13 iunie 2012

Alte litere



14 iunie 1990, după-amiaza, sediul central al PnL (fostul sediu central, cel de vis a vis de Sala Dalles). 

Pe ferestrele de lângă cele ale sediului propriu-zis erau lipite afișe A4 scoase la xerox, pe care apăreau doar trei litere: F.S.N. Clădirea era comună, mai erau în interiorul clădirii și alte instituții (cu funcționari ai statului) care vroiau să arate mulțimii care zbiera afară că nu sunt cu "derbedeii", nu vroiau confuzii periculoase. Ba unii mai făceau - destul de forțat - semnul V cu două degete către mulțime. Pe jos era vraiște - hârtii împrăștiate și resturi de obiecte distruse. Ba chiar și un geam-două sparte. 

Azi, nu se mai vede clar PnL, literele sunt altele - USL. Probabil și majoritatea din acea mulțime - care or fi mai trăind - tot cu USL au "mers".

"Timpul este factorul care permite unui subiect să aibă două predicate contradictorii" (Kant ?).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: