28 martie 2012

Diferența dă platformăPiticu' (azi) : 

"Nu stiu despre ce proiect de dreapta poate vorbi Frunzaverde in PNL, care s-a predat la PSD cu arme si bagaje. Aratati-mi o masura autentica de dreapta sustinuta de PNL in acesti ani. PDL ramine singurul depozitar al curentului de centru-dreapta in Romania. Am gresit cind am acceptat ca Frunzaverde sa faca parte din conducerea PDL dupa Congres. Argumentele domnului Frunzaverde sunt: lipsa descentralizarii si statul politienesc. In toti acesti ani, pentru prima data in Romania, s-a realizat o descentralizare reala in Invatamant, in domeniul Sanatatii, in politia locala. Reamintesc faptul ca domnul Frunzaverde a fost unul dintre adversarii majori ai proiectului descentralizarii administrativ-teritoriale. Proiectul descentralizarii ramane unul important pentru PDL".

Frunzăverde (2011):

„Da, am votat împotriva acestui proiect. E nevoie de regiuni dar nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor. Franţa are regiuni, dar are şi departamente, Spania şi Italia au regiuni dar au şi provincii, Marea Britanie are regiuni dar şi comitate. Vreau să spun că ţările UE au regiuni dar au şi unităţi administrative echivalente judeţelor. Repet, în România este nevoie de regiuni dar trebuie păstrate judeţele“.

Care mai de care e mai "de dreapta" și ne vor unii fripți, alții fierți. Frunzăverde vrea varianta USL de regionalizare, care va desființa ulterior și județele, menținute doar pentru moment. Trebuie spus odată clar, pentru totdeauna, că regionalizarea nu ne este necesară și este o temă stimulată din afara României împotriva României.

Document PnL (Programul Statul liberal - a doua modernizare a României / Capitolul 2 - Administrația și afacerile interne):

5. Crearea regiunilor, ca unităţi administrativ-teritoriale, în paralel cu menţinerea actualelor judeţe, într-o primă etapă.

Menținerea județelor este strategia USL de a-i face pe oameni să vină și să voteze DA la referendum. Probabil că va fi strecurată o clauză cu județele de genul celei de la Art.137.2 (2003) privind trecerea la euro fără altă revizuire a Constituției (ultima propoziție s-a adăugat peste textul din 1991):

Articolul 137: Sistemul financiar 
Formarea, administrarea, întrebuințarea și controlul resurselor financiare ale statului, ale unităților administrativ-teritoriale și ale instituțiilor publice sunt reglementate prin lege. Moneda națională este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. În condițiile aderării la Uniunea Europeană, prin lege organică se poate recunoaște circulația și înlocuirea monedei naționale cu aceea a Uniunii Europene. 

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"PDL ramine singurul depozitar al curentului de centru-dreapta in Romania."
Really ? Unde l-o fi depozitat, in pivnita ? Ingropat in gradina ?

Riddick spunea...

Niște impostori.

Or să-și dea mâna cu USL după alegeri la măgării mari de tot, nici nu le bănuim noi acum.

Anonim spunea...

"În condițiile aderării la Uniunea Europeană, prin lege organică se poate recunoaște circulația și înlocuirea monedei naționale cu aceea a Uniunii Europene".
Deci conform Constituţiei, nu putem trece la euro decît cînd acesta va fi declarat oficial monedă a Uniunii Europene. Deocamdată numai o parte din statele UE folosesc euro. Această valută nu poate reprezenta "moneda Uniunii Europene" decît cînd absolut întreaga Uniune a trecut la euro.
Să întrebăm Curtea Constituţională?

Riddick spunea...

Excelentă observația, mie îmi scăpase.

Nu știu exact care este statutul euro, juridic vorbind.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna observatia !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Neagu Djuvara, 2011:
Rep.: Și s-a transmis din generație în generație talentul ăsta?
N.D.: Domnule, culmea culmilor, s-a transmis așa de bine încît țărănoii care sînt acum la putere au reluat din dibăcia boierilor care o aveau din tată în fiu de șase sute de ani. Dacă Europa funcționează din ce în ce mai bine, eu vă garantez că în cincizeci de ani președinte al Uniunii Europene ajunge un român.
Rep.: Dar noi sîntem o țară mică, nu prea contăm…
N.D.: Da, dar să știți un lucru, nu va fi o supremație a celor mai mari puteri, Germania, Franța, Marea Britanie. Va putea fi ales președinte sau premier al UE tocmai cineva dintr-o țară mică. Franțuzul n-o să vrea să fie un neamț, neamțul n-o să vrea să fie un franțuz, italianul n-o să vrea să fie un spaniol. Dar un românaș, un ceh, un polonez va fi admis."

Neagu Djuvara, 2015: "Liniștea mea sufletească este că nu mai există națiuni în Europa. Noi nu vom mai fi români, ungurii nu vor mai fi unguri, polonezii nu vor mai fi polonezi, toată lumea va fi european, și nu numai european, ci un european americanizat, fiindcă pecetea americană, științele moderne – internet, telefon - au măturat diferențele dintre popoare. Așa că nu mai am nicio îngrijorare că noi nu mai suntem români. Noi suntem europeni. Și niște europeni supuși influenței americane."

 

Postări populare: