13 iunie 2012

Pleșu și Cărtărescu, semnatari ai manifestului eurofederalist al lui Daniel Cohn-BenditVăzusem deja că apare și Herta Müller, acum am mai văzut alți trei: Mircea Cartarescu, écrivain; Ioana Pârvulescu, écrivaine; Andrei Gabriel Plesu, essayiste et ancien ministre roumain de la Culture.

Formularea e perfidă, pun cetățenii în față, dar cetățenii au loialități față de statele proprii, nu față de abstracțiuni:
Scopul fiind aici de a democratiza democraţiile naţionale cu scopul de a reconstrui Europa pe baza acestui strigăt de reunificare: “Nu întrebaţi ce poate face Europa pentru voi, ci ce puteţi face voi pentru Europa – Faceţi Europa!”.
Dorind “adunarea cetăţenilor obişnuiţi care acţionează independent” iniţiatorii textului fac din proiectul lor “un act de autocreare datorită căruia Europa ar obţine o nouă constituţie ‘de jos’”.

4 comentarii :

Gogu spunea...

Riddick, parca ziceai ca nu mai se foloseste paru, securea sau satirul ! Asa-i ?! Ei, bine, astia merira EXACT aceste ustensile Marat-iste ! Si sa nu-i uitam pe semnatarii declaratiei de la budapesta !!!!!

Riddick spunea...

Da. E bine să-i știe lumea pe toți.

Victor Roncea spunea...

Tare!

Riddick spunea...

... și jalnic, în același timp.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Radu Bălănescu (Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, la gala MLNR), 2019: "Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru".

Postări populare (nu P.P.E. !):