12 ianuarie 2012

Se rupe coaliția guvernamentală din Cehia



   Președintele ceh Václav Klaus a declarat că dacă guvernul va aproba aderarea Cehiei la noul tratat/pact de uniune fiscală nu va semna legea.
   Partenerul minor din coaliție, TOP 09, condus de bilderbergul Karl "Karel" Schwarzenberg, amenință cu ieșirea din coaliție dacă nu se adoptă uniunea fiscală. Anul trecut s-a rupt coaliția guvernamentală din Slovacia, la inițiativa premierului "PPE", tot în urma unor divergențe privind uniunea fiscală.
   Să vedem ce laude mai găsește TRU pentru Schwarzenberg, la partea a II-a.

Klaus, printre ale carui prerogative se numara semnarea tratatelor internationale, a facut aceste comentarii intr-o scrisoare trimisa premierului Petr Necas, potrivit cotidianului.

Cehia, alaturi de Suedia si Ungaria, a anuntat la summitul UE de luna trecuta ca va trebui sa isi consulte Parlamentul inainte de a semna pactul de uniune fiscala, ce prevede politici bugetare mai stricte.

Niciuna dintre cele trei tari nu au aderat la moneda unica europeana.

Dezbaterea privind uniunea fiscala a provocat o fisura in coalitia de guvernare a lui Necas, care incearca sa obtina aprobare pentru plan inainte de summitul UE din 29 ianuarie.

Ministrul de externe Karel Schwarzenberg a avertizat ca partidul sau conservator, TOP09, se va retrage de la guvernare, daca nu va fi aprobat acordul. O astfel de masura ar duce la prabusirea guvernului.

Business24: Presedintele ceh avertizeaza ca va bloca pactul de uniune fiscala al UE

Pe siteul lui Václav Klaus a apărut transcrierea răspunsului la o întrebare adresată de un post de radio:
Răspunsul preşedintelui la întrebarea Radiožurnál privind situaţia actuală din guvern după disputele cu privire la retrocedarea bisericilor şi noul tratat european

Domnule preşedinte, cum caracterizați atmosfera din coaliţia guvernamentală, după dezbaterea a două probleme actuale, restituirea bisericilor şi noul tratat privind uniunea economică şi bugetară?

Aceasta mă face să mă simt, într-adevăr, foarte dezamăgit, şi cred că nu sunt numai eu. Subiecte precum ar fi retrocedarea bisericilor, pe de o parte, şi alte răsturnări revoluţionare radicale în Uniunea Europeană, spre o uniune fiscală, pe de altă parte, sunt în mod evident probleme dificile care trebuie să conducă la dispute. Dar cred că aceste dispute trebuie să fie normale, civilizate, cu soluții standard. Ca preşedinte, nu mă pot împăca cu faptul că un partid politic a amenințat de două ori într-o zi şi jumătate cu părăsirea coaliţiei dacă a) nu se fac restituirile către cultele religioase b) nu se semnează tratatul european. Nu așa se face politică. Cred că acest lucru trebuie spus foarte clar [partidului] TOP 09 şi în special domnului Schwarzenberg.

http://www.klaus.cz/clanky/3014

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Gandul :
"Schwarzenberg, care este şi membru al prestigiosului club Bilderberg"

TRU:
"Schwarzenberg e exact ce putea fi Europa fără secolul XX: echilibru, bună cuvință, umor (foarte ceh), inteligență și splendoare culturală. În consecință, Scharzenberg e monumental și discret în aceași măsură."

Ce-l mai linge TRU !
A devenit exponentul ideilor sprijinite de Gandul ( stanga).
E gretos...

Riddick spunea...

Nu mă mai miră nimic la TRU.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: