17 iulie 2012

DOVADAUSL dorește eliminarea pragului de prezență de 50% pentru validarea referendumului.

E de fapt pregătirea pentru Constituție (cu regionalizare, eurodiktat fiscal &all), nu mai e timp ca să intre în vigoare până la 29 iulie (sau se va amâna referendumul ?!). Cinci zile trebuie să stea textul la secretariatul camerei până se trimite la promulgare, ca să poată fi contestată legea la CCR, contestarea durează și ea n zile (17+1+5=23, 23+n>29).
 
"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția, care PRECIS va fi invocat, este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale Constituția Europeană, în 2005 (derulați în jos pagina de la link).

Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.

Nu se recomandă următoarele:
              
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ; 
             
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

UPDATE:

(atenție ! se poate reintroduce amendamentul la plen !)

Senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport cu amendamente proiectului de lege privind OUG 41/2012 care modifică legea referendumului. Cele două amendamente propuse de senatorul liberal Ioan Ghişe care prevedeau eliminarea pragului electoral de 50% plus 1 din totalul alegătorilor şi organizarea referendumului pe durata a două zile au fost respinse. 


AGERPRES

3 comentarii :

Riddick spunea...

Șova e-n gură cu recomandările Comisiei de la Veneția (în direct, la Realitatea).

Anonim spunea...

Base trebuie sa dispara fiindca e nebun si, din aceasta cauza, ''prietenii'' Romaniei tin de el cu dintii ! Orice mijloc legal E BUN !
Ce facem sau ce spunem acum, inaintea furtunii, va fi motiv de rusine sau de afirmarii a demnitatii pastrate, dupa....
Nationalistii Romani cum ar reactiona !

Riddick spunea...

A, și ăilalți n-or avea preteni ?! Te asigur că majoritatea lor sunt comuni cu cei ai lui Băsescu și ai PDL-ului.

Ceea ce am scris e dincolo de momentul actual, atrag atenția asupra fraudei care se pregătește cu Constituția.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Radu Bălănescu (Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, la gala MLNR), 2019: "Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru".

Postări populare (nu P.P.E. !):