04 ianuarie 2011

Pentru Deutsche Welle, cică România "iniţiază un veritabil şantaj"



Nu ştiu ce mai aşteaptă PDL, de ce nu rupe definitiv colaborarea cu Fundaţia Konrad Adenauer, nu pune pe liber ţuţerii sponsorizaţi de fundaţie şi nu iese din grupul PPE, controlat de Franţa şi Germania, şi nu trece la ECR (grupul conservator din Parlamentul European).

Nici nu a apărut bine interviul lui Baconschi din Adevărul, că au şi început pe bloguri cioclii vopsiţi în portocaliu să-l afurisească pe Baconschi, după ce mai înainte îl ridicaseră în slăvi, ba chiar îl vedeau preşedinte.

Media mogulistică a mai găsit un "motiv" de atac la PDL şi la Băsescu.

Dar iată că şi media oficială germană atacă guvernul român, ba chiar strecoară ameninţări voalate: "Din nefericire, diplomaţia românească, inspirată se pare de pulsiunile revendicative ale preşedintelui Traian Băsescu, pare să fi lăsat deoparte orice precauţie".

Se pare că preşedintele Traian Băsescu nu a glumit deloc atunci când a sugerat că ar putea adopta faţă de UE o poziţie agresivă şi revendicativă. După încheierea Consiliului European de la finele anului trecut, preşedintele României făcuse această suprinzătoare declaraţie: „Nu aş vrea să cred că am greşit prin această abordare constructivă şi că beneficiile în UE se obţin doar prin abordări confruntaţionale”.

Or, se pare că România s-a angajat deja pe calea confruntării. Într-un interviu apărut luni 3 ianuarie în ziarul Adevărul, Ministrul de Externe Teodor Baconschi a adăugat ceva în plus la avertismentele anterioare, sugerând că România ar putea condiţiona admiterea Croaţiei în UE de admiterea ţării sale în Spaţiul Schengen. [...]

De data aceasta însă oficialii de la Bucureşti par să iniţieze un veritabil şantaj. Gestul este, moralmente, de necomentat. Dar politic vorbind este cel puţin neproductiv, pentru că a abuza de forţa pe care ţi-o dă un simplu consens procedural are efecte de bumerang. Din nefericire, diplomaţia românească, inspirată se pare de pulsiunile revendicative ale preşedintelui Traian Băsescu, pare să fi lăsat deoparte orice precauţie.
Adică, ce precauţie, krauţilor ?! Cu cine mama dracului credeţi voi că vorbiţi ?!

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un portocaliu vopsit :

http://turnofftheglory.com/blog/2011/01/03/capra-raioasa-tine-coada-sus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=capra-raioasa-tine-coada-sus

Crystal Clear spunea...

Altii care joaca la doua capete

http://copaculdinpadure.wordpress.com/2011/01/03/oama-ca-zapada/

Crystal Clear spunea...

Poate nu chiar toti dar cu siguranta o parte dintre ei .
Sau fac prin rotatie.

Crystal Clear spunea...

Alt patrihotz de-al lui Dinu Patriciu.
M-am cam lamurit cine este in spatele celor de la ISP si care-i impinge catre KAS :
tot Dinu Patriciu

http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/01/03/mita-lui-nea-mandache-si-diplomatia-romaneasca/

Riddick spunea...

Nu mai zic nimic, că mă enervez.

Anonim spunea...

ete fleosc si cu jermania si sora mai mare cam stoarfa! polonia a santajat si a stors tot ce se putea in favoarea ei,noi de ce nu am face la fel?

Riddick spunea...

Pâi da. Ar trebui ignorate "vuvuzelele" media europeiste.

Crystal Clear spunea...

Cand te uiti la Sarkozy care "fura" pixuri lucitoare ( inclusiv de la Basescu)stai si te intrebi ce cauta asta in fruntea Frantei? Este clar hot, ca si tiganii pe care-i expulzeaza din Franta.
Mai nou i se zice cleptomanie ,dar tot hotie este.
Si asta ne da noua lectii de morala...

Eu am avut o colega cleptomana care mergea prin expozitiile fabricilor si pleca cu bibelourile in sacosa.....

Riddick spunea...

Le Pen exposes Sarkozy and the New World Order (2009)

http://riddickro.blogspot.com/2010/12/le-pen-exposes-sarkozy-and-new-world.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: