17 iulie 2012

DOVADAUSL dorește eliminarea pragului de prezență de 50% pentru validarea referendumului.

E de fapt pregătirea pentru Constituție (cu regionalizare, eurodiktat fiscal &all), nu mai e timp ca să intre în vigoare până la 29 iulie (sau se va amâna referendumul ?!). Cinci zile trebuie să stea textul la secretariatul camerei până se trimite la promulgare, ca să poată fi contestată legea la CCR, contestarea durează și ea n zile (17+1+5=23, 23+n>29).
 
"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția, care PRECIS va fi invocat, este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale Constituția Europeană, în 2005 (derulați în jos pagina de la link).

Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.

Nu se recomandă următoarele:
              
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ; 
             
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

UPDATE:

(atenție ! se poate reintroduce amendamentul la plen !)

Senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport cu amendamente proiectului de lege privind OUG 41/2012 care modifică legea referendumului. Cele două amendamente propuse de senatorul liberal Ioan Ghişe care prevedeau eliminarea pragului electoral de 50% plus 1 din totalul alegătorilor şi organizarea referendumului pe durata a două zile au fost respinse. 


AGERPRES

3 comentarii :

Riddick spunea...

Șova e-n gură cu recomandările Comisiei de la Veneția (în direct, la Realitatea).

Anonim spunea...

Base trebuie sa dispara fiindca e nebun si, din aceasta cauza, ''prietenii'' Romaniei tin de el cu dintii ! Orice mijloc legal E BUN !
Ce facem sau ce spunem acum, inaintea furtunii, va fi motiv de rusine sau de afirmarii a demnitatii pastrate, dupa....
Nationalistii Romani cum ar reactiona !

Riddick spunea...

A, și ăilalți n-or avea preteni ?! Te asigur că majoritatea lor sunt comuni cu cei ai lui Băsescu și ai PDL-ului.

Ceea ce am scris e dincolo de momentul actual, atrag atenția asupra fraudei care se pregătește cu Constituția.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: