13 iunie 2012

Pleșu și Cărtărescu, semnatari ai manifestului eurofederalist al lui Daniel Cohn-BenditVăzusem deja că apare și Herta Müller, acum am mai văzut alți trei: Mircea Cartarescu, écrivain; Ioana Pârvulescu, écrivaine; Andrei Gabriel Plesu, essayiste et ancien ministre roumain de la Culture.

Formularea e perfidă, pun cetățenii în față, dar cetățenii au loialități față de statele proprii, nu față de abstracțiuni:
Scopul fiind aici de a democratiza democraţiile naţionale cu scopul de a reconstrui Europa pe baza acestui strigăt de reunificare: “Nu întrebaţi ce poate face Europa pentru voi, ci ce puteţi face voi pentru Europa – Faceţi Europa!”.
Dorind “adunarea cetăţenilor obişnuiţi care acţionează independent” iniţiatorii textului fac din proiectul lor “un act de autocreare datorită căruia Europa ar obţine o nouă constituţie ‘de jos’”.

4 comentarii :

Gogu spunea...

Riddick, parca ziceai ca nu mai se foloseste paru, securea sau satirul ! Asa-i ?! Ei, bine, astia merira EXACT aceste ustensile Marat-iste ! Si sa nu-i uitam pe semnatarii declaratiei de la budapesta !!!!!

Riddick spunea...

Da. E bine să-i știe lumea pe toți.

Victor Roncea spunea...

Tare!

Riddick spunea...

... și jalnic, în același timp.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: