17 iulie 2012

DOVADA



USL dorește eliminarea pragului de prezență de 50% pentru validarea referendumului.

E de fapt pregătirea pentru Constituție (cu regionalizare, eurodiktat fiscal &all), nu mai e timp ca să intre în vigoare până la 29 iulie (sau se va amâna referendumul ?!). Cinci zile trebuie să stea textul la secretariatul camerei până se trimite la promulgare, ca să poată fi contestată legea la CCR, contestarea durează și ea n zile (17+1+5=23, 23+n>29).
 
"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția, care PRECIS va fi invocat, este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale Constituția Europeană, în 2005 (derulați în jos pagina de la link).

Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.

Nu se recomandă următoarele:
              
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ; 
             
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

UPDATE:

(atenție ! se poate reintroduce amendamentul la plen !)

Senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport cu amendamente proiectului de lege privind OUG 41/2012 care modifică legea referendumului. Cele două amendamente propuse de senatorul liberal Ioan Ghişe care prevedeau eliminarea pragului electoral de 50% plus 1 din totalul alegătorilor şi organizarea referendumului pe durata a două zile au fost respinse. 


AGERPRES

3 comentarii :

Riddick spunea...

Șova e-n gură cu recomandările Comisiei de la Veneția (în direct, la Realitatea).

Anonim spunea...

Base trebuie sa dispara fiindca e nebun si, din aceasta cauza, ''prietenii'' Romaniei tin de el cu dintii ! Orice mijloc legal E BUN !
Ce facem sau ce spunem acum, inaintea furtunii, va fi motiv de rusine sau de afirmarii a demnitatii pastrate, dupa....
Nationalistii Romani cum ar reactiona !

Riddick spunea...

A, și ăilalți n-or avea preteni ?! Te asigur că majoritatea lor sunt comuni cu cei ai lui Băsescu și ai PDL-ului.

Ceea ce am scris e dincolo de momentul actual, atrag atenția asupra fraudei care se pregătește cu Constituția.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: