuna naște minciună și orice atitudine clădită pe minciună este putredă în chiar miezul ei. Articolul nu este despre referendum, despre dreapta, despre Băsescu.

Ca să fiu mai exact, articolul este despre concluziile și consecințele strategice ale loviturii de stat date de USL:

România își pierde capacitatea de negociere și locul în Uniunea Europeană. Din acest moment, România nu mai este un membru UE cu drepturi depline, egal cu toți ceilalți.
Dependența politică, economică, financiară, comercială și de securitate a României de Occident (UE, USA, FMI, BM etc) este unica garanție a statului de drept și democrației în România.
România nu poate supraviețui ca stat civilizat, democratic în afara unei construcții suprastatale occidentale capabile să intervină și să apere statul de drept, libertatea și democrația de români.

Riddick spunea...

Accentuarea pasajului îmi aparține.

Fac o paralelă:

Politician german: "Principiul neamestecului nu mai este valabil"

Dacă în România sunt încălcate principiile statului de drept, este dreptul, dar şi datoria ţărilor membre, a popoarelor şi a politicienilor din UE să intervină; principiul neamestecului nu mai este valabil. Dacă permitem încălcarea principiilor democraţiei înseamnă că erodăm bazele Uniunii Europene.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16096212,00.html

Același politician, Hans-Gert Pöttering, dădea indicății (2007, la MAE) pentru trierea funcționarilor și politicienilor români, ca să pătrundă în sistem doar eurocolaboraționiști : "Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu".

http://www.sferapoliticii.ro/sfera/136/art02-cioroianu.html

Crystal Clear spunea...

E clar ca a scris la comanda !

Riddick spunea...

A căutat s-o dreagă, dar nu i-a ieșit.

Crystal Clear spunea...

Am vazut .
E "pathetic".
Ca si toti ceilalti care incearca sa-l spele repede, repede...
Se vede de la o posta ce se intampla .Penibili


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: